Aniu , sadziłam dzisiaj takie maleńkie 3 centymetrowe jeżówki ( z nasion sklepowych wyhodowane ). Czy mogę oczekiwać kwitnięcia w przyszłym roku , czy to za wcześnie?
Szansa jest.. ale zdarza sie, że nie zakwitną Trudno mi coś powiedzieć, bo mam bardzo dużo siewek i nie wiem z którego roku w końcu zakwitły .. . bo ja je pieliłam jak chwasty bo mi sie rozsiewają wszędzie
Rok temu rozdawałam siewki. i większość w tym roku zakwitła
A ja dziś podzieliłam moją Ice Dance... ale byłą walka, łopatą , nożem z kręgosłupa, z buta i wszystkie chwyty dozwolone.. Na razie zadołowałam w kąciku... może przeżyją moje zabiegi sado-maso..
Niestety niektóre kępy zostawiłam duże, ale już nie miałam siły i zdrowia do dzielenia..
Wiem dlaczego moje są takie wysokie.. bo nie miały gdzie sie rozrastać i wypuściły długie odnogi do góry ze środka kęp... i to sprawiało, że trawka byłą ponad pół metra wysokości.
Na foto nie widać ile tego jest.....
eMuś z kosiarką.. a ja dosiałam trawę i uzupełniłam ziemia wszystkie miejsca obsiusiane przez psa.. i tam gdzie wydzierałam tę brzydką trawę kępiastą o szerokich liściach.. ale to nie ma sensu.. rośnie szybciej niż ja wydzieram.. Trawy firmy Kalnas nigdy więcej w życiu nie kupię... porażka i badziewie.
A pies chodził za mną .... bo gdzie ja tam i on.... tylko jemu już ciężko się chodzi i czasami nie nadąża za pańcią W dodatku ślepawy i głuchawy Wiec muszę go wołać gdzie jestem..
A tu schowałam sie za rabatą i była rozpacz.. .... na węch próbował mnie znaleźć.... a ja ganiałąm za motylkami.. musiałam wyjść bo by poszedł po kwiatkach za mną
Ostatnie podrygi jeżówek.... ale to najdłużej chyba kwitnące byliny.. nachyłki tylko chyba mogą stanąć do konkursu..
green jewel... jedna z rekordowych jeżeli idzie o trzymanie koloru