Reniu zadowolona jesteś z Barona po sezonie? z czym u Ciebie rośnie? mam ochotę jeszcze na Hippolyte ale chyba już za późno sadzić śnieg ma u mnie już padać
Aniu- mój młody Baron był śliczny,mimo iż miał tylko kilka kwiatków.
Rośnie sobie w towarzystwie Myriam. Drugie tłoczenie w sierpniu było super,po kilka kwiatów na pędzie, z trzecim nie zdązył,pączki ścięłam,ale sie nie rozwinęły.
Witaj. Od dłuższego czasu myślę o Twoim białym szpalerze. Dołączam się do opinii, że jest przepiękny. Jeśli pozwolisz będzie inspiracją do powstania rabatki w moim ogrodzie.
Kilka roślin było już w moim ogrodzie, np. lilia św. Józefa. Zaniedbana nie kwitła mi już od kilku lat, dopiero w Twoim zestawieniu dostrzegłam że jest przepiękna. Mam też ostróżkę białą i już wiem gdzie będzie jej miejsce a chodziłam z nią po całym ogrodzie. Jak myślisz, czy odętka biała (jeszcze jej nie mam ale jest w planie moich nasadzeń ) liatra biała i marcinki białe będą pasowały? Nie za dużo bieli? Czy rodzaj kwiatów marcinków będzie pasował do róż? Na podłużnej rabacie pojawi się oprócz Chopena również róża Vanilla i jakaś biała rabatowa półpełna i White Fairy. Vanilla jest trochę żółtawa (nie widziałam na żywo, kupiłam bo podobał mi się kształt kwiatów na zdjęciu), moja white fairy trochę ma różu pod koniec kwitnienia. Czy to dobre zestawienie? Jak myślisz?
Jeszcze raz napiszę, że twój szpaler jest niezwykle urokliwy. Trafiony pomysł na trudne w rozwiązniu miejsce przy ogrodzeniu. Pozdrawiam.
Cieszę się że moja rabata może być dla kogoś inspiracją
Odętkę białą mam pierwszy sezon w zestawieniu z różami na innej rabacie,mnie zachwyca.
Jest niższa od ostróżki,jeśli się zmieści na Twojej rabacie to dlaczego nie
Marcinki kwitną jesienią,zastąpią wszystkie wcześniej kwitnące bylinówki.
Sama mam plan,jeśli moja lawenda zrobi się brzydka,zastąpić ją marcinkami,ale niebieskimi.
Róże Vanillki tez mam ,są prześliczne, jest tak samo żółtawa we wczesnym pąku jak Chopiny, kwitną do samej zimy.
Moje Vanille