Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mam marzenie

Mam marzenie

popcorn 07:17, 12 paź 2014

Za rzadko Zapraszam do mnie! Przy okazji lub bez okazji
Do zobaczenia niebawem
popcorn 10:45, 12 paź 2014

Gosia dzięki za towarzystwo i przetwory! mile spędzona godzinka w sobotni poranek
Miłego sadzenia!
pozdrawiam
popcorn 12:08, 12 paź 2014

Małgosiu, trawy albo posadź do ziemi, albo do większych doniczek i zadołuj koniecznie, na zimę. W miejscu osłoniętym, bez przeciągów. To samo zrób ze stipą którą już masz- ona dodatkowo lubi mieć sucho zimą - polecam doniczkę do góry nogami na nią końcem listopada - jak już będą porządne mrozy. Jej podobno bardziej szkodzą roztopy i nadmiar wody, niż mróz..

Werbeny do większych doniczek, na razie na dworze, po przymrozkach większych do garażu A tę ode mnie postaw na rabacie, na której Ci się może rozsiać (=bez szmaty). I do garażu dopiero w listopadzie, po przymrozkach większych.

pozdrawiam!
popcorn 18:21, 13 paź 2014

Buu fotek brak

Tu rozplenica o której Ci opowiadałam. Jest wielkości Gabi (ma 130cm wzrostu)

11stokrotka 20:41, 13 paź 2014

zywopłot z choiny
żywopłot z choiny

zakupy niedzielne

Co to?
Coś kiedyś rozmnażałam, niewiem co. Zapisuję, żeby zapytać na forum
11stokrotka 21:13, 13 paź 2014

Zarysy pomysłów.
Trawy przy wejściu do domu. Trzeba będzie im podsypać drobniejszego i jaśniejszego żwirku, coby się ładnie odcinały od podłoża.
Za pamieci. Przenosiłam wczoraj do większych doniczek sadzonki z cisów które przywiozłyśmy spod Warszawy. Pamietasz Karociu, po obcieciu ich wierzchołków próbowałam te wierzchołki ukorzenić. Osiem sztuk puściło korzonki, może sie uda w przyszłości uzupełnić ten rachityczny żywopłot od ulicy. Sąsiedzi twierdzą że to cis Wojtek, mi za bardzo nie pasuje.

Rabata słoneczna. Karolciu, werbeny ustawiłam blisko ogrodzenia, nawet za tują Yellow Ribbon. Ona dorast do max.2m i jest dosć smukła. Wymyśliłam sobie, że kwiatuszki werbeny mogłby się zza niej wychylać. Z przodu ustawiłam szałwię.

Czerwonego Barona myślę puścić docelowo pasem wzdłuż trawnika, obok srebrzystego świerka. Pięknie się komponują ich kolory.

Moze jutro wkleję więcej zdjęć. Przesyłanie zdjeć mi się zawiesza. Zaplanowałam miejsca dla tawuł, chcę też wysadzić choiny yadelloh. Plany jeszcze ambitne, a czasu już niewiele przed zimą. Pozdrawiam, dobrej nocy.
popcorn 09:38, 14 paź 2014

Werbeny na razie ok, ale jak te tujki urosną do 2m, to do siatki nie będzie ani krztyny miejsca nawet gdyby było, byłoby tam za ciemno i za sucho żeby werbenka ładnie urosła i kwitła... posadziłabym je przed. Choć na razie, przez parę lat, pewnie mogą być gdyby nie szmata, to za rok-dwa siewki werbeny miałabyś wszędzie

Trawki na wejściu ok, ale żwir koniecznie musisz tam wysypać, bo na razie nie wygląda to za dobrze. Ten wykorzystaj na inną rabatę, tak żeby tam nie widać było podłoża, zupełnie.

Kup jednego Wojtka i porównaj na żywo. Żeby uzupełnić żywopłot od ulicy jak najszybciej dokupiłabym inne cisy, niech już rosną. Zanim się doczekasz na te maluszki ukorzenione, z 10 lat jeszcze będą takie dziury
ja wymieniłam cały żywopłot od ulicy, zdobyczne cisy wykorzystałam za domem...

pozdrawiam!
popcorn 09:39, 14 paź 2014

Ta roślinka NN to chyba Hebe? nie wiem...
Olili 10:10, 14 paź 2014

Prześledziłam wątek, ładne zmiany zachodzą.
Co do roślin to mam tak samo jak Ty tu skubnę tam skubnę i cieszę się, że rosną, zostawiam pozdrowienia, będę Cię tu odwiedzać.
11stokrotka 15:04, 14 paź 2014

Witaj Olili. Fajnie że jesteś.
Dojrzałam u Karoli że jesteś spod Wielunia?
Napisz coś o tych serbach, proszę. Chętnie bym kupiła ze 3 sztuki jeśli nie są zbyt drogie. Mam już 3, ale są małe i martwię się, że w ogóle nie rosną. Karolcia mówiła też, że na Orlej w Pabianicach mają sosny karłowe w dobrej cenie. Moze bym sie z wami wybrała?
Planujesz załozyć swój wątek?
Pozdrawiam serdecznie