Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Agacia 18:08, 24 lut 2014

Aniu, a tak pierwotnie to werbenę miałaś z nasion czy kupiłaś sadzonkę? W zeszłym roku znajoma zrobiła mi mojito z werbeną i zwariowałam! Chcę to mieć!!
Bogdzia 18:27, 24 lut 2014

Ania jakie Ty masz piekne róże , cudne jak u rasowych różyczkomaniaczek.Ta okrywowa i nn szczególnie mnie zauroczyły.Pozdrówka.
monteverde 18:31, 24 lut 2014

Ania ma śliczne róże i nie tylko ta nn też mi się podoba ma taki ładny kolorek i sie przebarwia z werbeną zrobilam jak Ty a tu zdjęcie Star Profusion myślę, że taki jak u Ciebie w ogrodzie, Pszczółka niech sobie zobaczy to cudeńko okrywowe http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rosa%20STAR%20PROFUSION%20%27Horcoexist%27&lang=1 pozdrawiam Aniu i zwolnij trochę
Madziarzeszow 18:44, 24 lut 2014

Ta nn i Nostalgie coś pięknego
Zastanawiam się nad ta nostalgie jjak rośnie wysoka i gdzie ją kupowałaś ?
znalazłam na all..... za 5,99 , tylko boję się , że nie wiadomo co wyjdzie
Mala_Mi 18:45, 24 lut 2014

gusiarz napisał(a)
Anek... zwolnij bo nie nadążam....zadyszki dostałam...
1. Świetny pomysł na werbeną... zrobię tak za rok.
2. Masz doświadczenie w kwestii agapantów? Mam mikruska... dwa mikro liście a korzeń z donicy wyłazi...
3. Chcę wiedzieć fszystko nt. róży Queen of Sweden... jak krośnie, na co zapada, jak kwitnie... mam na nią chrapkę
Aniu - buziam, kiziam, miziam i lecę po mojego muminka...Kacperka do przedszkola

1. Świetny.. z jednej zadołowanej w donicy można sporo tego zrobić przez zimę
2. Doświadczenie zerowe. .. nie chciały rosnac więc oddalam
3. Queen - jak królowa... kwiat porcelanowy, dostojny. Trzyma sie sztywno i prosto.. no bo królowa.. kwiaty średniej wielkości.. kolor nietypowy... nie mam przekonania czy pasuje tam gdzie jest.. Królowa musi być chyba sama... albo w otoczeniu takich samych królowych. Ale to takie moje odczucie... U mnie kwieciem się nie obsypała mocno, rośnie wolno, nie krzaczy się.. W pierwszym roku..to szału nie było.... żałowałam, że kupiłam... mam jakieś jedno foto kwiatka.. i to w deszczu... Ale w tym pokazała klasę Ale kwitła jak trzeba dopiero końcem lipca. Może sadzonka byłą jeszcze młoda???

Głowna cecha jakbym miała ja określić.. to chyba, że to najsztywniejsza róża jaka mam... nie wymaga żadnych podpór, wolge się nie kładzie, nie pochyla.. nawet pod ciężarem kwiatów. Zdrowa. ładne liście do samiutkiej jesieni..
Tu strzałką pokazuje cały krzak z jesieni.. inne leżą, albo podparte są, a ta stoi.. ładne ciemnozielone, woskowane liście.

I rośnie tak sobie w buszu..

Przeszperałam foty.. muszę więcej robić zdjęć całościowych..
monteverde 18:49, 24 lut 2014

Pasuja do niej te lilie i werbenka
Mathildis 19:19, 24 lut 2014

napisał(a)

Te są nn już przesadzone..

Mrs John Laing

Bonica

Aniu przepiękne te róże NN ma cudowny kolor i Mrs John Laing zachwyca, Bonica też pięknie Ci rozrosła
Dla tej NN chętnie bym u siebie miejsce znalazła, ale dobrze że chociaż mogę u Ciebie się pozachwycać.

Gdybyś wiedziała jak nazwa się ta NN - to bym kupiła ją sobie z miejsca, a tak myślę sobie, czy dałabyś się namówić na zrobienie sadzonki tej NN?
malgorzata_s... 20:11, 24 lut 2014

Jak to robisz że te róże takie piękne?? Pozdrowienia zostawiam
Kasik 20:19, 24 lut 2014

Przyszłam się przywitać, dziękując za wizytę u mnie.

Chciałam pooglądać Twój ogród, ale ta ilość stron troszkę przeraża. Tak wiec zdecydowałam się na wizytówkę, wszak ona od tego, by dać pogląd na całość.

Wzruszyła mnie historia Waszego psa, decyzji, którą wam pomógł podjąć zachwyciła obłędna bramka z Milinem i cała reszta pięknie skomponowana. Śliczny, zachwycający ogród urządzony z sercem. Ja jestem na początku tej drogi i przygody ogrodowej i myślę, że kilka lat upłynie zanim będzie ładnie.

Myślę, że chciałabym by mój ogród wyglądał podobnie do Twojego.
Agacia 21:41, 24 lut 2014

No dobra, poczytałam i doszłam do wniosku, że to nie mogła być ta sama werbena Ta do mojito to werbena cytrynowa

P.S. Mrs John Laing oszałamiająca!! Jak z katalogu!!