Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 00:12, 01 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
U mnie tego lata, na razie nie ma lata!
Anuś, ogród jaki jest, każdy widzi! I każdy znajduje w nim to, co mu się podoba! Ja znajduję spontaniczność bytowania, jest czas coś się zrobi, nie ma go, chwasty schną na trawniku. Naturalne to, i nikogo nie powinno dziwić. Co innego, gdyby ten ogród był wizytówką Twego zawodu, wtedy mus mieć idealnie. A tak, jest miło, swojsko, po domowemu! Trzymam kciuki za więcej czasu dla Ciebie w ogrodzie.Buziaczki ślę!

Hanuś, jakbym miała i zawodowo.. to wtedy pasuje powiedzenie, że szewc chodzi boso.. i coś w tym jest
Z drugiej strony więcej czasu na ogród = mniej pracy= mniej kasy na roślinki i takie tam.... byle zdrowie..... a nawet jak grajdołek to mój Do jesieni dałam czas na nową rabatę... to jeszcze ho, ho, ho.... zielsko wypaliłam randapem bo jednak z pieleniem... poddałam sie Warzywek tam nie będzie

Ja chyba jednak najbardziej to lubię pracować w ogrodzie.. wiec front robót mnie nie drażni ... cierpliwości też sie trochę nauczyłam.... jedynie co to mi żal roślinek które maja już za małe doniczki a stoją w poczekalni... Jutro może te najgorsze przesadzę do większych No i moja poczekalnie zapominam czasami podlać... i marnieje mi moje dobro.... i to ból z braku czasu, natomiast reszta... jak robota, nie zając, nie ucieknie
JulkAd 00:12, 01 lip 2013

gierczusia napisał(a)

A ja tam kilosów liczyła nie będę , bo ważniejsze jest to ,że pekaes jedzie do Aneczki jakieś 4.5 godziny .. Całkiem przyzwoity wynik

Anuś buziam .. Muszę powolusiu ponadrabiać

Elu mój Kuba jechał do Rzeszowa od 20 wieczorem do 11 rano...jak dla mnie wynik czasowy nie powala....innego połączenia brak....
Mala_Mi 00:14, 01 lip 2013

ZbigniewG napisał(a)

Ania czy wiąz też taki duży

Zbysiu.. czasami coś musi być mniejsze... ale widziałam w szkółce takei co najmniej 4-5 metrów
A mój to taki patyczek na max 2 metry ) Poczekam Na nim karmników nie będę wieszać

Robię edit, bo wiązy w szkółce były wyższe niz te moje klony.. i to dużo wyższe.. wiec raczej 5-6 metrów jak nic miały
JulkAd 00:16, 01 lip 2013

asc napisał(a)
Kochani, próbuję w wolnych chwilach wpadać do Was.... ale ja tak nie umiem po łebkach i jak wejdę do kogoś to robię doktorat do swojego ostatniego wpisu... i schodzi czasowo Dlatego u siebie na pozdrowienia nie odpowiadam, tylko szoruję do Was.. bom strasznie ciekawa... ale tę ciekawość wszystkiego mam od dziecka I zawsze mnie było pełno.. zwłaszcza tam gdzie nie trzeba To bracia byli spokojni.... a ja taki urwipołeć.. jak nie na drzewie, to na dachu... to na jabłkach w cudzym sadzie ... albo szłam szukać krematorium w szpitalu..... (miałam 7 lat.... ) albo gdzie lotnisko jest ... przeszliśmy z bratem o 2 lata starszym kilka kilometrów poza miasto I znaleźliśmy lotnisko ...... WOJSKOWE... bo innych u nas nie było ....
Ale co tam, żołnierz mnie posadził na kolanach (byłam mniejsza niż wiek by wskazywał) i dał karabin potrzymać I tylko mi... długo byłam dumna, że ja dostałam a brat nie No i jak nas samych wypuścić do domu... po drodze bagna..... dobrze, że to było dawno temu, bo teraz to moja mama by była opisywana z naszego powodu w gazetach......
Oj pomysły to mieliśmy

Kochana moja Babcia mawiała o takich dzieciach, że pieprz w tyłku mają...moja Córka ma to samo...pisać o jej pomysłach nie będę dnia by zabrakło....wolę fotki Twoje pooglądać
Mala_Mi 00:17, 01 lip 2013

JulkAd napisał(a)

Elu mój Kuba jechał do Rzeszowa od 20 wieczorem do 11 rano...jak dla mnie wynik czasowy nie powala....innego połączenia brak....

Nic tylko zabrać auto mamie..... wtedy 8 godzin... max 9 Chyba Kuba mógłby nawet jechać i nie narzekałby, że daleko.. bo młodzi kochaja jeżdzić.. jak mam jeszcze do baku naleje

U nas się mówiło, e owsiki w tyłku siedzą
Mala_Mi 00:28, 01 lip 2013

leon60 napisał(a)
Ale u Ciebie się dzieje, wszystko pieknie kwitnie, masz siły i tempo podziwiam
Bardzo podoba mi się ''rabata psa" fajnie się zapowiada. Fajne zieloniutkie trawki i obok buksików coś dwukolorowego co to za okazy ? A klon super piękny gdzie go znalazłaś ?
Aniu i dziękuję za zaproszenie jak będę się wybierać do Rzeszowa i znajdę chwilkę to się umówimy, ale się bedzie działo

Drzewka kupuję na Krakowskiej w Rzeszowie.... tam są największe drzewa I prawie wszystkie mam z tej szkółki...... z wyjątkiem drzew będących otoczeniem działki....

Klon leży w szkółce i czeka na okazję w moja stronę Przy okazji panowie mi porzucą Dzięki temu transport mam za darmo, a moje środki transportu są za małe na to drzewo Ja tylko w sympatycznych szkółkach robię zakupy, bo jak mnie gdzieś wnerwią to nawet za darmo nie wezmę

Trawki to czekają na posadzenie gdzie indziej.. bo w rabatę psią nic nie sadzę, bo i tak mi wykopie...

To pstrokate to bukszpany.. na dalszą część obwódki.. przed wejściem do domu
Przedogródek mam tak wstrętny, że nawet nie mam jego zdjęć.. musiałam dobrze sie oszukać...
Mam tak na jednym boku i chcę to powtórzyć na drugim... (płot wyrzucam, bo pies postanowił olać tę cześć ogrodu i chwałą mu za to.. ). Baksiki nigdy nie były cięte, ale powoli je wyprowadzę, tylko ta odmiana prawie nie rośnie...
Mala_Mi 00:29, 01 lip 2013

THE MAGDA - foty mam ... muszę tylko pisac co rośnie.... ale pamiętam Dziś już nie zdążyłam.... odbiło ciągać gości po krzakach ...
Mathildis 00:53, 01 lip 2013

Wieczorne spacery po Twoim ogrodzie są cudowne
Klamber 03:15, 01 lip 2013

Anuś, dzięki za wpis, odpowiedziałem u siebie. Znalazłem wifi na stacji kolejki koło domu i piszę z telefonu. Pozdrówka dla Was
Mariusz 06:19, 01 lip 2013

Ogrom ogrodu, do tej pory nie ogarniałem go w wyobrażeniach , tak więc dzięki za relację, jest świetna Masz być w moich stronach, tak więc zapraszam na prywatną wiadomość ;(