Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 19:56, 02 lis 2013

jotka napisał(a)
Uff, jestem na bieżąco i mogę zmienić ogród pozdrawiam

Dzielna jesteś I dzięki, że chciało Ci sie tyle oglądać i czytać
Kindzia 19:58, 02 lis 2013

asc napisał(a)

Szukaj krewetek... a te kulki to nawóz.. on strzela.. są najczęściej żółte w różnych odcieniach. W szkołach do doniczek dają nawóz, bo podlewają zraszaczami i nikt nie bawi sie w dozowanie płynnego nawozu. A rośliny stoją rok i dłużej w doniczkach.
na 99,9 % te kulki to nawóz.. a swoją drogą może być albo choroba grzybowa, albo krewetki..

Nie ma krewetek, rozgrzebałam pół skarpy. Sadzonki z Pisarzowic, kupowałam wtedy ze 30 - 40 żurawek, wszystkie git, tylko ta jedna zdechła.

Uspokoiłaś mnie, bałam się o resztę. Dzięki
Mala_Mi 20:06, 02 lis 2013

monteverde napisał(a)

Aniu ta ostatnia to "Milkshake", a ta wyżej to "Meringue", pozdrawiam Double Delight są różowe i faktycznie są niskie a jeżówki masz śliczne Piękna jest ta nowa Secret Pride

Wyżej jest White Double Delight - pod taką nazwą kupiłam i zapisałam. Są też różowe i też taka mam. Foto kiepskie znalazłam.. a obok ta biała Delight.. Są tej samej wielkości

Niżej jest Meringue - pod taką nazwą kupowałam u Podstolca i raczej mała szansa, że jest inaczej..
tak wygląda mniej rozwinięta.. Milkshake - jest podobna, ale rośnie wysoka...a ta jest niziutka.. i to raczej przemawia, że jednak jest to Meringue

boguslawa_ma... 20:11, 02 lis 2013

Aniu jeżówki super też się nimi zaraziłam w tym roku i trochę posadziłam,mam nadzieje że dobrze przezimują Pozdrawiam
Mala_Mi 20:12, 02 lis 2013

Kindzia napisał(a)

Nie ma krewetek, rozgrzebałam pół skarpy. Sadzonki z Pisarzowic, kupowałam wtedy ze 30 - 40 żurawek, wszystkie git, tylko ta jedna zdechła.

Uspokoiłaś mnie, bałam się o resztę. Dzięki

Krewetki siedzą koło korzeni..... po skarpie nie łażą..za leniwe.. i trzymają się blisko papu

No to coś z innych jeżówek..

jeżówka Marmalade - to nowy nabytek.. kupiłam jedną, spodobała się i dokupiłam jeszcze 2 .. niech będzie kępa solidna w przyszłym roku

jeżówka Secret Glow

jeżówka Colorburst Orange

Ostatnie dwie głowy nie dam uciąć a odmiany.. takie kupowałam, ale czy to one??.. też tegoroczny nabytek.
monteverde 20:13, 02 lis 2013

asc napisał(a)

Wyżej jest White Double Delight - pod taką nazwą kupiłam i zapisałam. Są też różowe i też taka mam. Foto kiepskie znalazłam.. a obok ta biała Delight.. Są tej samej wielkości

Niżej jest Meringue - pod taką nazwą kupowałam u Podstolca i raczej mała szansa, że jest inaczej..
tak wygląda mniej rozwinięta.. Milkshake - jest podobna, ale rośnie wysoka...a ta jest niziutka.. i to raczej przemawia, że jednak jest to Meringue

Aniu wiem, że Jest White jak napisałam to pomyślałam, że to może być ona masz tu linka z jeżówkami jak klikniesz na zdjęcie to masz wszystkie wymiary jeżówki, weź sobie w zakładkę i w razie czego będziesz miała http://www.vitroflora.pl/pl/oferta/byliny/echinacea__jezowka, a masz może Secret Love?
Mala_Mi 20:21, 02 lis 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu jeżówki super też się nimi zaraziłam w tym roku i trochę posadziłam,mam nadzieje że dobrze przezimują Pozdrawiam

Bogusia.. dobrze zimują.. u mnie nigdy żadna nie wymarzła.. żadna nie padła.. co najwyższej rosły słabo, bo głupio posadzone. Ale to u mnie nic nowego
Tu miałam miejsce i tymczasowo wtykałam kolejne nabytki.... a jakby było mało .. dosadziłam w tym jeszcze kolejne... i w jednej kępie będzie 6 różnych.. pomieszane z tulipanami, i czym sie da.. nawet jak nie mam tego przekopać, chyba zostawię i niech będzie taki jarmark Już sie przyzwyczaiłam do takiej ognistej kupy ...

boguslawa_ma... 20:24, 02 lis 2013

Aniu to ja na drugi rok będe miałam tak samo 6 sztuk kupiłam każda inny kolor i obok siebie ale lubie tak kolorowo
malgorzata_s... 20:25, 02 lis 2013

Superowa ognista kupaMiłej niedzieli życzę
bogumila 20:28, 02 lis 2013

Jeżówki piękne...mam kilka innych ale szału kwitnienia nie ma.Wcześnie skończyły kwitnąć...nasion też chyba nie zawiązały.