Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mariusz 20:55, 22 gru 2013

Bogdzia napisał(a)
Aniu na zdjeciach nie widac ale mam nadzieje ze robicie przeręble w jeziorku zeby ryby się nie podusiły.

Z tego co pamiętam, ubiegłej zimy widziałem przerębel styropianowy zasilany natleniaczem - tak też pisała Ania. Piszę, bo chce się podzielić jak ja załatwiam sprawę przerębli na zimę. Montuję natleniacze, które działają na minimum dwa kamienie. Choć w zestawie przeręble są, to usuwam je. Kamienie napowietrzające podwieszam wyżej aby zbytnio nie pociągały cieplejszej wody z dna, tym samym wychładzając ją. Wężyki wstawiam pod lód, a te które muszą iść na zewnątrz przykrywam, wówczas powietrze nie skrapla się, co mogłoby doprowadzić do zamarzanięcia wężyków.
Pozdrawiam w ten piękny przedświąteczny czas
AgnieszkaBK 21:33, 22 gru 2013

Aniu, ptaka łownego obejrzałam, zdjęcia grudniowego ogrodu bardzo ładne... intrygują mnie prace na poddaszu, bo to przede mną Też czekam na katalpę. Pozdrawiam
Madzenka 22:21, 22 gru 2013

Widzę Aniu że zmęczona już jesteś remontem. Oby do siego roku!
Mala_Mi 22:24, 22 gru 2013

Bogdzia - oczko całe nie zamarzło, bo nie zdążylismy wyjąć pompy.. ani tej ani w ciurkadełku.. Na szczęście nie jest tak zimno , wiec nie zamarzło na amen... Na nieszczęście tak zmarzło, że wyjąć się nie da.... czekamy na ocieplenie, które ma być na świętą.

Mariusz - opis przeczytał eMusiowi, bo ja się nie znam za bardzo na tych urządzeniach.. mówiłam mu o tym, że u Agaty pompy chodzą całą zimę i oczko nie zamarza, to stwierdził to co Ty, że to źle, bo się ochładza woda na dnie, a to szkodzi rybom.. Na dnie woda najcieplejsza, a pompa ciepłą wodę z dna pompuje do góry i ją ochładza.. Przerębel założymy, ale najpierw trzeba odłączyć pompę.. przerębla nie włożymy, bo woda zmarznięta.. w ostateczności będziemy wytapiać dziurę gorącymi garnkami z wodą... Rąbać dziury nie będziemy, bo tego ryby też nie lubią Tak powiedział eMuś, a ja się nie mieszam, bo on na ten temat czytał wszystkie mądrości w internecie

Agnieszka - remont poddasza, a raczej jego robienie.. jak sie mieszka w domu to porażka... masakra, kosmos... i gryzie wszytko.. nawet pościel, ubrania w szafach..... albo to przewrażliwienie, albo faktycznie. Ale nie ma innego wyjścia, jak wziąć i zrobić Ręce to mnie aż palą z tej wełny... Jedno zdanie piszę i sie drapię
Konstancja30 22:29, 22 gru 2013

Mała Mi ... przetrafnie i przefajnie buziam
wiunia 23:19, 22 gru 2013

Aniu wpadam codziennie ale dziś zostawiam wpis i pozdrowionka !!!
Madzenka 00:08, 23 gru 2013

Moja Mi ściskam i tuliskam
beta 08:34, 23 gru 2013

zaglądam Aniu

akrobacje na drabinie wyglądają na dość niebezpieczne....

buziaki Aniu
Pszczelarnia 08:42, 23 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)
[b]

I wczorajsze fotki.. tych chyba nie pokazywałam..

Tego ujęcia nie znałam a bardzo ciekawe.Takie przejrzyste.
zawitka 10:14, 23 gru 2013

Aniu Kurcze myślałam że Ty jakaś nowa tutaj a Ty Stara jak Ogrodowisko ha ha mam nadzieję że się nie obrazisz bo nowa ,stara to tak pozytywnie --------to za Twoją zmyłkę Awatarek bomba Kliknęłam zobaczę kto to a to znany piękny i jeszcze wypiękniony ogród Ha ha Pozdrawiam świątecznie O Cioci u Ciocia ha ha