Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

agata19762 09:09, 09 wrz 2014

Anetko miłego dnia życzę
u mnie piękne słoneczko .....
Aneta1309 21:00, 09 wrz 2014

Dziewczyny nie mam jeszcze porównania bo do tej pory miałam tylko wrzosy. Wrzośce kupiłam wiosną a wiec pożyjemy zobaczymy
Wrzosy, które mam w ogrodzie kupiłam dosyć dawno na bazarku i powiem szczerze że nie mam z nimi żadnych problemów, nie chorują. Co roku dokupowałam nowe ale zawsze z innego źródła i zawsze po zimie mi padały. W ubiegłym roku kupiłam sporo białych wrzosów w markecie i kilka na bazarku efekt był taki że te marketowe prawie wszystkie padły a te z bazaru mają się dobrze.
BusyBee 10:28, 14 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)
Dziewczyny nie mam jeszcze porównania bo do tej pory miałam tylko wrzosy. Wrzośce kupiłam wiosną a wiec pożyjemy zobaczymy
Wrzosy, które mam w ogrodzie kupiłam dosyć dawno na bazarku i powiem szczerze że nie mam z nimi żadnych problemów, nie chorują. Co roku dokupowałam nowe ale zawsze z innego źródła i zawsze po zimie mi padały. W ubiegłym roku kupiłam sporo białych wrzosów w markecie i kilka na bazarku efekt był taki że te marketowe prawie wszystkie padły a te z bazaru mają się dobrze.

No właśnie ja mam z nimi takie doświadczenia, więc jak miałabym zakładać wrzosowisko, to powinnam poszukać sprawdzonych, żeby nie zniknęły w jeden sezon...sama wiesz, że na wrzosowisko potrzeba kilkanaście sztuk jednego koloru....to koszt nie mały.....
...a jak tu poszukać sprawdzonych, jak kupuje się je na bazarku- bez nazwy

Co tam w ogródku?? Zrób fotki jakieś... co teraz robicie??
Aneta1309 14:17, 14 wrz 2014

Też się zastanawiam dlaczego nawet w CO nie ma dokładnie opisanych nazw roślin?
Pisałam już że wiosną próbowałam ukorzenić te sprawdzone wrzosy zobaczymy jakte młode sadzonki przezimują?
W ogródku niewiele jest do pokazania bo wszystko rozgrzebane Od jutra zaczynamy kłaść kostkę
Wczoraj dostałam cisa muszę nad nim poracować żeby zrobić z niego ładny stożek sporo pracy będzie wymagał ale poczekam
BusyBee 19:29, 14 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)
Też się zastanawiam dlaczego nawet w CO nie ma dokładnie opisanych nazw roślin?
Pisałam już że wiosną próbowałam ukorzenić te sprawdzone wrzosy zobaczymy jakte młode sadzonki przezimują?
W ogródku niewiele jest do pokazania bo wszystko rozgrzebane Od jutra zaczynamy kłaść kostkę
Wczoraj dostałam cisa muszę nad nim poracować żeby zrobić z niego ładny stożek sporo pracy będzie wymagał ale poczekam

Aaaale będzie cudnie rozgrzebane zdjęcia też lubię
katarzynkak 22:27, 18 wrz 2014

Anetko co u Ciebie?
katarzynkak 22:28, 18 wrz 2014

Anetko co u Ciebie?
Aneta1309 11:58, 19 wrz 2014

Dziewczyny mam taki bajzel przed domem chwilami mam wrażenie że do jesieni tego nie ogarnę. Kostka się kładzie bardzo powoli ale do przodu może jeszcze tydzień i będzie ok jak się pogoda utrzyma.
Ogrodowo to tylko swój przechowalnik dałam radę wyplewić, wsadziłam winogron i dwie sztuki borówek także same widzicie że nie ma się czym chwalić.
Muszę jeszcze odgruzować dom bo będę miała przemarsz rodzinki w weekend
Jak się tyko ogarnę deczko to wszystko nadrobię
BusyBee 12:53, 19 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)
Dziewczyny mam taki bajzel przed domem chwilami mam wrażenie że do jesieni tego nie ogarnę. Kostka się kładzie bardzo powoli ale do przodu może jeszcze tydzień i będzie ok jak się pogoda utrzyma.
Ogrodowo to tylko swój przechowalnik dałam radę wyplewić, wsadziłam winogron i dwie sztuki borówek także same widzicie że nie ma się czym chwalić.
Muszę jeszcze odgruzować dom bo będę miała przemarsz rodzinki w weekend
Jak się tyko ogarnę deczko to wszystko nadrobię

To trzymamy kciuki za Ciebie świetnie, że kostka będzie gotowa- reszta może poczekać...
.... u mnie też natłok innych spraw i ogród czeka...

...pozdrowionka
Betka 19:51, 19 wrz 2014

Anetka musi być bajzel żeby potem było co porównywać Jak ja czasem patrzę na mój bajzel jaki miałam to oczom nie wierzę że wszystko tak ładnie rośnie .Roślinki szybko się regenerują i rosną a potem to tylko podziwiać podziwiać i podziwiać będziemy
Pozdrawiam