Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:38, 26 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ania moja macierzanka to variegata, nie rozłazi się tylko łysieje od dołu.... Wyrżnęłam niech wypuszcza młode przyrosty, jak nie to wywalę!!!

Nie rozłazi sie w kwestii rozsiewania, czy rozłogów.. ale pędy ma długaśne, wypiętrza sie... i z jednej sadzonki wychodzi pokrycie ponad pół metra kwadratowego.. i łysieje w środku... Skalniak jest dość duży i muszę mieć możliwość chodzenia po nim... a z powodu kocimiętki, floksów i macierzanki wszytko zarośnięte..
Mala_Mi 21:00, 26 sie 2013

Kasiek Bawarka - cicho nie musisz ........

Gabrielo - ja to mam tylko plany...dużo i szybkich, a z realizacją gorzej... z braku czasu...... ale dziś ryłam do tej pory... po ciemku...... dlatego fotek nie ma

Bogusia - ze mnie pupa a nie fachowiec.. ale robię jak chcę mieć W myśl zasady nie święci garnki lepią

Joasiu - i tak jesteś lepsza bo zaglądasz do mnie, a ja już prawie nigdzie nie zaglądam...... nie wyrabiam.. siedzę na swoim wątku... i reszta na chybił trafił

Ewa - jestem klasyczny leń.. robię bo muszę i nie umiem siedzieć bezczynnie Ale za to jak potrafię sie kręcić cały dzień i nic nie zrobić.. mistrz udawania że sie pracuje

Basia - oddaję sie pracy, bo muszę mieć czas na ogród i skończyć to co najpilniejsze.. czyli pozbyć sie przed zimą doniczek Nic ciekawego nie mam do napisania, wiec nie wchodzę na forum.. to jednak zjadacz czasu

Kasiek - dlatego u Ciebie pisałam, że takich jak Ty to tu na forum więcej.. kobiet z jajami

Ola- Tyś jak nickowy Lew... też wszytko robisz sama i nie oglądasz się na innych W myśl zasady, że najlepiej liczyć na siebie. Kanciki są ładne, ale niestety pracochłonne i koszeniem zajmuje sie mój M... po przejeździe kosiarki nie byłoby kancików, albo bym musiała wszytko docinać. Wystarczy mi docinania na pograniczu trawnika i kamyków (koszę nożyczkami, by trawy nie sypać w kamyki), pod murkami kamiennymi, pod murkami z ogrodzenia itd itp.... ... jest tego aż za dużo, by dokładać kanciki. Przy dużym ogrodzie i braku czasu trzeba wypośrodkować chcieć a mieć

Ula- witam w klubie.... LEDWO ŻYWA, Z POŁAMANYM KRĘGOSŁUPEM I PAZNOKCIAMI

Ania - kolejna samodzielna ... Ale jak się ma ogród w kamiennym kręgu to praca w kamieniołomach przysługuje... ja się śmieje ,ze pracuję w kamieniołomie i łupię te kostki granitowe i kostki z zasuszonej gliny (też twarde jak cholerka)

Agnieszka - a Ty pracujesz w kamieniołomie wapiennym ... bardzo przyjemna skała w dotyku Oj kiedyś sie tej skały nadotykało.....

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam A teraz mykam do Was... ile zdążę...
Madzenka 21:01, 26 sie 2013

asc napisał(a)
Jestem, czytam.........

W kwestii układania kostki.. jest krzywo i niezbyt ładnie... ale ogólnie pasuje do mojego stylu ogrodu.. taka niedbałość, zamierzona niedbałość by zachować stylistykę i klimat...
Wychodząc z założenia, że jak nie mogę nająć fachowców, a chcę mieć jako-tako.. to mogę sama zrobić.. lub siedzieć z pomalowanymi paznokciami i wypłakiwać sie na cały śwat jak mi źle i niedobrze.... i że inni mają, a ja nie.
Wiec ja też mam.... plus w gratisie kilka odcisków z bąblami.....

I podpiszę sie pod cytatem u najpiękniejszego uśmiechu (dalej postuluję o stary avatar )
"Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać..."

