Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Welka 21:12, 29 cze 2013

Widzisz - wiosną pierwsza chyba widziałaś Boćka i cieszyłaś się z niego jak chłopaki w seksmisji i okazało się, że coś podrzucił, bo jak czytam będziesz babcią Gratuluję przede wszystkim przyszłym rodzicom, ale i dla Was to na pewno duże przeżycie.
Pozdrawiam
Kondzio 22:24, 29 cze 2013

buziam
Bogdzia 22:27, 29 cze 2013

Pozdrówka zostawiam i idę spac.
baraga1904 22:28, 29 cze 2013

...Aniu...pozdrawiam serdecznie po powrocie
...ile ja mam tych stron do nadrobienia?...setki!!!...
agata19762 23:03, 29 cze 2013

Aniu baaaaaaaardzo mi się podoba ta lawenda w trzech kolorkach....
poluję na białą od miesiąca.....
w moich stronach nie spotkałam jeszcze ......
Mala_Mi 23:16, 29 cze 2013

Widzę nowe wpisy, ale sorki.. idę trochę jeszcze ogarnąć w domciu i do spania ... jutro też jest dzień
Kilka taczek zielska naprodukowałam, posegregowałam tulipany i inne wykopane cebulowe, pomyłam koszyki w liczbie ogromnej (jednak pierwsze cebule sadziłam w koszykach... jest jedna zaleta.. gatunki nie pomieszane.. przynajmniej te) . Trochę pociachałam róże i inne krzaczory..... urwałąm kosz ogórków, a w mojej dżungli to wyczyn.... podcięłam trochę trawy przy obrzeżach i zakamarkach (palca też przycięłam).. wyczyściłam z rdzy pręty i pomalowałam (zrobię tymczasowe podpórki do róż, póki mi moje chłopaki nie zrobią ładnych.... ale znając życie trochę to potrwa)).. i jeszcze różne takie.. ale nie pamiętam... Na pewno kilometry po ogrodzie...
M skosił trawę..była wysoka, wiec trawa wnosi sie do domu na futrze psa, nie nadążę odkurzać.. ja opryskałam na mszyce i skoczka bo już sie pojawiło (takim małym ręcznym..by nie pryskać po wszystkim), a M opryskał cały ogród na grzyba...
Miał opryskać na komary (synuś u siebie pryskał i pomogło ...ale po przeczytaniu ulotki okazało się, że owszem preparat jest dobry, ale wytruje wszytko co lata.. bo nadaje sie do obory i chlewni czyli do środka gdzie niewskazane są owady latające, a nie na zewnątrz.. Wiec komary mnie ścięły niemiłosiernie, ale bzyczków truć nie będziemy .. lubię moje pszczółki....
I dlatego nie mam siły już na forum.... kuchnię trza wysprzątać jeszcze.. sajgon.
A to M w akcji foto kiepskie, ale pryskamy po zachodzie słońca, wiec było ciemno..
I widok trawnika po koszeniu wysokiej trawy..... masakra.. jak podeschnie to trochę sie przesuszonej pozbiera kosiarką i do kompostownika wrzuci.. a na razie musi tak być.

A i umyłam stare doniczki , koszyki i takie tam.... zluzuje sie w bajzlowni.
alinak 23:32, 29 cze 2013

Anka przestań wyliczać , bo wszystko co zrobiłaś to jeszcze przede mną . trawa aż się kładzie u mnie po tych deszczach . dzisiaj była pogoda to mnie w ogrodzie nie było i znowu sobie dalej rośnie ...masakra . na grzyba tez muszę drugi raz prysnąć . a na komary rewelka środek kupiłam . robię do zmroku i francki nawet nie osiądą na mnie . bross taki w plastikowej buteleczce , ładnie pachnie i skóra po nim nie piecze . pryskam nawet włosy . bo u mnie po prostu roje całe . buziak wielki .. i do zobaczenia
barbara_kraj... 00:04, 30 cze 2013

Nie narzekaj na trawnik, przynajmniej zielony. Na moim ciągle liście zeschłe leżą, bo wciąż spadają z czereśni i wiśni - efekt choroby grzybowej
A mimo woli dobrane - albo i nie - lawendy z liliami tworzą piękną kompozycję Taką subtelną
Madzenka 07:14, 30 cze 2013

Liczba prac wykonany godna medalu!!! Wypoczywaj dzisiaj pracując w ogrodzie Życzę słońca
jotka 07:28, 30 cze 2013

Ania, ilością pracy wykonanej przez Ciebie spoko można by obdzielić kilka osób Trudno mi czytać takie teksty, bo ja w domu przed kompem, a tam takie same prace czekają! Jak pogoda pozwoli, to pojedziemy dziś we dwoje i troszkę się zrobi Wczoraj odpoczęłam "w gościach", to dziś się chce poprzycinać, powyrywać, naprodukować trochę surowca do kompostownika ...

miłej niedzieli