Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

ana_art 21:29, 06 mar 2013

oj nieźle pociachałaś ile masz teraz gałazek dookrywania na mrozy... U mnei dzisiaj było takie cudne słońce, że opalać się było można
weronika77 21:40, 06 mar 2013

Jest już wiosna w okolicach Wrocławia?
Urszulla 01:45, 07 mar 2013

Poczytałam zaległości
Ja też z tych rannych ptaszków jestem i mimo że teraz po nocy siedzę ( to wyjaśnię, że o 20 spałam z kurami, tzn. dziećmi)i tak o 5 rano się obudzę. trasznie lubię ten zimowy czas wiosną dopóki nie przestawimy zegarów. Potem mi ten letni czas jakoś nie leży.

A propos jedzonka. Ja na 2 dni łazanki zrobiłam, bo S. prosił

A w sprawie wysypywania, Irenko w tak dużym ogrodzie trzeba, bo od plewienia nie zdąysz nacieszyć się życiem....a przecież innej pracy w ogrodzie dużo Najładniej kora wygląda- tylko na areałach to drogo wychodzi. Zrębki taniej ale efekt gorszy. Można kombinować, że te bardziej reprezentacyjne miejsca wysypać korą, a mnie widoczne zrębkami.
zuza12 07:54, 07 mar 2013

Witaj Irenko. Widzę, ży Ty już działasz w ogrodzie. U nas jest tak pieknie za oknem a ja siedzę w pracy. Już nie mogę się doczekać do soboty, zaraz ruszam do ogrodu. Jutro czeka mnie ciężki dzień, bo muszę być o 12.00 w Tomaszowie Mazowieckim. Mam nadzieję, że pogoda mi dopisze i po drodze nie będzie jakiś niespodzianek pogodowych. Straszą od niedzieli znowu zimą, więc opon jeszcze nie zmianiam. Jeżeli nic się nie zmiani w moich planach, to w drugi tydzień kwietnia będę wracała z Krakowa. Nie wiem jeszcze dokładnie kiedy, ale dam Ci znać, bo nie odpuszcze sobie herbatki z Tobą. Pozdrawiam serdecznie.
Borbetka 08:23, 07 mar 2013

Dzień dobry Irenko. Od rana postanowiłam sobie popatrzeć na buzię Twoją roześmianą. Widzę, że pociachałaś ogród. Kurcze, boję się tych nadchodzących mrozów. Tak straszą. Poczekam trochę, bo i tak nie mam czasu teraz. Przy okazji wpadłam na temat rozdrabniacza. Ja mam taki bez noży tylko zgniatający. Chcę go sprzedać, ale nie wiem czy dobrze robię? Sama nie wiem. Taki z nożami to fajnie pociacha, tylko hałasu sporo. Mój zgniata i wrzucam do kompostu. Muszę go chyba przeprosić i wytargać do sprzątania ogrodu. Buźka ode mnie i miłego dnia.
agniecha973 08:27, 07 mar 2013

U nas też dużo gałęzi do rozdrabniania, ale mój M twierdzi, że to bardzo żmudna i ciężka praca i przy naszych areałach się nie sprawdzi, bo nikt tyle nie wytrzyma. Ile tego siekacie? Jak u nas przykrócimy żywopłot z ałyczy, to mamy pół wywrotki patyków z kolcami. A reszta patyków?
Mala_Mi 09:51, 07 mar 2013

http://www.yr.no/sted/Polen/Nedre_Schlesia/Radwanice~7576424/langtidsvarsel.html - kicham na strefy klimatyczne.... wszytko się zmieniło..zimą macie więcej śniegu, a w marcu zapowiadają większe mrozy.... przewalone... nie rozpędzaj sie z porządkami...
Milka 10:09, 07 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Słowem ...Brygadzista

słowem...tak
Bogdzia 10:10, 07 mar 2013

Miłego dnia Irenko.
noemi 10:21, 07 mar 2013

Zaglądam i pozdrawiam