Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

wiunia 09:57, 19 wrz 2013

Aniu masz piękne clematisy na pergoli, pamiętam na jakimś zdjęciu widziałam, czy sadziłaś po jednej sztuce czy np. po dwa egzemplarze Pytam, bo kupiłam i bym chciała posadzić po dwa na jedną kratkę w pergoli taką 50 cm szerokości i posadzić je po jednym z każdej strony czyli na przeciwko siebie, ale to pewnie za dużo
kachat 13:18, 19 wrz 2013

Po obejrzeniu irysków aniowych zamarzyłam sobie takie same, ale wyczytałam, że je trzeba wykopywać, przesuszać, dzielić i znowu wkopywać, i tak co roku... Prawda to li nie prawda..?
Bogdzia 14:06, 19 wrz 2013

asc napisał(a)

żółte kapryśne u mnie, ale ciemnoniebieskie bezproblemowe... ja sypie korę na nie ... i może dlatego zimują???? I rosną jak gupie

Wypada mi kupic korę na którą nie mam ochoty, pomyślę.Pozdrówka.
Sebek 14:25, 19 wrz 2013

Jestem na biezaco... przynajmniej tak mi sie wydaje Szafirki jesienia przesadzalem i kwitly
Enya73 15:09, 19 wrz 2013

Aniu,wyczytałam, że się z Alinką wybieracie do Gierczusi. Tylko nie doczytałam kiedy?Byłabym niepocieszona, gdybyście mnie po drodze nie odwiedziły.Ja mieszkam 30 minut drogi od niej

Serdecznie zapraszam
Mala_Mi 16:54, 19 wrz 2013

Marzena O! - jeszcze cebul nie sadzę, bo nie mam kiedy, nie mam gdzie.. pomijam padający deszcz.. o iryskach napisałam u ciebie, to irys żyłkowany (Iris reticulata).. konkretnej odmiany nie znam, odnalazłam opakowanie po iryskach i pisało tylko Irys reticulata, irys , holenderki, irys niski... pod takim nazwami zakupiłam

Grembosia - to lekcja jak upchać duuuzo.... a miejsca mało

Ula -

Kindzia - ja już sama sie gubię co pokazywałam, ale akurat te iryski zapamiętałam Wiec nie wymagaj od siebie, ze nie pamiętasz.. napisałam tylko po to by ktoś nie pomyślał że mam sklerozę Co prawda malutką już mam, ale sie do tego nie przyznaję
Zimno jak diabli... to kara dla tych co narzekali na upały..... tylko dlaczego ja też jestem ukarana.... zakładam ciepłe skarpety i takie tam.. i dalej mi zimno... nawet zasugerowałam eM by może ogrzewanie włączył

Kachat - ja niczego nie wykopuję.... tzn żadnych cebulek... no chyba ze zapomnę, ze były cebule i wykopie by coś posadzić Albo jak robię ruchy wojsk.. i prawa flanka idzie na lewą stronę

Bogdzia - mogą być liście

Sebek - jesteś niesamowity

Anita - dziękuje za zaproszenie, ale ja po pierwsze nie wybieram się z Alinka, chyba, że akurat sie zgramy.. lub będzie miała ochotę mi potowarzyszyć w wycieczkach służbowych Ja jadę służbowo... a odwiedziny u Eli..to tak na osłodę, że muszę jechać a mi się nie chce Ale na pewno kiedy odwiedzę, ale nie tym razem ..... pojadę na wycieczkę pod tytułem "Najpiękniejsze ogrody ogrodowiska Polski południowej " .. będziesz na liście
Ale nigdy nie mów nigdy...... ja muszę sie dopasowywać do życia..
Mala_Mi 16:59, 19 wrz 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Wydedukowałam się i czekam na przesyłkę z cebulami ,przy obsadzaniu nimi zastosuje się na pewno do Twoich rad. Efekt nie super

Dziś byłą rewizyta u Magdy.. ale zamotana i zakręcona kobieta ze mnie.. wzięłam aparat... ale bez karty.. no i są tylko 2 fotki... tyle się zmieściło w pamięci telefonu

Zapomniałam pochwalić, że masz dobrą rękę..bo jak ja bym cięła te spirale.. to nie wiem co by z tego wyszło... ale na pewno nie spirala..

Poczochraj Leonka Nie zdążyłam...

A rabata wrzosowa wygląda lepiej niż na Twoich foto

Pozwalam sobie ja wstawić

I my....

Mala_Mi 17:06, 19 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
No ja tak właśnie z bukszpanami mam. Jak miałam je w nosie, to nie chorowały, a teraz pielęgnuje, a one świrują.

Nawet mnie nie strasz.... bo kupiłam kolejne... na zywopłot.... maja metr wysokosci... będę je formować na osłonę między wsiowym, a sąsiadami Więcej się nie zmieściło do osobówki... bez doniczki maja metr wysokości..
Mala_Mi 17:07, 19 wrz 2013

wiunia napisał(a)
Aniu masz piękne clematisy na pergoli, pamiętam na jakimś zdjęciu widziałam, czy sadziłaś po jednej sztuce czy np. po dwa egzemplarze Pytam, bo kupiłam i bym chciała posadzić po dwa na jedną kratkę w pergoli taką 50 cm szerokości i posadzić je po jednym z każdej strony czyli na przeciwko siebie, ale to pewnie za dużo

Ja tak posadziłam.... Bo nigdy kwiecia za dużo
Kondzio 17:07, 19 wrz 2013

Buziaczki z zimnego pochmurnego Krakowa brrr