Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Tess 08:29, 03 lis 2013

Aniu, wpadam tylko na chwilę, bo pogoda u mnie przepiękna i muszę każdą chwilę wykorzystać na ogród (bo nadal jestem w lesie )
Przypomnij, co się używa do zaprawiania cebul narcyzów przeciwko musze narcyzowej?
Miłego dnia
Kindzia 08:39, 03 lis 2013

Ja czekam na liliowy spektakl...zimą dopiero???

Przecież wiem, że krewetki nie spacerują...rozgrzebałam głęboko!!!
Mala_Mi 09:47, 03 lis 2013

Tess napisał(a)
Aniu, wpadam tylko na chwilę, bo pogoda u mnie przepiękna i muszę każdą chwilę wykorzystać na ogród (bo nadal jestem w lesie )
Przypomnij, co się używa do zaprawiania cebul narcyzów przeciwko musze narcyzowej?
Miłego dnia

Ja nie zaprawiam cebul kupionych, bo one już są zaprawiane.... a swoich nie wykopuję
I jak 2 razy w sezonie podleję Bi to mam narcyzy, jak nie podleję to ich nie mam i muszę dokupywać i sadzić nowe
W tym roku ani razu nie podlałam ... i mi zjadło znów... bęą tylko te co posadziłam w tym roku....

Tu pisałam co robić
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=1505
Mala_Mi 09:52, 03 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Czarodziejka, skąd masz tyle jeżówek?

Ze sklepu

Marzena.. ja jak ta sroka.. wszytko bym chciała mieć ..bo mi sie podoba... najpierw kupuję, a potem myślę... a zaczęłam od dwóch podstawowych, które głupio posadziłam, rosły kiepsko i przesadziłam... no i zauroczyły mnie.....
Jak przystało na kokoszkę jak kupię jedno co mi sie podoba, to zaraz szperam za innymi odmianami... i tak powiększa sie zbieranina orlików, lilii, liliowców, tulipanów.. itd itp....... już sie pilnuję, ale ...... tylko sie pilnuję
Mala_Mi 10:04, 03 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Takich rozowych pelnych od ciebie nie mam, szkoda, one takie majtkowe
Ale mam biale i taka brudnoróżowa z pojedyńczymi platkami
Ciekawa jestem, jak to bedzie w przyszlym sezonie

Różowa pełna to nowy nabytek tegoroczny... od Pana Bylinowego... po 10zł... i jak było nie kupić ????
Ode mnie masz tylko te zwykłe...
I wszystkie moje siewki jakie rozdałam to są z tych 3 kęp.... inne jeżówki najprawdopodobniej nie sieją sie z nasion.... Gdyby się siały to nie kosztowałyby po 20 zł za szt, a 5 zł. Ciągle liczę że może któraś odmiana sie rozsieje...... Gdyby sie siały te odmianowe to nie kupowałabym sadzonek tylko czekała na siewki...
Moje siewki są z tych 3 kęp.. i tylko na takie można liczyć.

Mala_Mi 10:08, 03 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Ja czekam na liliowy spektakl...zimą dopiero???

Zimą będziemy odkurzać po raz kolejny najlepsze foty z lata.. bo co innego nam zostanie????

Lilie mam w miarę spisane to co wiedziałam..
Liliowców za cholerkę nie dojdę... w tym roku dokupiłam .. i nie podpisałam bo nie zdążyłam, potem zapomniałam, a potem pogubiło sie gdzie i co posadziłam.. nazwy mam zapisane na kartce, jak zakwitną będę dobierać co jest co.... ale z tym czekam do czerwca ... ale i tak 30% jest nn

Temat jeżówek załatwiony

Trzeba znaleźć coś innego, bo w ogrodzie już nie ma co pokazywać.
Pióra po ptakach mogę pokazać...jastrząb znów szaleje..
Mala_Mi 10:11, 03 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Aniu, śliczne jeżówki, to są "twarde" byliny. Przesadzałam na początku września kilka nowych odmian, w tym Green Jewel zgodnie z twoimi radami, czyli z dużą bryłą korzeniową. Wszystkie dobrze się przyjęły, zdążyły wypuścić nowe liście, a nawet pędy kwiatowe, bo jesień ciepła. A posiane w tym roku ( pisałam o ich przyspieszonym rozwoju ) ani myślą przestać kwitnąć. Pozdrawiam.

Wstaw u mnie fokę tych posianych w tym roku.. jak możesz oczywiście Bo bardzo mnie ciekawią.. moje siewki zakwitają dopiero na drugi rok.. jedne urosły wielkie i dorodne, myślałam, że chociaż te jedne zawkitną w tym samym roku, ale raczej nie ma szans
I to żelazne rośliny i pasują do wszystkiego i wszędzie. no prawie wszędzie
Magda70 12:26, 03 lis 2013

No i jak nie Królowa skoro Królowa!!
Boskie te jeżówki!!
Mój kret wlazł na rabate! Wrrrrrr
Kindzia 12:36, 03 lis 2013

Dawaj te piórka!
Ostatnio usiłowałam rozróżnić Jacques Cartier od Comte de Chambord...dla mnie takie podobne są. Mam nadzieję, że dobrze kartkę przyczepiłam...nie zrobiłam tego od razu i psinco...dalej pewności nie mam. W czerwcu będę się dalej martwić

Tesia opuchlaka podejrzewa...zobacz u mnie, zdjęcia wkleiłam, proszę ładnie
Kindzia 13:46, 03 lis 2013

Dziękuję!!!

To chyba Jacques Cartier