Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Konstancja30 21:20, 09 lip 2013

Anek a ja poobcinałam nastki ... poobrywałam liście a raczej to co z nich zostało - normalnie te sliskie ... obłe nie powiem co zrobiły z nich koronki koniakowskie ... grrrrrrrrr ... wyczyściłam - pochowały się nawet pod ziemią - bez skorupek bo po co wylazywać ... tak szamać bez opamiętania ... wpadłam w nerw i rwałam koronki ... rozsypałam im coś zjadliwie dobrego i w chmurze komarów musieliśmy jeszcze zrobić jakby prowizoryczny płotek aby Kilusia nie pokosztowała ... ufffffff

nastki mają od dołu nowe listki ... mają też na łodydze odrostki z których - czy ja dobrze mniemam kwiat będzie ???
barbara_kraj... 21:39, 09 lip 2013

asc napisał(a)
Bałagan na skalniaku

Ten 'bałagan' zostaw. To jest wyjątkowo 'ładny bałagan'!
Bogdzia 21:39, 09 lip 2013

Mariusz napisał(a)
Liliowce już zaznaczyłem etykietką, tak więc czekamy na rozsadzanie. Mam milion myśli głowie, ale już wyjeżdzam do Przeworska, a po drodze szkółki, dzisiaj pusty nie wrócę, muszę kupić dużo lawendy, aby zrealizować Twój pomysł oraz inne byliny, krzaki, to rozmnażam sam, chyba , że się trafi jakiś fajny, wąski grabik.
Jadę....do wieczora, pozdrawiam wszystkich, pozdrów Bogdzię, bo już nie mam czasu pisać, czekają pod drzwiami...

dzięki za pozdrowienia, rozczuliłam się, bardzo dziekuje.
Madzenka 22:12, 09 lip 2013

Aniu ja uwielbiam Twoje bałagany!
Uprzedzam jak moj ogrod geometryczny zrobi się mimo woli będziesz u mnie za karę plewić!!! Nie dawaj już zdjęć, bo jutro objeżdżę pół Wroclawiu w poszukiwaniu jeżówek pink!!!!!!!
malkul 22:40, 09 lip 2013

Anno - jestś niepoprawna! Strony same się tu tworzą? co ty sobie myślisz? Jak człowiek to ma nadgonić?
Pozostaje tylko poczytac pismo obrazkowe
Mala_Mi 22:41, 09 lip 2013

Madżenka kupię Ci w Rzeszowie i podam autobusem,są po 10zł I dołożę moich siewek

U nas są:
różowa pełna "Poodle" h-70-80cm
różowa pełna "Pink Sorbet" h= 50-70cm
różowa intensywnie, pełna Secret Affair" h= 60-90cm
różowa pełna "Secret Romance" h= 45-70cm

I są lawendy o nazwie Blue Scent i Augustifolia.. czy któraś z nich to ta właściwa??

Mala_Mi 22:43, 09 lip 2013

Dostało mi się, więc ogólnie pozdrawiam wszystkie bałaganiary...

Konstancja - myślę, że dobrze mniemasz, ale jak nie widzę to mogę tylko mniemać.
Megi 23:02, 09 lip 2013

Kurczę, naprawdę masz cudnie i jak to wszystko tak "mimo woli" to mi by się przydało pobrać jakieś nauki od mistrza
Konstancja30 23:10, 09 lip 2013

asc napisał(a)
Dostało mi się, więc ogólnie pozdrawiam wszystkie bałaganiary...

Konstancja - myślę, że dobrze mniemasz, ale jak nie widzę to mogę tylko mniemać.

poczułam się pozdrowiona ... nie wiem ile się czeka na drugie kwitnienie ale wiem, ze za długo )) ...

Ania normalnie rośnie mi żurawka !!! ... jutro obfocę ... i dziwne ale te sliskie pazerne gady jej nie tknęły ...
Sebek 23:12, 09 lip 2013

Ania - ale super zakupy Będą na pewno cudnie rosnąć Firletek mi nie wykopuj - Irenka mi je obiecała