Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 00:52, 24 lis 2012

Martek napisał(a)
Wiem o co wam chodzi .
Ja z innej beczki trochę .
Dobranoc

Ja w ogrodzie to tylko poganiam bardzo późną jesień.... i bardzo wczesną wiosnę, bo brzydko, mokro, zimno, błotniście.. i jestem ciepłolubna...... wiec normalne, że wolę ciepełko

A teraz uciekam... pod 2 kołderki + ciepłe skarpetki do spania... M śpi pod kocem
Madzenka 07:41, 24 lis 2012

Bardzo dobrze cię rozumiem Aniu z tym przemijaniem. Nie mniej jednak najmniej lubię w ciągu roku listopad, szaro buro, ponuro, ciągle ciemno i przeedwiosnie, brrr
A czas mija tak szybko i nieubłaganie jakby ktoś włączył czasoprzyspieszacz!
grupa_trzyma... 07:50, 24 lis 2012

Poczytałam o czasie, co pędzi jak szalony. Rację ma Martek i rację mają Ania i Madżenka. Czas pędzi. My go gonimy z jęzorem na brodzie i poganiamy go. Czas ustawić się na NIE:
http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=edyta+bartosiewicz+gdy+do+przodu+zegar&ie=UTF-8&oe=UTF-8
A gdyby tak czas się nagle zatrzymał i mielibyśmy dzień świstaka. I ciągle te krokusy....dzień w dzień krokusy i ani jednego tulipana....brrrr!
gusiarz 09:21, 24 lis 2012

Dziewczyny do tej pory myślałam, żę czas tak pędzi tylko nam - dorosłym. Ja też, jak Ania ASC, pamiętam w szkole - tydzień jak wieczność. A teraz kładę się spać i jakby zaledwie minuta minęła i już muszę otwierać oczy bo ranek zawitał. Pamiętam jak mama rano mieliła kawę sowim młynkim zelmerkiem i wszyscy: dziadek, babcia, mama i tato pili fusiarę i... dolewka - pamiętacie dolewki???
Ale córa niedawno zakomunikowała, że u niej jest podobnie - a ma 9 lat. Tydzień jej tak szybko leci. I zaraz kolejny miesiąc. Rany przestraszyłam się. Jeśli teraz tak ma, co będzie później?
Ale, ale - słoneczko wychodzi - po tygodniu sobie o małopolsce przypomniało... lecę w ogród
Mala_Mi 10:50, 24 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bardzo dobrze cię rozumiem Aniu z tym przemijaniem. Nie mniej jednak najmniej lubię w ciągu roku listopad, szaro buro, ponuro, ciągle ciemno i przeedwiosnie, brrr
A czas mija tak szybko i nieubłaganie jakby ktoś włączył czasoprzyspieszacz!

No to się zgadamy, bo przedwiośnie to już dłuższy dzień przynajmniej...
I odnośnie wypowiedzi Marty.. ja nie poganiam kwiatów, owszem czekam kiedy coś zakwitnie, ale zakwitniecie tulipanów oznacza przeminięcie krokusów.... a każde przemijanie jest smutne. Pamiętam jak Mira zapytała się dlaczego taki termin wybrałam spotkania, przecież na początku sierpnia niewiele kwitnie (najlepiej kwitnie kiełbasa z grila - swoja drogą bardzo mi się ten zapis spodobał)... W ogrodzie moim kwitnie prawie cały czas coś.. zima to lampki i cudna biel... (tylko dlaczego tak zimno???) a potem staram się by zawsze coś było
Mala_Mi 10:52, 24 lis 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Poczytałam o czasie, co pędzi jak szalony. Rację ma Martek i rację mają Ania i Madżenka. Czas pędzi. My go gonimy z jęzorem na brodzie i poganiamy go. Czas ustawić się na NIE:
http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=edyta+bartosiewicz+gdy+do+przodu+zegar&ie=UTF-8&oe=UTF-8
A gdyby tak czas się nagle zatrzymał i mielibyśmy dzień świstaka. I ciągle te krokusy....dzień w dzień krokusy i ani jednego tulipana....brrrr!

Ja mam dzień świstaka codziennie w robocie... ale z drugiej strony dobrze że jest.. bo z tym też bywa rożnie... pozytyw.. szybciej zlatuje listopad...
Mala_Mi 10:55, 24 lis 2012

gusiarz napisał(a)
Dziewczyny do tej pory myślałam, żę czas tak pędzi tylko nam - dorosłym. Ja też, jak Ania ASC, pamiętam w szkole - tydzień jak wieczność. A teraz kładę się spać i jakby zaledwie minuta minęła i już muszę otwierać oczy bo ranek zawitał. Pamiętam jak mama rano mieliła kawę sowim młynkim zelmerkiem i wszyscy: dziadek, babcia, mama i tato pili fusiarę i... dolewka - pamiętacie dolewki???
Ale córa niedawno zakomunikowała, że u niej jest podobnie - a ma 9 lat. Tydzień jej tak szybko leci. I zaraz kolejny miesiąc. Rany przestraszyłam się. Jeśli teraz tak ma, co będzie później?
Ale, ale - słoneczko wychodzi - po tygodniu sobie o małopolsce przypomniało... lecę w ogród

U mnie słonka nie ma...... jeszcze ma troszkę kilometrów do przejścia z małopolski...
Smutna wiadomość, że dzieciom też czas szybko leci.... całe życie za szybko leci.. wcale się nie cieszę z tego.. chociaż nudy nie lubię...
Za to dziś nudy nie miałam.. do ogrodu przyleciał gość... nieproszony gość.... oznaczony czerwonym kółeczkiem... naprzeciw okna siedział.. M wypatrzył, bo ja bez okularków ślepawa...

hanka_andrus 11:05, 24 lis 2012

Wygląda na jakiegoś jastrzębia .
Mala_Mi 11:09, 24 lis 2012

hanka_andrus 11:12, 24 lis 2012

Niezły myśliwy,ale w tym czasie pewnie żadnego innego ptaszka przy karmniku nie było?