Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 22:15, 13 kwi 2014

Kasik napisał(a)

Z tym zagęszczeniem to kłopot bo jak coś człowiek kupi, to tylko w samochodzie widać ilość. Jak już trafi na rabaty to jakoś ginie. Ileż ja już nazwoziłam tych roślin, a cały czas mało.

No nic to- będziemy sadzić dalej, aż przyjdzie może czas że zapełnimy nasze rabatki Wiuniu.
Pozdrawiam

Sama prawda Kasiu! Jak podliczyłam wartość tych roślinek na tej nowej rabatce, a siostrze powiedziałam, że wsadziłam 47 szt. roślin to doszła do wniosku, że zapchałam cały trawnik jakże to mylne wyobrażenie rabata cały czas świeci gołymi miejscami!!! Pozdrawiam wieczorowa porą!
Alisonek 23:22, 13 kwi 2014

Wiuniu a ja czekam na Twoje graby, i co z nimi??? no chyba nie przegapiłam ich sadzenia
A nowe rośliny ładnie dobrane, zaczyna się prawdziwa ogrodowiskowa rewolucja
Pozdrawiam cieplutko
wiunia 21:39, 14 kwi 2014

Alisonek napisał(a)
Wiuniu a ja czekam na Twoje graby, i co z nimi??? no chyba nie przegapiłam ich sadzenia
A nowe rośliny ładnie dobrane, zaczyna się prawdziwa ogrodowiskowa rewolucja
Pozdrawiam cieplutko

Aluniu nie przegapiłaś jeszcze ich nie mam i jak tak dalej pójdzie to do jesieni będę czekać buuuuu
lawena 08:58, 15 kwi 2014

Witaj Wiuniu jaka pogoda dziś u Ciebie?? u mnie fatalna... kiedy się wkońcu ta pogoda przełamie bo mam juz dosyc.. chcę do ogródka a tam tylko pada,pada,pada....

pozdrawiam cieplutko
Mathildis 22:21, 15 kwi 2014

wiunia napisał(a)

Sama prawda Kasiu! Jak podliczyłam wartość tych roślinek na tej nowej rabatce, a siostrze powiedziałam, że wsadziłam 47 szt. roślin to doszła do wniosku, że zapchałam cały trawnik jakże to mylne wyobrażenie rabata cały czas świeci gołymi miejscami!!! Pozdrawiam wieczorowa porą!

W sezonie będzie już je lepiej widać, a za dwa lata stwierdzisz, że busz posadziłaś i czas przesadzać
wiunia 23:15, 15 kwi 2014

lawena napisał(a)
Witaj Wiuniu jaka pogoda dziś u Ciebie?? u mnie fatalna... kiedy się wkońcu ta pogoda przełamie bo mam juz dosyc.. chcę do ogródka a tam tylko pada,pada,pada....

pozdrawiam cieplutko

U mnie dzisiaj tak jak u większości czyli wiatr,burza gradowa i chwilami piękne słoneczko. Stałam popołudniu jak tan osioł w oknie z dylematem czy iść do ogrodu miedzy jednym a drugim opadem deszczu czy pozamykać rolety i umyć spokojnie okna? N o i umyłam okna Pozdrawiam serdecznie
wiunia 23:17, 15 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

W sezonie będzie już je lepiej widać, a za dwa lata stwierdzisz, że busz posadziłaś i czas przesadzać

Tak, tak to prawda ale wiesz jak to jest chciałoby się widzieć efekt zaraz Pozdrawiam!
lawena 08:59, 16 kwi 2014

Witaj Wiuniu!
jak dziś u Ciebie z pogodą u mnie zimno i pochmurno, wczoraj mieliśmy deszcz,grad,słońce wiatr i na koniec burza pełen zestaw...
no cóz...
tak umbry kupiłam w miejscowej szkółce za 160 wydaje mi sie ze tanio...
wiunia 22:28, 16 kwi 2014

lawena napisał(a)
Witaj Wiuniu!
jak dziś u Ciebie z pogodą u mnie zimno i pochmurno, wczoraj mieliśmy deszcz,grad,słońce wiatr i na koniec burza pełen zestaw...
no cóz...
tak umbry kupiłam w miejscowej szkółce za 160 wydaje mi sie ze tanio...

U mnie rano było 0 na termometrze ale potem ładne słoneczko chociaż upału to nie zaznałam dziękuję za info o umbrach postaram się porównać ceny w mojej okolicy Na ryneczku kwiatowym kupiłam dziś trzy doniczuszki buksików, każdy za 9 zł (w każdej doniczce po cztery ładne sadzonki jutro zmierzę ilu centymetrowe ale ponad 30 cm na pewno) i wsadziłam do jednej donicy aby formować stożek lub kulę jeszcze nie zdecydowałam Pozdrawiam serdecznie
lawena 23:09, 16 kwi 2014

Koniecznie porównaj ceny drzewek w kilku miejscach, jak szukałam to w jednej szkółce mieli umbry wyobraz sobie 340zł za sztukę i koronę miały zdecydowanie mniejszą od moich, dlatego nie warto się napalac na pierwsze lepsze, koniecznie pokaz Twoje buksiki w donicy

pozdrawiam serdecznie