Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » A miało być tak pięknie....

A miało być tak pięknie....

boguslawa_ma... 06:51, 14 lis 2014

Obejrzałam twoje róże piękne,szczególnie ta biała rabata,a u mnie to taki misz-masz.Pozdrawiam
Rench 18:47, 14 lis 2014

Przepraszam że nie odpisałam od razu,ale "urzęduję" teraz w nowym wątku

Milka napisał(a)
Ta białą rabata jest śliczna, taka klasyka fajnie było cię uściskać osobiście

Też się ciesze że mogłam Cię poznać osobiście

Nikita napisał(a)
Renia, przepiękna ta biała, różana rabata. A i inspiracje czosnkowe zgapiłam i dodałam do ulubionych - super widok.
Buziaki przesyłam.

Zrobiłam sobie małą czosnkową rabatkę,zobaczymy co z tego wyjdzie

AgnieszkaW napisał(a)
Piękna ta biała rabata Pozdrawiam Reniu

Dzięki Agnieszko

popcarol napisał(a)

wow, serio?? może mi się uda - wreszcie - kupić. Jak nie, i będę pamiętać za te 10 miesięcy, to się przypomnę

nowych fotek brak pokaż jesień u siebie!

Karolina -nowe fotki na nowym wątku,ale moja jesień nie jest ciekawa absolutnie

Urszulla napisał(a)
Twój szpaler róż stał się dla mnie inspiracją - narazie w planach czy one będą ładne od północno-zachodniej strony, mam tylko te wątpliwości.

A przy okazji wszystkiego najlepszego z okazji minionych imienin

Czy to mają być też Chopiny ?

Dzięki za życzenia

boguslawa_madejska napisał(a)
Obejrzałam twoje róże piękne,szczególnie ta biała rabata,a u mnie to taki misz-masz.Pozdrawiam

Tylko ta jedna rabata jest jednolita,reszta też wymieszana

popcorn 08:58, 17 lis 2014

monteverde 23:14, 17 lis 2014

Reniu zadowolona jesteś z Barona po sezonie? z czym u Ciebie rośnie? mam ochotę jeszcze na Hippolyte ale chyba już za późno sadzić śnieg ma u mnie już padać
Rench 00:04, 18 lis 2014

Aniu- mój młody Baron był śliczny,mimo iż miał tylko kilka kwiatków.
Rośnie sobie w towarzystwie Myriam. Drugie tłoczenie w sierpniu było super,po kilka kwiatów na pędzie, z trzecim nie zdązył,pączki ścięłam,ale sie nie rozwinęły.

popcorn 09:37, 18 lis 2014

mmm piękna!
Milka 07:55, 23 lis 2014

Oj piękna!
ziele 10:38, 23 lis 2014

Rench napisał(a)

Tak mam szpaler ; )
początek czerwca

Koniec czerwca

Witaj. Od dłuższego czasu myślę o Twoim białym szpalerze. Dołączam się do opinii, że jest przepiękny. Jeśli pozwolisz będzie inspiracją do powstania rabatki w moim ogrodzie.
Kilka roślin było już w moim ogrodzie, np. lilia św. Józefa. Zaniedbana nie kwitła mi już od kilku lat, dopiero w Twoim zestawieniu dostrzegłam że jest przepiękna. Mam też ostróżkę białą i już wiem gdzie będzie jej miejsce a chodziłam z nią po całym ogrodzie. Jak myślisz, czy odętka biała (jeszcze jej nie mam ale jest w planie moich nasadzeń ) liatra biała i marcinki białe będą pasowały? Nie za dużo bieli? Czy rodzaj kwiatów marcinków będzie pasował do róż? Na podłużnej rabacie pojawi się oprócz Chopena również róża Vanilla i jakaś biała rabatowa półpełna i White Fairy. Vanilla jest trochę żółtawa (nie widziałam na żywo, kupiłam bo podobał mi się kształt kwiatów na zdjęciu), moja white fairy trochę ma różu pod koniec kwitnienia. Czy to dobre zestawienie? Jak myślisz?
Jeszcze raz napiszę, że twój szpaler jest niezwykle urokliwy. Trafiony pomysł na trudne w rozwiązniu miejsce przy ogrodzeniu. Pozdrawiam.
monteverde 19:23, 23 lis 2014

Rench napisał(a)
Aniu- mój młody Baron był śliczny,mimo iż miał tylko kilka kwiatków.
Rośnie sobie w towarzystwie Myriam. Drugie tłoczenie w sierpniu było super,po kilka kwiatów na pędzie, z trzecim nie zdązył,pączki ścięłam,ale sie nie rozwinęły.

Swoja posadziłam przy ławeczce zobaczymy jak się popisze na wiosnę
Rench 19:49, 23 lis 2014

ziele napisał(a)

Witaj. Od dłuższego czasu myślę o Twoim białym szpalerze. Dołączam się do opinii, że jest przepiękny. Jeśli pozwolisz będzie inspiracją do powstania rabatki w moim ogrodzie.
Kilka roślin było już w moim ogrodzie, np. lilia św. Józefa. Zaniedbana nie kwitła mi już od kilku lat, dopiero w Twoim zestawieniu dostrzegłam że jest przepiękna. Mam też ostróżkę białą i już wiem gdzie będzie jej miejsce a chodziłam z nią po całym ogrodzie. Jak myślisz, czy odętka biała (jeszcze jej nie mam ale jest w planie moich nasadzeń ) liatra biała i marcinki białe będą pasowały? Nie za dużo bieli? Czy rodzaj kwiatów marcinków będzie pasował do róż? Na podłużnej rabacie pojawi się oprócz Chopena również róża Vanilla i jakaś biała rabatowa półpełna i White Fairy. Vanilla jest trochę żółtawa (nie widziałam na żywo, kupiłam bo podobał mi się kształt kwiatów na zdjęciu), moja white fairy trochę ma różu pod koniec kwitnienia. Czy to dobre zestawienie? Jak myślisz?
Jeszcze raz napiszę, że twój szpaler jest niezwykle urokliwy. Trafiony pomysł na trudne w rozwiązniu miejsce przy ogrodzeniu. Pozdrawiam.

Cieszę się że moja rabata może być dla kogoś inspiracją
Odętkę białą mam pierwszy sezon w zestawieniu z różami na innej rabacie,mnie zachwyca.
Jest niższa od ostróżki,jeśli się zmieści na Twojej rabacie to dlaczego nie
Marcinki kwitną jesienią,zastąpią wszystkie wcześniej kwitnące bylinówki.
Sama mam plan,jeśli moja lawenda zrobi się brzydka,zastąpić ją marcinkami,ale niebieskimi.
Róże Vanillki tez mam ,są prześliczne, jest tak samo żółtawa we wczesnym pąku jak Chopiny, kwitną do samej zimy.
Moje Vanille