Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

AniaDS 21:50, 26 cze 2013

Maruna to ponoć jak chwast rośnie
grembosia 21:51, 26 cze 2013

asc napisał(a)

Grembosiu.. przepis jest prosty.. idziesz do sklepu i wszytko Ci sie podoba.. wiec liczysz ile masz kasy i lecisz do spodu..... do dna w portfelu.... ..

Ja znam lepszy, na zakupy wybieram się z kartą.
Konstancja30 21:52, 26 cze 2013

asc napisał(a)

Dziś dowiedziałam się, że nie mam maruny czy jakoś tak się to nazywa, nie mam białego przetacznika

Wejgele się powinno ciąć.. wiec ja też powinnam, ale najczęściej mi czasu brakuje i są krzaki których nigdy nie cięłam bo do nich nie doszłam z sekatorem, a część czasami zetnę jak zdążę.. ale ja wszytko robię na szybko, bez zabawy....... wiec tnę co mi nie pasuje i by trochę kwiatków ściąć... Ania Gor ma piękna krzewuszkę... i ją tnie.. jej trzeba sie zapytać i poprosić o dokładną instrukcje

maruna i biały przetacznik ... hmmm ... dla mnie zaistniały dziś i u Ciebie ... potem poszłam zobaczyłam u Bogdzi ... więc wszystko siem zgadza ... nawet nieobecnych wśród kfiatków poznaję pośrednio u Ciebie ... biały przetacznik muszę wynorać gdzieś u nas ... koniecznie ... choć niebawem zakwitnie tojeść ... a ona chyba piękniejsza
Konstancja30 22:01, 26 cze 2013

asc napisał(a)

Grembosiu.. przepis jest prosty.. idziesz do sklepu i wszytko Ci sie podoba.. wiec liczysz ile masz kasy i lecisz do spodu..... do dna w portfelu.... dziś kupiłam wiąza, 3 rozchodniki, ale olbrzymie, w tym 2 jednego gatunku i trzeci inny.. w dodatku nie wiem jak kwitną, ale..... rozchodnik to rozchodnik..ozdoba na jesień... bo sobie przypomniałam, że na nowej rabacie jesiennych kwiatków nie ma... w dobrej cenie były żurawki.. kolor nie ten co chciałam, ale stwierdziłam dobra cena, a pasuje mi uporządkować tu i ówdzie... wiec od razu na cały rządek...... patrzę a tu cudne liliowce..... i w dodatku z niskich....... cena dobra, sadzonki w pąkach i wielkie..... miedzy kulki bukszpanowe jak prawie u Madżenki (Stella też były duże i fajne, ale już je mam)... i znów przybyło doniczek.. i znów stworzę chabaznik kolejny

Dekalog Danusi wisi na ścianie.. i co??? Zero posłuszeństwa.. mus sie pogodzić z grajdołem..
Ale dziś nawet M sie śmiał z moich nasadzeń... a że riposty i dowcip ma cięty, to mi się dostało
Ale ja mu jeszcze pokażę....

wiąza ??? !!!!! ... dalej nie czytam ... zemdlałam pod wiązem
barbara_kraj... 22:13, 26 cze 2013

AniaDS napisał(a)

Nie ponoć! Ona naprawdę tak rośnie!
Nie sadź Aniu maruny, są ładniejsze i ciekawsze rośliny!
Rozmnóż tojeść orszelinowatą, bo tę od Ciebie, i tę którą kupiłam pewnie zmarnowałam tymi opryskami
Edit: wracam od Hani i odwołuję to, co powyżej o marunie napisałam. Teraz mówię: jako wypełniacz maruna najlepsza - sadź marunę!
Hogata 22:23, 26 cze 2013

asc napisał(a)

Grembosiu.. przepis jest prosty.. idziesz do sklepu i wszytko Ci sie podoba.. wiec liczysz ile masz kasy i lecisz do spodu..... do dna w portfelu.... dziś kupiłam wiąza, 3 rozchodniki, ale olbrzymie, w tym 2 jednego gatunku i trzeci inny.. w dodatku nie wiem jak kwitną, ale..... rozchodnik to rozchodnik..ozdoba na jesień... bo sobie przypomniałam, że na nowej rabacie jesiennych kwiatków nie ma... w dobrej cenie były żurawki.. kolor nie ten co chciałam, ale stwierdziłam dobra cena, a pasuje mi uporządkować tu i ówdzie... wiec od razu na cały rządek...... patrzę a tu cudne liliowce..... i w dodatku z niskich....... cena dobra, sadzonki w pąkach i wielkie..... miedzy kulki bukszpanowe jak prawie u Madżenki (Stella też były duże i fajne, ale już je mam)... i znów przybyło doniczek.. i znów stworzę chabaznik kolejny

Dekalog Danusi wisi na ścianie.. i co??? Zero posłuszeństwa.. mus sie pogodzić z grajdołem..
Ale dziś nawet M sie śmiał z moich nasadzeń... a że riposty i dowcip ma cięty, to mi się dostało
Ale ja mu jeszcze pokażę....

Ty jesteś kobieto nie możliwa..., ale taką cie lubię
Rach ciach kupione, posadzone i kwitnie...
Mala_Mi 23:13, 26 cze 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Aniu...czy przetaczniki się szybko rozrastają?
...kupiłam sobie i nie wiem czy dokupić,albo poczekać aż się rozrosną?

Zależy jaki
Mala_Mi 23:20, 26 cze 2013

Odnośnie maruny.. jak rośnie jak chwast to sie zastanowię.... mam dość takich co to zajmują pół ogrodu

No nie .. padam.. jutro odpowiem na resztę

A co do zakupów.. można z kartką, ale jaka to przyjemność... zero spontanu tylko nerwy, że to co trzeba albo nie ma albo za drogie... a po drugie trzeba wiedzieć co sie chce, wtedy można zapisać, a ja nie mam pojęcia co chcę.. kupuję co jest i na co mnie stać...

Basiu - napisałam na PW... i tak właśnie uzmysłowiłam sobie, że mój ogród z roślinkami to takie zabawki... ja traktuję ogród jak zbiór różnokolorowych zabawek w pudle... I czym więcej zabawek tym weselej, lepsza zabawa.... Tak, ja chyba tak go odbieram, bo nie uważam, że nie mam gustu, bo podobają mi sie ogrody takie wg przykazań... ale swój mam jaki mam....
czyli DUŻO KOLOROWYCH ZABAWEK... jakoś to starzenie sie w środku idzie mi kiepsko
Teraz chcę zrobić tylko tak by sprzątanie zabawek nie zajmowało więcej czasu niż zabawa

Dobranoc
Mala_Mi 23:23, 26 cze 2013

AniaDS napisał(a)

Anuś.. co mam robić z różami ,które przekwitają.. na razie ograniczam sie do zbierania płatków.... i to tylko tam gdzie to przeszkadza ... ścinać te owocki po kwiatach.. kurcze, nie ma pojęcia o różach... kupiłam zabawki, nie dość że kłują to i dużo sprzątania Ale ładne zabawki
Hogata 23:27, 26 cze 2013

Aniu wiesz możne co się dzieje z moja katalpą? Liście ma takie pourywane, ale to nie przez grad.