Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

Aga 08:01, 27 sie 2014

Witam jesli mozna to ja bym obstawiala placyk w ksztalcie kwadratu
katarzynkak 23:13, 27 sie 2014

Hej Anetka

Placyk w kółko fajniejszy jak dla mnie
Działasz kobieto w ogrodzie, wszystko zrobisz a potem będziesz się nudzic
BusyBee 23:30, 27 sie 2014

A tu głosowanie trwa Ogrodniczki podejmą za Ciebie decyzję, a Ty masz wolne komfortowo
Aneta1309 08:15, 28 sie 2014

Aga napisał(a)
Witam jesli mozna to ja bym obstawiala placyk w ksztalcie kwadratu

Aga, dzieki za głosik, decyzja nie jest jeszcze ostateczna ale raczej skłaniam się ku okrągłemu
Aneta1309 08:18, 28 sie 2014

katarzynkak napisał(a)
Hej Anetka

Placyk w kółko fajniejszy jak dla mnie
Działasz kobieto w ogrodzie, wszystko zrobisz a potem będziesz się nudzic

Kasiu kiedy ja to zrobię i kiedy ja się będę nudzić cosik mi się wydaje, że ten dzień nigdy nie nastąpi Jeszcze całego ogrodu nie zrobiłam a już myślę o zmianach na rabatach, które miały być skończone i nie do ruszenia.
Głowa pełna pomysłów tylko czasu i kasy na realizację brak. Może uda mi się we wrześniu jakiś urlopik wykombinować
Aneta1309 08:26, 28 sie 2014

BusyBee napisał(a)
A tu głosowanie trwa Ogrodniczki podejmą za Ciebie decyzję, a Ty masz wolne komfortowo

Pewnie nie ma to jak umieć się ustawić
Wczoraj wytyczyłam chłopakom szerokość rabat wzdłuż siatki potem przyjdzie kolej na placyk nie mam jeszce pomysłu na zagospodarowanie tego łuku przy placyku w rogu działki Po wczorajszym obchodzie wychodzi na to, że nie będzie tam zbyt dużo miejsca.
Z zakupami się wstrzymałam miałam jechać po bukszpany ale póki co walczę z grzybem na tych co mam. W sobotę nic nie zrobię bo z chatki wybywam, potem M służbowo we wrześniu wyjeżdzaKurcze jak tu dobę wydłużyć, no jak?
BusyBee 09:27, 28 sie 2014

Aneta1309 napisał(a)

Pewnie nie ma to jak umieć się ustawić
Wczoraj wytyczyłam chłopakom szerokość rabat wzdłuż siatki potem przyjdzie kolej na placyk nie mam jeszce pomysłu na zagospodarowanie tego łuku przy placyku w rogu działki Po wczorajszym obchodzie wychodzi na to, że nie będzie tam zbyt dużo miejsca.
Z zakupami się wstrzymałam miałam jechać po bukszpany ale póki co walczę z grzybem na tych co mam. W sobotę nic nie zrobię bo z chatki wybywam, potem M służbowo we wrześniu wyjeżdzaKurcze jak tu dobę wydłużyć, no jak?

No właśnie z tymi choróbskami na buksach to wiele osób ma problem U mnie jest ok, bo deszczu mało było, a to głównie na nadmiar wilgoci są wrażliwe...Zresztą ja mam kilka małych kuleczek- samoróbek
Danusia gdzieś napisała, aby próbować innych roślin i tak myślę o danicach zamiast buksów... Bezproblemowe są, a u Borbetki to wręcz katalogowe

Może to trzeba jednak tuje na kiju kupować wiosną?? U Ciebie są, co myślisz o nich?
Aneta1309 21:26, 28 sie 2014

BusyBee napisał(a)

No właśnie z tymi choróbskami na buksach to wiele osób ma problem U mnie jest ok, bo deszczu mało było, a to głównie na nadmiar wilgoci są wrażliwe...Zresztą ja mam kilka małych kuleczek- samoróbek
Danusia gdzieś napisała, aby próbować innych roślin i tak myślę o danicach zamiast buksów... Bezproblemowe są, a u Borbetki to wręcz katalogowe

Może to trzeba jednak tuje na kiju kupować wiosną?? U Ciebie są, co myślisz o nich?

Kasiu mam kulki z tuji smaragd zrobione i śmiało mogę napisać,że są bezproblemowe
Z buksami mam nadzieję,że już będzie ok dwa razy opryskane i chyba grzyb przystopował. Najgorzej wygląda obwódka na narożnej rabacie żwirowej jakieś 3 sztuki trzeba będzie wymienić. eMuś obiecał,że po drodze do Puław kupi
BusyBee 21:38, 28 sie 2014

Aneta1309 napisał(a)

Kasiu mam kulki z tuji smaragd zrobione i śmiało mogę napisać,że są bezproblemowe
Z buksami mam nadzieję,że już będzie ok dwa razy opryskane i chyba grzyb przystopował. Najgorzej wygląda obwódka na narożnej rabacie żwirowej jakieś 3 sztuki trzeba będzie wymienić. eMuś obiecał,że po drodze do Puław kupi

Czyli z buksami nie ma dramatu- to dobrze najbardziej szkoda kulek.......

Ja będę myśleć o tych szmaragdach, może to jest wyjście. Jak wykombinujesz coś innego to podrzuć pomysł Mam jeszcze czas do wiosny

Na razie ( dzisiaj ) wykarczowałam jałowce i inne badziewia będzie sadzenie na nowej rabacie, ale muszę uzupełnić braki w roślinach......Trzeba wykorzystać dobrą pogodę
Aneta1309 21:47, 28 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Czyli z buksami nie ma dramatu- to dobrze najbardziej szkoda kulek.......

Ja będę myśleć o tych szmaragdach, może to jest wyjście. Jak wykombinujesz coś innego to podrzuć pomysł Mam jeszcze czas do wiosny

Na razie ( dzisiaj ) wykarczowałam jałowce i inne badziewia będzie sadzenie na nowej rabacie, ale muszę uzupełnić braki w roślinach......Trzeba wykorzystać dobrą pogodę

Właśnie wracam od Ciebie ja ciągle szukam tych cisów jak coś innego godnego uwagi znajdę to pamiętam o Tobie.
Fajnie,że możesz ładniejszą pogodę wykorzystać u mnie w sierpniu jak chwila wolnego to pogody nie było i przez cały sierpień była moja mama a że widzimy się raz do roku to poważniejsze prace w ogrodzie odkładałam bo były inne priorytety Pgoda sie poprawiamama niestety dzisiaj pojechała a ja od września muszę ruszyć z robotą