Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

BusyBee 21:27, 24 sie 2014

Aneta1309 napisał(a)

Kasiu czesć roślin mam, cisy muszę kupić ale czekam jeszcze bo kupuję kopane z gruntu reszta czyli wypełniacze dokupię w przyszłym roku. Słabo mi się robi jak pomyślę ile darni muszę przekopać eMuś obiecał,że pomoże a najgorsze jest to że do końca nie wiem czy w rogu zrobić placych okrągły czy kwadratowy ot takie tam dylematy.
Cieszę się że pomogłam w zakupach odnośnie cisów wysyłam wiadomość na pw

No robota z darnią to nie fajna nie zazdroszczę, ale jak pomyślę o wycinaniu mego płożaka i kopaniu korzeni, to chętnie zamienię się na tę darń

To jak będzie???

A placyk, to czemu będzie służył? I czym go wyłożycie?
Aneta1309 22:29, 24 sie 2014

SylwiaKa napisał(a)

Jestem dokładnie w takim samym punkcie I też nad każdym nasadzeniem się zastanawiam żeby błędów (może nie żadnych ale choć tych większych) nie popełnić

Witaj Anetko!
Mój dom w kolorystyce takiej jak Twój, ogród zielono-biało-żółty ale jak patrzę na Twoje niebieskie hortensje to coraz bardziej mi się ich chce. Żeby było weselej jakiś czas temu wykopałam swoją niebieską i oddałam mamie doszedłszy do wniosku, że mi ten kolor nijak nie pasuje. Jednak to trzeba chyba u kogoś zobaczyć żeby się do czegoś przekonać.

Z jakiej części lubelskiego jesteś>
I jeszcze - czy ja również mogę prosić o namiary na fajne szkółki w naszej okolicy?
Pozdrawiam Cię serdecznie!

Sylwia wysłałam na pw
Aneta1309 22:53, 24 sie 2014

Placyk ma być wysypany żwirkiem może jakiąś ławeczkę tam postawię?
Mam dwie wersje już nawet je sobie rozrysowałam ale dalej nie mogę się zdecydować linie proste mi się bardzo podobają ale jeśli chodzi o placyk to ku okrągłemu mnie ciągnie.
M chce kwadratowy pewnie dlatego że kosić będzie łatwiej
Wrzucę swoje wypociny moze poradzicie?

chodzi o lewy górny róg
Aneta1309 22:58, 24 sie 2014

A dokładnie ta część działki ma przejść rewolucję

Wszystko co rośnie luzem na trawniku do usunięcia, straty będą to pewne ale tak szczerze to niektórych egzemplarzy nie będę próbowała ratować.
W samym rogu rośnie choina kanadyjska i ona musi zostać żywopłot będzie z cisa reszty mogę się pozbyć.
BusyBee 09:11, 25 sie 2014

Anetko plany na placyk fajne Koło czy kwadrat- to trochę zależy od tego co tam ma być. Do mnie bardziej przemawia koło, bo ustawisz na nim ławeczkę, lub coś innego w dowolną stronę i zawsze będzie git. Na kwadracie, ławeczka musiałaby być po przekątnej, lub po prostej-(Nie wiem czy mnie rozumiesz ) Na co będzie wtedy widok? Pomyśl...
Ławeczki w kole u Syli lub Asi z wątku, który wysłałam na pv widziałaś? Pięknie mają dziewczyny..

Co do kształtu, to koło na przełamanie prostych linii zawsze pasuje.

Ale decyzja należy do Ciebie

Edit: w nawiązaniu do rozmowy, wrzuciłam u siebie zdjęcie cyprysika, którego spotkałam dzisiaj- napisz co myślisz
dorciabe 10:04, 25 sie 2014

Aneta oddaję głos na okrągły placyk pasuje tam
iwonaal 20:57, 25 sie 2014

Ja też głosuję na okrągły.
Aneta1309 21:01, 25 sie 2014

Dziewczyny dzięki za głosy. Też mi to koło bardziej leży utwierdzyłyście mnie w tym,że dobrze kombinuję.
Muszę teraz znaleźć chwilę żeby linie rabat wytyczyć to może się panowie za zdejmowanie darni wezmą. Pogoda niestety pracom ogrodowym po powrocie z pracy na razie nie sprzyja
Betka 19:05, 26 sie 2014

No to będzie się działo mi też koło pasuje !! Ciekawa jestem co tam posadzisz i jak to wszystko będzie wyglądało biorąc dotychczasowe Twoje ogrodowe osiągnięcia jestem pewna że będzie bardzo ładnie
Aneta1309 07:48, 27 sie 2014

Betka napisał(a)
No to będzie się działo mi też koło pasuje !! Ciekawa jestem co tam posadzisz i jak to wszystko będzie wyglądało biorąc dotychczasowe Twoje ogrodowe osiągnięcia jestem pewna że będzie bardzo ładnie

Dobrze kochana,że chociaż Ty masz pewność bo z moją to gorzej i dlatego zabieram się za to już od wiosny
Zastanawiam się teraz czy zamiast placyku wysypanego żwirkiem nie zrobić granitowego jak będziemy kłaść kostkę to i placyk by się przy okazji zrobił:
Najpierw to chyba muś te rabaty wytyczyć a potem zacząć działać i wtedy się zobaczyW sobotę będę na wystawie w W-wie może coś fajnego podejrzę
Spadam się zbierać do pracy pa,pa