Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Magdalena25 22:29, 18 wrz 2015

Witaj Wioletko!
Dawno nic nie pisałam, szkoła się zaczęła, czasu mało. Zajęcia popołudniowe dzieci się rozpoczęły i godziny spędzone w samochodzie na rozwożeniu ich. Taki los mamy...
Ślicznie u Ciebie. Wszystko się porozrastało. Widzę, że masz problem z trzmieliną. U mnie dokładnie tak samo. Wiesz już co to jest i co z tym robić?
Pozdrawiam
wiunia 13:40, 22 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
I co Wiunia zupełnie zniknęły gąsienice?
Ciekawe co to było?

Buziaki ślę z nad morza

Mirelko po gąsienicach nie ma śladu tylko zjedzone listki ale jak pisałam wcześniej to małe drzewko więc panuję nad nim
wiunia 13:50, 22 wrz 2015

Magdalena25 napisał(a)
Witaj Wioletko!
Dawno nic nie pisałam, szkoła się zaczęła, czasu mało. Zajęcia popołudniowe dzieci się rozpoczęły i godziny spędzone w samochodzie na rozwożeniu ich. Taki los mamy...
Ślicznie u Ciebie. Wszystko się porozrastało. Widzę, że masz problem z trzmieliną. U mnie dokładnie tak samo. Wiesz już co to jest i co z tym robić?
Pozdrawiam

Madziu ja też sporadycznie wpadam na forum, bo różne sprawy zaprzątają głowędziś obejrzę trzmielinki i dam znać czy pomogło to co zastosowałem. Na początku popryskałam roztworem proszku do pieczenia ale skutek mnie nie satysfakcjonował i zastosowałam środek bio ale nie pamiętam nazwy jak będę w domu sprawdzę. A ten biały nalot na tych trzmielinach to mączniak prawdziwy-tak wywnioskowałam widać jakaś plaga tego u nas, wcześniej nigdy trzmielinki mi nie chorowały.
Milka 15:13, 22 wrz 2015

Masz piękne stipy taka gąsiennica żerowała u mnie na sosnach czarnych, znikały wszystkie igły, zbierałam ręcznie i nigdy potem mi sie nie trafiły już, co to nie wiem, ale coś ładnego z tego będzie, trzmieliny odrosną
wiunia 12:41, 23 wrz 2015

Milka napisał(a)
Masz piękne stipy taka gąsiennica żerowała u mnie na sosnach czarnych, znikały wszystkie igły, zbierałam ręcznie i nigdy potem mi sie nie trafiły już, co to nie wiem, ale coś ładnego z tego będzie, trzmieliny odrosną

Dziękuję Irenko za wizytętak też pomyślałam, że te gąsienice to nie takie zwykłe, były włochate i tak ciekawie ubarwione na zdjęciu tego nie widać
Pozdrawiam już jesiennie i cieplutko
wietrzyk 13:46, 23 wrz 2015

Kasiek napisał(a)
Dziewczyny jak ja Wam zaraz pryskne..to Wam sie wilgotno pod oczami zrobi
Przeciez nie wiemy co to, po co od razu uzywac chemi? Moze z tych gasienic beda piekne motyle?...

Wiuniu napisalam u siebie moje podejrzenia, ale oczywiscie moge sie mylic, fotka jest niedokladna...
Mozesz je pozbierac i wyniesc daleko od ogrodu...

Hi, hi, Krytyka, ale jaka konstruktywna
Zgadzam się z Kasią, że to najpewniej gąsienice motyli. One często takie włochato-rogowate są. Ja najpierw łapię owady, których nie znam do słoika i szukam w googlu. Potem decyzja, opuchlakom np nie daruję
wiunia 14:06, 23 wrz 2015

wietrzyk napisał(a)

Hi, hi, Krytyka, ale jaka konstruktywna
Zgadzam się z Kasią, że to najpewniej gąsienice motyli. One często takie włochato-rogowate są. Ja najpierw łapię owady, których nie znam do słoika i szukam w googlu. Potem decyzja, opuchlakom np nie daruję

Dobrze moja droga opuchlaki= wróg!!!
dorkow0 00:33, 24 wrz 2015

Witaj Wiolu.
Dziękuję, że o mnie pamiętasz.
Trawy oglądam i podziwiam. Wiesz, że ja hopla na ich punkcie mam.
Nie zaglądam i nie piszę, ale sporo spraw było, na wszystko czasu nie starczyło.
Buziaki zostawiam.
MirellaB 10:28, 06 paź 2015

Wiunia gdzie Ty? Macham do Ciebie
wiunia 15:52, 06 paź 2015

MirellaB napisał(a)
Wiunia gdzie Ty? Macham do Ciebie

Jestem Mirelko tylko nie mam kiedy bywać u siebie, podczytuję Ciebie i inne cudne ogrodyna więcej czasu brak