Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 22:50, 17 lis 2014

iwonaal napisał(a)
Fajnie Wioletko, wszystko nabiera kształtu. Postaram się zrobic zdjęcia i wkleić, brak czasu

Rozumiem Iwonko u mnie brak czasu powoduje, że jeszcze nie zrobiłam żadnego planu na rabatę z zimozielonych na środku trawnika a miałam cichą nadzieję, że jednak tej jesieni coś wymyślę lecz się przliiczyłam
wiunia 22:53, 17 lis 2014

ewa004 napisał(a)
Coraz piękniej
A frosted przed hortkami bedzie cudnie wyglądał ...wiem bo tez tak mam

Wiem, wiem i bardzo mi się u Ciebie ta kompozycja podoba jest taka zwiewna i delikatna
Milka 13:13, 24 lis 2014

wiunia napisał(a)

Iwonko dzięki pomału coś sie klaruje, wiosną planuje zrobić taki klombik z zimozielonych na środku trawnika z jedną wysoką roślinką pośrodku i mniejszymi wokoło tylko nie mam narazie pomysłu jedynie dwa małe jałowce, które muszę przesadzić więc będą uwzględnione w projekcie
Słoneczka życzę

Jałowce Wiunia formuj, bo z czasem brzydną, jak będziesz robic od razu, będą śliczne
wiunia 13:33, 24 lis 2014

Milka napisał(a)

Jałowce Wiunia formuj, bo z czasem brzydną, jak będziesz robic od razu, będą śliczne

Dziękuję Irenko za dobrą radę w sprawie jałowców, nie bardzo je lubię i one chyba to czują i starają się za wszelką cenę mimo częstego porzesadzania z kata w kąt ładnie rosnąć, aby ostatwcznie nie skończyć na kompostowniku więc jak mają taką siłę woli życia w moim ogrodzie to je jakoś wkomponuję w nową wysepkę i będę od razu ciąć, może pokażą "ukryte" piękno Pozdrawiam serdecznie!
Milka 13:36, 24 lis 2014

Wywalać szkoda, w końcu to tęż piękne, zimozielone rośliny i można z nich cuda wyczarować, mnóstwo takich formowanych widziałam w Anglii i w jednym odcinku Mai, więc swoje też namiętnie tnę
wiunia 13:45, 24 lis 2014

Mój to taki pospolity jakby lekko płożący więc może go zacznę ciąć w takie niby bonzai z pomponikami
Milka 13:50, 24 lis 2014

No pewnie co tylko chcesz
iwonaal 17:24, 24 lis 2014

Tnij Wioletko i zajrzyj do mnie, som graby. Buziaki
JoannA 19:39, 25 lis 2014

Wiuniu,
spacerek po ogrodzie zaliczyłam i jestem pod ogromnym wrażeniem. Pięknie i czyściutko u Ciebie. Masz piękne lawendy, cięłaś je przed zima bo takie piękne kuleczki?
Co to za trawa tak wysoka pomiędzy serbami?
O wiązaniu traw napisałam u siebie.
Pozdrawiam cieplutko
wiunia 19:57, 25 lis 2014

JoannA napisał(a)
Wiuniu,
spacerek po ogrodzie zaliczyłam i jestem pod ogromnym wrażeniem. Pięknie i czyściutko u Ciebie. Masz piękne lawendy, cięłaś je przed zima bo takie piękne kuleczki?
Co to za trawa tak wysoka pomiędzy serbami?
O wiązaniu traw napisałam u siebie.
Pozdrawiam cieplutko

Joasiu dziękuję za miłe słowa lawendę cięłam póżnym latem jak przekwitła, a ta wysoka trawa między serbami to miskant ale nie wiem jaki dostałam kłącza od Iwonki zakochanej w ogrodach - wiosną - i tak pięknie urósł!