Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 22:27, 04 kwi 2014

JoannA napisał(a)
Wiuniu, rabatki wyszły pięknie, widać jak dużo pracy włożyłaś, a i satysfakcja jaka wielka.
Jak roslinki podrosną będzie super.
pozdrawiam wieczornie

Na to liczę Joasiu, że latem lawenda zakwitnie , coś jeszcze tam dosadzę i będzie jakoś milej dla oka Pozdrawiam bardzo serdecznie i dziękuję za odwiedzinki!
bartek_luberda 23:37, 04 kwi 2014

A jutro zakwasy cudowne jak rabatki będą Pozdrawiam Beata
iwonaal 08:22, 05 kwi 2014

Wioletko, płot dzieł męża. Nie o płot chodzi, tylko o tę przerwę pomiędzy. Sznurek, to granica.
wiunia 14:02, 06 kwi 2014

bartek_luberda napisał(a)
A jutro zakwasy cudowne jak rabatki będą Pozdrawiam Beata

Witam Beatko u mnie zakwasy i owszem ale ile radochy Pozdrawiam serdecznie!
wiunia 14:04, 06 kwi 2014

iwonaal napisał(a)
Wioletko, płot dzieł męża. Nie o płot chodzi, tylko o tę przerwę pomiędzy. Sznurek, to granica.

Aaaaa o to biega ! No widzisz nawet nie skumałam, myślałam, że jeszcze w trakcie realizacji Pozdrówka niedzielne!
Milka 15:43, 07 kwi 2014

Zmartwiłam się twoimi rodkami, ale co robić!
kolosalną pracę odstawiasz, będzie extra
wiunia 22:14, 07 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Zmartwiłam się twoimi rodkami, ale co robić!
kolosalną pracę odstawiasz, będzie extra

Dzięki Irenko za pochwałę ale KTO TO MÓWI !!! Ogrodowiskowa Mróweczka
Mathildis 22:30, 08 kwi 2014

Nowa rabatka jak dla mnie super... tez mam ciągle dylematy zastanawiam się pół roku co i gdzie posadzić a jak przychodzi co do czego to i tak nie mam pewności czy dobrze robię...
kto ma chęć doradzić zapraszam do mnie
ewa004 19:22, 10 kwi 2014

Wiuniu przegapiłam jakimś cudem Twoje nowe rabatki ,ale juz nadrobiłam .
No i ....powiem Ci ...... że ....super to wymyśliłaś

Widzę że dylemat ogrodzeniowy trwa .
U mnie tez jest ten problem ,bo jak wyburzę gospodarczy to wiąże się to z nowym ogrodzeniem i bramą .
Ja na szczęście nie muszę mieć takiego wielkiego ogrodzenia jak Ty ale coś wymodzić muszę a pomysłu brak
Mala_Mi 22:59, 10 kwi 2014

Wiunia, lecę od Kasi.... piszą, że magnolie wymagają miejsc osłoniętych. u mnie połowa rośnie na wygwizdowie totalnym. Niestety mieszkam na szczycie góry... i tu zawsze wieje A jak sadziłam to sąsiedztwo było malutkie..... I najbardziej szkodzą magnoliom przymrozki wiosenne bo mrożą kwiaty.
Magnolie stellata (gwiaździste) są wytrzymałe, kwitną jako pierwsze... ale jak przyjdzie mróz to zmrozi...
U mnie kwitną wszystkie co roku... jak były przymrozki, to kwiaty były z wierzchu brązowe Ale jak sie rozwinęły to nie przeszkadzało. Samych krzewów nie umrozi ... u Ciebie klimat będzie podobny jak u mnie.. a nawet patrząc na strefy to masz lepszy.
U nas popularne są gwiaździste i pośrednie, w co drugim ogrodzie..
Potem usunę fotki, by ci nie zaśmiecać..
Patrz jak posadziłam magnolie.. na środku ogrodu, by było je widać z każdego miejsca.. na środku prawie 30 arowej działki.. na szycie góry..... 4 mi tak rosną

Jedno foto zostawiam, resztę usuwam, bo za chwilę będzie brak możliwości edycji.