Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 23:56, 21 lis 2012

Dzień Życzliwości się kończy wiec dziękuje wszystkim za wizytę
Resztę buziam po betysiowemu na dobranoc i mykam do łóżeczka .... ... Do jutra...
barbara_kraj... 23:59, 21 lis 2012

A ja jestem ciekawa ile tych matamorfoz jeszcze przed Tobą Aniu?! Pewnie sama jeszcze nie wiesz...
Miłych snów
Pszczelarnia 00:04, 22 lis 2012

Ania, ja cisa też przerabiałam. Mam ale chwilowo jako szkółka. Do warzywek za duży, chyba, że zrobisz tak po pańsku szeroko (jak w angielskich manorach). Vita, dobrze mówi. On wcale tragicznie wolno nie rośnie, musi mieć luźniejszą ziemię i regularne strzyżenia. Ja bym bukszpanem zaszalała. Albo mniejsze kwadraty z jednorocznych.
W zimie: bukszpan, porządna ciekawa ścieżka i skopana ziemia. Też może dobrze wyglądać. Do tego jakaś róża o pięknych gałęziach i owocach na delikatnej pergoli/jakimś czymś - stojaku - zapomniałam, jak się takie coś nazywa. Przy wejściu do warzywnika. Albo 4 róże symetrycznie na tym czymś (Alina ma świetną kowalską robótkę w ogrodzie). Te róże w zimie pędami też zdobią. A latem wystawisz donice z wawrzynem i rozmarynem ...... Ale wizje ...... .
Dowcip z życia: moja ciocia pyta mamy co to za zioło w kuchni na kredensie. Mama zapomniała nazwy i opisuje, do czego go używamy (a był to rozmaryn). A ciocia chce znać nazwę. Nagle mama z radością woła to jest zioło ........RYSTYKALNE! Więc takich rystykalnych ziół nam trzeba do naszych wsiowych. Pa.
monteverde 00:38, 22 lis 2012

Śpij słodko i niech przyśni Ci się cala łąka ziół Aniu dobranoc
betysia 07:29, 22 lis 2012

Anulek....jestem choc troche mnie nie bylo i to niezamierzona nieobecnosc byla i z detoxem nic a nic wspolnego nie miala!!!!!
doczytam wsysciutko w ciagu dnia a teraz buziakuje i tuliski zostawiam!!!!!
jestem...i kawusiuje jak zwykle od 6-tej...takie zycie!
Bogdzia 11:12, 22 lis 2012

Aniu miłego dnia. Ale te dziewczyny Cię podpuszczają na dalsze metamorfozy, widac lubią patrzec jak wszystko zmieniasz.Fakt fajniej sie patrzy niż samemu robi.
Pszczelarnia 12:20, 22 lis 2012

Dziewczyny podpuszczają ............ . Ja nie podpuszczam. Omawialiśmy w tak krótkim czasie temat: przedogródka (4 projekty), szlklarni i warzywnika (3 propozycje), pergoli z rabatą dużą i magnolią (propozycja Ani), wsiowego (że do zmiany). Było coś jeszcze z projektów, Ania?
Urszulla 13:08, 22 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, ja cisa też przerabiałam. Mam ale chwilowo jako szkółka. Do warzywek za duży, chyba, że zrobisz tak po pańsku szeroko (jak w angielskich manorach). Vita, dobrze mówi. On wcale tragicznie wolno nie rośnie, musi mieć luźniejszą ziemię i regularne strzyżenia. Ja bym bukszpanem zaszalała. Albo mniejsze kwadraty z jednorocznych.
W zimie: bukszpan, porządna ciekawa ścieżka i skopana ziemia. Też może dobrze wyglądać. Do tego jakaś róża o pięknych gałęziach i owocach na delikatnej pergoli/jakimś czymś - stojaku - zapomniałam, jak się takie coś nazywa. Przy wejściu do warzywnika. Albo 4 róże symetrycznie na tym czymś (Alina ma świetną kowalską robótkę w ogrodzie). Te róże w zimie pędami też zdobią. A latem wystawisz donice z wawrzynem i rozmarynem ...... Ale wizje ...... .
Dowcip z życia: moja ciocia pyta mamy co to za zioło w kuchni na kredensie. Mama zapomniała nazwy i opisuje, do czego go używamy (a był to rozmaryn). A ciocia chce znać nazwę. Nagle mama z radością woła to jest zioło ........RYSTYKALNE! Więc takich rystykalnych ziół nam trzeba do naszych wsiowych. Pa.

Ewciu, fajnie to napisałaś
Mala_Mi 15:44, 22 lis 2012

Betysiu... ja dziś nie mam czasu nawet na kawę.. buuuuuuu .. przymusowy detox.
Bożenko... pozytywne podkręcenie jak najbardziej wskazane i dobroczynne dla ogrodu
Pszczółka - zgadzam się z Urszullą, że super to ujęłaś.... i chyba na chwilę obecną nic nie przegapiłaś.... możesz pisać sprawdzian z literatury pod nazwą "Ogród mimo woli", a po łepetynce różne inne rzeczy się snują.....

kwiecień 2012

wrzesień 2012

gusiarz 17:09, 22 lis 2012

Aniu - czy mam rozumieć, że to jest to samo miejsce z przesunięciem w czasie o kilka miesięcy??? Nie wierzę!! TO NIEMOŻLIWE!!!!