Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

Aneta1309 11:53, 07 wrz 2014

Lato, latoPróbujemy ogarnąć przód działki,ściągneliśmy część darni, wyrzuciliśmy cztery jałowce, dwie pęcherznice,tuję, która się okazała niewypałem i posadziliśmy cisy wzdłuż siatki. Muszę jeszcze znaleźć miejsce na dwa świerki gniazdkowe i jedną tuję i dopracować nasadzenia. Placyk raczej zrobimy wprzyszłym roku bo kupiliśmy kostkę na podjazd i koszty nas trochę wstrzymają z moimi planami ogrodowymi.
Aneta1309 11:53, 07 wrz 2014

Roboty jeszcze mnóstwo więc taka pogoda by się przydała
BusyBee 12:00, 07 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)
Lato, latoPróbujemy ogarnąć przód działki,ściągneliśmy część darni, wyrzuciliśmy cztery jałowce, dwie pęcherznice,tuję, która się okazała niewypałem i posadziliśmy cisy wzdłuż siatki. Muszę jeszcze znaleźć miejsce na dwa świerki gniazdkowe i jedną tuję i dopracować nasadzenia. Placyk raczej zrobimy wprzyszłym roku bo kupiliśmy kostkę na podjazd i koszty nas trochę wstrzymają z moimi planami ogrodowymi.

Skąd ja to znam wymieniłabym pół nasadzeń, .....gdyby nie koszty...

...a cisy to fajny pomysł- inwestycja dożywotnia
...pęcherznice wyciepane na amen? ...czy gdzieś przesadzisz? Jakaś przechowalnia?

Ja chciałam wyrzucić kalinę, bo wcale nie kwitła i takie badziewie mi przeszkadzało. EM ją uratował i posadził za ogrodzeniem. Rok siedziała, jak zapyziała, a potem jak zakwitła, to aż mnie zatkało

Może masz gdzieś za płotem miejsce, coby dać szansę tym roślinom...
Aneta1309 12:25, 07 wrz 2014

pęcherznice wyciapane na amen zostawiłam trochę siewek, które pod nimi rosły w przechowalniku. Dosyć stare egzemplarze to już były raczej małe szanse na przyjęcie więc poszły na stos. Za siatką mam za wąski kawałek żeby je wsadzić a one potrzebowały wielkiego doła. Trochę było szkoda fakt, ale teraz ma być ładniej i wygodniej przy koszeniu. Zresztą ta część wcale mi do reszty ogrodu nie pasowała. Pocieszenie jest takie że juz chyba takich rewolucji więcej nie będzie....chyba
BusyBee 12:28, 07 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)
pęcherznice wyciapane na amen zostawiłam trochę siewek, które pod nimi rosły w przechowalniku. Dosyć stare egzemplarze to już były raczej małe szanse na przyjęcie więc poszły na stos. Za siatką mam za wąski kawałek żeby je wsadzić a one potrzebowały wielkiego doła. Trochę było szkoda fakt, ale teraz ma być ładniej i wygodniej przy koszeniu. Zresztą ta część wcale mi do reszty ogrodu nie pasowała. Pocieszenie jest takie że juz chyba takich rewolucji więcej nie będzie....chyba

Dobrze, że piszesz:....chyba.....
Aneta1309 12:35, 07 wrz 2014

Jesień u mnie w kolorze różu
Aneta1309 12:38, 07 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Dobrze, że piszesz:....chyba.....

katarzynkak 22:46, 07 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)

Kasiu kiedy ja to zrobię i kiedy ja się będę nudzić cosik mi się wydaje, że ten dzień nigdy nie nastąpi Jeszcze całego ogrodu nie zrobiłam a już myślę o zmianach na rabatach, które miały być skończone i nie do ruszenia.
Głowa pełna pomysłów tylko czasu i kasy na realizację brak. Może uda mi się we wrześniu jakiś urlopik wykombinować

Anetka co słychać?
Dzięki za odwiedziny u mnie. Pomysł z lustrem na szambowej mnie zainteresował
Może coś mi doradzisz z moją rabata ala rondem?
SylwiaKa 22:53, 08 wrz 2014

Anetko te wrzosy w dwóch kolorach różu piękne Mnie się jakoś nie udają. Jak nie umarzną to wyschną. Ja chyba do nich ręki nie mam
BusyBee 08:56, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Anetko te wrzosy w dwóch kolorach różu piękne Mnie się jakoś nie udają. Jak nie umarzną to wyschną. Ja chyba do nich ręki nie mam

.....też tak na nie patrzę, że super, a mnie się nie udają...
...u Oli w wątku czytałam, że lepiej się wrzośce sprawują...co Ty na to Anetko...?