Aniu, a tak pierwotnie to werbenę miałaś z nasion czy kupiłaś sadzonkę? W zeszłym roku znajoma zrobiła mi mojito z werbeną i zwariowałam! Chcę to mieć!!
Ania ma śliczne róże i nie tylko ta nn też mi się podoba ma taki ładny kolorek i sie przebarwia z werbeną zrobilam jak Ty a tu zdjęcie Star Profusion myślę, że taki jak u Ciebie w ogrodzie, Pszczółka niech sobie zobaczy to cudeńko okrywowe http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rosa%20STAR%20PROFUSION%20%27Horcoexist%27&lang=1 pozdrawiam Aniu i zwolnij trochę
Ta nn i Nostalgie coś pięknego
Zastanawiam się nad ta nostalgie jjak rośnie wysoka i gdzie ją kupowałaś ?
znalazłam na all..... za 5,99 , tylko boję się , że nie wiadomo co wyjdzie
1. Świetny.. z jednej zadołowanej w donicy można sporo tego zrobić przez zimę
2. Doświadczenie zerowe. .. nie chciały rosnac więc oddalam
3. Queen - jak królowa... kwiat porcelanowy, dostojny. Trzyma sie sztywno i prosto.. no bo królowa.. kwiaty średniej wielkości.. kolor nietypowy... nie mam przekonania czy pasuje tam gdzie jest.. Królowa musi być chyba sama... albo w otoczeniu takich samych królowych. Ale to takie moje odczucie... U mnie kwieciem się nie obsypała mocno, rośnie wolno, nie krzaczy się.. W pierwszym roku..to szału nie było.... żałowałam, że kupiłam... mam jakieś jedno foto kwiatka.. i to w deszczu... Ale w tym pokazała klasę Ale kwitła jak trzeba dopiero końcem lipca. Może sadzonka byłą jeszcze młoda???
Głowna cecha jakbym miała ja określić.. to chyba, że to najsztywniejsza róża jaka mam... nie wymaga żadnych podpór, wolge się nie kładzie, nie pochyla.. nawet pod ciężarem kwiatów. Zdrowa. ładne liście do samiutkiej jesieni..
Tu strzałką pokazuje cały krzak z jesieni.. inne leżą, albo podparte są, a ta stoi.. ładne ciemnozielone, woskowane liście.
I rośnie tak sobie w buszu..
Przeszperałam foty.. muszę więcej robić zdjęć całościowych..
Aniu przepiękne te róże NN ma cudowny kolor i Mrs John Laing zachwyca, Bonica też pięknie Ci rozrosła
Dla tej NN chętnie bym u siebie miejsce znalazła, ale dobrze że chociaż mogę u Ciebie się pozachwycać.
Gdybyś wiedziała jak nazwa się ta NN - to bym kupiła ją sobie z miejsca, a tak myślę sobie, czy dałabyś się namówić na zrobienie sadzonki tej NN?
Chciałam pooglądać Twój ogród, ale ta ilość stron troszkę przeraża. Tak wiec zdecydowałam się na wizytówkę, wszak ona od tego, by dać pogląd na całość.
Wzruszyła mnie historia Waszego psa, decyzji, którą wam pomógł podjąć zachwyciła obłędna bramka z Milinem i cała reszta pięknie skomponowana. Śliczny, zachwycający ogród urządzony z sercem. Ja jestem na początku tej drogi i przygody ogrodowej i myślę, że kilka lat upłynie zanim będzie ładnie.
Myślę, że chciałabym by mój ogród wyglądał podobnie do Twojego.