Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 09:02, 21 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś hasło świetne A jednak dokupiłaś W gwoli wyjaśnienia,ciastka to dla kilku rodzin Ciasteczka trafią do 8 domów więc tylko po dwa kilo. W każdym domu po kilka osób to tylko po kilka deko Nie przerażaj się, ty chyba nie myślałaś że my pochłoniemy 15 kilo Tony jedzenia tyż mnie przerażają ale młodzież która mnie odwiedza szczupła acz żarłoczna. Troczę muszę zrobić bo jest ich moc U mnie nigdy nie podpadniesz wal co myślisz między oczy Buziole

Małgosiu..wiem, wiem.... tylko 2 kg na 4 osoby.. przyjdą goście, ale Wy też idziecie w gości (średnia pozostaje bez zmian). ... wiec statystycznie każdy zje po pół kg ciastek Te pół kg to ponad dawkę dzienną na jednego ciężko pracującego człowieka..

Ale faktem jest, że jak jeść lubię, ze wskazaniem na bardzo lubię, to na święta dostaję awersji do jedzenia.. to samo mam na weselach... Wychodzę głodna... a potem miesiąc myślę, że bym to czy tamto zjadła Niestety mam skłonności do tycia i muszę sie troszkę pilnować.. od 2 lat nie mogę zgubić zbędnych 4 kg.. dalej nie mieszczę sie spodnie narciarskie.. I jak oglądam co, kto i ile produkuje na święta i że są tylko dwa wyjścia: zjeść to wszytko, albo wyrzucić..
Każda opcja do niczego.. Jeść lubię.... jedzenia marnować nie lubię, w spodnie się nie mieszczę..

I tak sobie obrzydzam święta

Kolejne święta w dodatku bez śniegu... będzie tradycyjnie na Wielkanoc..

Madzenka 09:05, 21 gru 2013

Nie będzie śniegu na wielkanoc. Święta pod koniec kwietnia będzie prawielato
Urszulla 09:05, 21 gru 2013

Aniu, nadrobiłam ostatnie zaległości
wiosna idzie z kwietnia przerzuciła się na grudzień
na narty to już chyba tylko na lodowce będziecie za niedługo jeździć
AlKa 09:45, 21 gru 2013

Nie obraziłam sie Hasło bardzo mi sie spodobało Co do szykowania i jedzenia to eh ja póki co nikłe plany mam Właśnie wyruszam na zakupy bo składników brak. dobrze że moj M dobrze gotuje bo przy mnie to by z głodu padł... a mi przez jego kolacyjki pare kg wskoczyło i skubane nie chcą odejść.
Mala_Mi 12:38, 21 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)
Nie będzie śniegu na wielkanoc. Święta pod koniec kwietnia będzie prawielato

No to tyle dobrze.. do końca kwietnie śniegom mówię STOP. MOja psychika tego nie wytrzyma..
Z powodu wyłażących cebul.... lampki musiałam powiesić sobie sama..
I jaki urok z wieszania lampek.. o takiej porze rok???? Jedyna zaleta to, że dziś łapki nie grabiały i za ciepło sie ubrałam..

Mala_Mi 12:39, 21 gru 2013

Urszulla napisał(a)
Aniu, nadrobiłam ostatnie zaległości
wiosna idzie z kwietnia przerzuciła się na grudzień
na narty to już chyba tylko na lodowce będziecie za niedługo jeździć

Lodowce też sie topią i to jest duży problem....

Ale u mnie też jest lodowiec.. z niewyjętej pompy.. dalej sobie działa..

Mala_Mi 12:43, 21 gru 2013

AlKa napisał(a)
Nie obraziłam sie Hasło bardzo mi sie spodobało Co do szykowania i jedzenia to eh ja póki co nikłe plany mam Właśnie wyruszam na zakupy bo składników brak. dobrze że moj M dobrze gotuje bo przy mnie to by z głodu padł... a mi przez jego kolacyjki pare kg wskoczyło i skubane nie chcą odejść.

bo przy mnie to by z głodu padł. u mnie też.. tyle, że mój też nie gotuje... jajecznica i jaja na miękko

Mój skalniaczek.. i reszta foto innym razem.. idę na strych do mojej kochanej wełenki..

Mala_Mi 12:45, 21 gru 2013

Dziś jest pierwszy dzień zimy..... dzień najkrótszy... od dziś będzie coraz lepiej.. tzn coraz jaśniej..

Śnieg owszem jeszcze mam.. tu i tam...

Ale głownie to mam wiosnę na całego.. bo gdzie tu widać zimę????

mira 12:51, 21 gru 2013

Pozdrawiam w pierwszym dniu zimy
jak Ci zazdroszczę skakania po drabinie - ja przesiliłam kolano i mam receptę od lekarza z napisem leżeć
i to 2 tygodnie - oszaleję
będę więc zaglądać
Ewa 14:18, 21 gru 2013

Piruety na drabinie !!! zdolniacha