To zdanie powinno być mottem forum buziam kofana
Bogdzia 21:09, 26 sie 2013

Poczytałam , widzę ze padasz ze zmęczenia więc idz spac. Jutro może będzie lepiej?
mira 21:21, 26 sie 2013

wpadłam zobaczyć co nowego dziś bo wczoraj to widziałam
i w zasadzie mała cisza ale i tak mam wnioseczek - muszę zabrać się za mój skalniak i wywalić co jest brzydkie =szkoda że jest już ciemno
brysia 22:57, 26 sie 2013

Witam. Zaznaczam wątek do dokładnego przeczytania.
alinak 22:58, 26 sie 2013

nie było mnie tylko troszkę , wchodzę do Anki , a tam łopata , kamieniołomy i całe przemeblowanie . kobieto siądź wreszcie na d........to ja tu wzorców szukam a ona znowu coś nowego wymyśliła .
a u mnie kostrzewa z różowymi przetacznikami i dość dobrze tę kom pozycje strawiam .
Mala_Mi 08:03, 27 sie 2013

Chciałam foty zrobić wczorajszej walki, ale słońce tak świeci, że nic nie widać..

Alinka - tu jest pusto..wiosną kwitną narcyzki, tulipany, potem straszą usychające badyle (szczególnie narcyzów, bo one trzymają się bardzo długo)

Wiec kradnę trawnik, przekładam kostkę i plastykowe obrzeże.. (plastykowe obrzeże trzyma ładnie kostkę i sie nie przesuwa.. kostka tylko na piasku, wiec jak przycinam trawę (raz w roku) to kostki lubią sie przesuwać..w dodatku w tym miejscu plastyk jest od strony trawnika.. a że jest w fale i zakopany, to łopatą go zaczepiam.. wiec od razu przekładam za kostkę przed obrzeże.. ) Trochę to skomplikowanie napisałam.. ale zabieg ma na celu ułatwić życie ogrodnika Niestety teraz nie ułatwia bo muszę kopać głęboko

A tu mam taką ładną rozplenicę co mi wlała na azalię (widać ja w środku trawy ).. a na rozplenicę wlazły mi jodełki....... i na poszerzaną rabatę pójdzie rozplenica.. zasłoni usychające badyle narcyzów A za trawą koczuje białą goryczka.. też muszę ją wykopać.. Ale goryczka jest przeniesiona tymczasowo z wsiowego.. to tylko przechowalnia... a kępa wielka sie zrobiła..

I może pachnące hosty tu posadzę??? Też muszę je wyciągnąć z zakamarków.. ot.. ogrodnik mimo woli.. bo normalny by tak nie posadził.. ale nienormalny jakoś to wykopie.... jakoś.... nie wiem jak..ale wykopię Ale raczej wiosną,. bo tam są narcyze, tulipany.. oj czego tam nie ma

Mala_Mi 08:07, 27 sie 2013

brysia napisał(a)
Witam. Zaznaczam wątek do dokładnego przeczytania.

Brysia..... chyba żartujesz???????? Tu wstawiam ikonkę jak mi gały wyłażą z orbit!!! (sorki ale wstawianie gifów i emotikonek mam zablokowane )

Jak mam cofnąć 5 stronek u siebie to sie oddaję

Witam pierwszym zimowitem.... to już jesień

Tak wogle to zimowity muszę przekopać, bo są już za płytko i będą słabo kwitły... mam tu całe poletko
Mala_Mi 08:12, 27 sie 2013

mira napisał(a)
wpadłam zobaczyć co nowego dziś bo wczoraj to widziałam
i w zasadzie mała cisza ale i tak mam wnioseczek - muszę zabrać się za mój skalniak i wywalić co jest brzydkie =szkoda że jest już ciemno

Rewolucje na skalniaku u mnie będą za rok.... w tym nie mam szans.... kulki bukszanowe i cisy czekają na rewolucje, i muszę przenieść to co mam do wykopania (nawet ja sie boje tych manewrów)...... i liliowcową rabatę muszę zrobić by posadzić na niej te liliowce co mam i te kupione... a na miejsce liliowców posadzić niskie liliowce te co mam i te kupione w doniczkach......

Oj zima mnie zastanie przy manewrach

W tym roku języczka rośnie ładnie.. dostałą automatyczne podlewanie, a pod liście nawrzucałam kulek.... W zeszłym roku nie dopilnowałam i nie było co pokazywać..