Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Lena 11:44, 14 sty 2013

Tak,Madzia - dopiero zaczęłam wiosną 2012 a wcześniej oddzielałam cebulki przybyszowe.
Ta wiosna należeć będzie do moich obserwacji ,ale wiem że Vita ma czosnki z własnego siewu . I to od paru lat!

gusiarz 12:01, 14 sty 2013

A - ha. Super!! No taka darmowa kula mi się przbłąkała, żal mi było na zmarnowanie zostawić. Wczoraj wydłubywałam nasionka Trochę ich jest. Będę więc siać i zobaczymy co z tego urośnie. Ale ten czosnek naprawdę duży jest. I skoro Vicie się udało - pędzę do niej i podpytam.

Magdzia-Lenko - jak się cieszę, że jesteś. Mam rozterki ogorodowe i każda pomoc na wagę złota

Magdziu - baardzo dziękuję za fatygę i odszukanie informacji o siewie. To się przyda. Jak ja uwielbiam O.!! No, ale O. to Wy wszyscy
Magda70 12:09, 14 sty 2013

Kochanie...ja w wielu kwiestiach się nie odzywam bo jak nie wiem to milczę ...ale akurat sama kiedyś się zastanawiałam nad tymi czosnkami i nasionami i szukałam info i coś tam zapamietałam....wiec spoko
Sama zerknę do Vity z ciekawości jak jej czosnki wyglądają
gusiarz 12:50, 14 sty 2013

Toszka - różnorodność jest fajna, ale ja trochę się boję, by nie przesadzić zbytnio. Bo czasem od nadmiaru głowa boli, a tego bym nie chciała. Muszę zdjęcie wgrać z tego terenu, gdzie ma być tegoroczny żywopłocik.

Magdziu - dziękuję i tak baardzo
A teraz trochę ciepełka

Wiecie, jak oglądam zdjęcia z wiosny nie mogę uwierzyć, że wszystko tak urosło w ciągu jednego tylko!!! sezonu. Nie do wiary jaki przyroda ma power, gdy się tylko cieplej robi.

Córcia i krajobraz księżycowy, a na pierwszym planie warzywnik - wtedy jeszcze nie był zagospodarowany

Zeta 13:16, 14 sty 2013

jjeeeejuuu te stipy cuuuudooo ......no i ja muszę w tym roku je mieć...z czym one rosną na tej rabacie??
Lena 13:29, 14 sty 2013

Aga,przestudiowałam cisowy dylemat i w 100% jestem za cisami choćby miały być zakupem na lata to warto.To elegancja i szyk sam w sobie

Ja żałuję że od początku ich nie sadziłam..
Łatwiej byłoby doradzać, gdybyś fotki zapodała gdzie konkretnie ten "cis" ma rosnąć

Też lubię różnorodność ale to wszystko musi mieć ręce i nogi - a bardzo podoba mi się łączenie dwóch żywopłotów z różnych gatunków .
Milka 13:32, 14 sty 2013

mnie też to połączenie sie podoba i te stipy moje faworytki, mus więcej ich nasadzić
Gosiniak 13:44, 14 sty 2013

Ach te zdjęcia, po nich dopiero widać tempo i ten power o którym pisałaś, rośliny niedługo zaczną szaleć a my z nimi
gierczusia 18:46, 14 sty 2013

Lena napisał(a)
Aga,przestudiowałam cisowy dylemat i w 100% jestem za cisami choćby miały być zakupem na lata to warto.To elegancja i szyk sam w sobie

Ja żałuję że od początku ich nie sadziłam..
Łatwiej byłoby doradzać, gdybyś fotki zapodała gdzie konkretnie ten "cis" ma rosnąć

bardzo podoba mi się łączenie dwóch żywopłotów z różnych gatunków .
dziewczyny a jak widzicie połączenie cisa i bukszpanu ? Bo się martwię , że to za duży misz - masz... A tu wywołany został temat żywopłotów z dwóch gatunków , więc stwierdziłam ,ze zapytam ....
gierczusia 18:48, 14 sty 2013

Agnieszko dzięki za to ciepełko ... Jak bardzo teraz go brakuje , kiedy tyle śniegu wokół .. Uściski