Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

MirellaB 04:50, 23 kwi 2017

Wiunia roślinę rozpoznaję jako Andromeda. Jesienią ją kupowałam razem z wrzosami, bo bardzo do nich pasuje. Czytam, że Asia już też Ci podpowiedziała

Jakie odmiany berberysów kupiłaś?

Oleandry ładnie kwitną, ale podziwiam Cię, że chce Ci się takich roślin. Wystawianie, wstawianie, przechowywanie nie to nie dla mnie. Wiunia ja totalnie ogrodowo się wypaliłam po trzech latach tyrania. Dosadzę zimozielone i tylko te rośliny co wypadną będę wymieniała na bezobsługowe
JoannA 07:29, 23 kwi 2017

Jak stał w szkółce na zewnątrz to już się zahartował.
U Ciebie Wiuniu jest dużo cieplej niż u mnie więc śmiało wystawiaj.
wiunia 10:30, 23 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Wiunia roślinę rozpoznaję jako Andromeda. Jesienią ją kupowałam razem z wrzosami, bo bardzo do nich pasuje. Czytam, że Asia już też Ci podpowiedziała

Jakie odmiany berberysów kupiłaś?

Oleandry ładnie kwitną, ale podziwiam Cię, że chce Ci się takich roślin. Wystawianie, wstawianie, przechowywanie nie to nie dla mnie. Wiunia ja totalnie ogrodowo się wypaliłam po trzech latach tyrania. Dosadzę zimozielone i tylko te rośliny co wypadną będę wymieniała na bezobsługowe

A masz jeszcze Andromedię? Berberyski chciałam takie , których jeszcze nie mam czyli kupiłam Orange Rocket tyle, że jeden jest wybarwiony, a dwa to młode sadzonki stojące w niedostatku słońca i jeszcze się nie wybarwiły Powiem Ci, ze też już stawiam głównie na dostosowanie ogrodu do minimum pracy w nim ale to jednak nie takie proste oleander to był impuls tylko dlatego, że biały hi, hi zobaczę czy się dogadamy
wiunia 10:33, 23 kwi 2017

JoannA napisał(a)
Jak stał w szkółce na zewnątrz to już się zahartował.
U Ciebie Wiuniu jest dużo cieplej niż u mnie więc śmiało wystawiaj.

Asiu jeszcze go wstawiłam do nieogrzewanego pomieszczenia wczoraj u nas padał grad więc się wystraszyłam nieco ale myślę, że już po niedzieli będzie gościł na tarasie
MirellaB 18:33, 24 kwi 2017

Nawet nie wiem czy mam jeszcze Andromedę, bo tyle razy była przesadzana - sprawdzę

Berberysy Rocket Orange mam, ale nie bardzo rozumię co piszesz z tym wybarwieniem? Te berberysy od chwili wypuszczenia listków od razu są czerwone
wiunia 19:46, 24 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Nawet nie wiem czy mam jeszcze Andromedę, bo tyle razy była przesadzana - sprawdzę

Berberysy Rocket Orange mam, ale nie bardzo rozumię co piszesz z tym wybarwieniem? Te berberysy od chwili wypuszczenia listków od razu są czerwone

A widzisz też tak sugerowałam w szkółce ale mnie przekonywali, że te młodziutkie sadzonki właśnie nie są od razu czerwone i stały na dodatek w sporym cieniuno zobaczę jeśli mnie oszukali to pojadę tam i delikatnie powiem co myślę.
iwonaal 21:04, 24 kwi 2017

Pięknie u Ciebie
MirellaB 05:56, 25 kwi 2017

To czekam na Twoje berberysowe wieści
wiunia 18:41, 25 kwi 2017

iwonaal napisał(a)
Pięknie u Ciebie

Iwonko i wzajemnie byłam i widziałam. ..
wiunia 18:44, 25 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
To czekam na Twoje berberysowe wieści

No na pewno będę je bacznie obserwować i nie omieszkam podzielić się z Tobą wynikiem tej obserwacji...