Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:19, 03 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Moja w tamtym roku miała trzy pędy i trzy kwiatki a w tym roku znów będą trzy , na razie jakieś lichutkie sa i to własnie jest róznica w urodzajności ziemii.Pięknie Twoje wyglądają.

Bożena, akurat w tym miejscu jest prawie sam piasek Żółty piasek.. i to głęboko.. ten fragment rabaty dorobiłam na miejscu w któym trzymałam piach i miałam posadzić tam coś co lubi sucho. Kupiłam piwonie, nie miałam pomysłu gdzie ja wcisnąć to poszła do piasku I tam została.. stwierdziłam, że jej to pasuje, to niech rośnie ..

Za to twoje martagony posadziłam w piękna glinę... jak sie dogrzebią korzeniami niżej.. to dojdą to zakopanego niedorobionego kompostu z trawy.. jak na razie nie narzekają, że rosną w tak ciężkim podłożu...
Patrz jakie piękne

I widok od góry.. widać tam twoje ciemierniki Malutkie, ale jest ich sporo

agata19762 20:25, 03 kwi 2014

Aniu gdybyś miała nadal chrapkę na te ptaszki z obi to mogłabym Ci kupić ...
tylko daj znać

Mala_Mi 20:29, 03 kwi 2014

Konrad.. zaraz idę obejrzeć coś nafocił.. bo jestem bardzo ciekawa zmian w ogrodzie.. i gdzie upchałeś te róże

Agata - z przyczyn prozaicznych ograniczam na razie wszelkie wydatki.... normalnie bym kupiła, a teraz muszę poczekać na lepszy czas.. nie muszę mieć wszystkiego.. a prymulki jak raczą sie rozrosnąć to sie podzielę, ale na razie stoją jak zaklęte.. i są maluśkie.. widać po listkach krokusów ..

Tak sobie oznaczyłam hosty, by nie zdeptać, bo już kiełkują.. i pies też tam łazi.. dziś połamał mi całą kępę narcyzów.. nawet do flakonu się nie nadają..

Mala_Mi 20:31, 03 kwi 2014

Piwonia drzewiasta od Mariusza Jest spora.. ciekawe czy zakwitnie..

A tak kwitnie bukszpan...

Więcej fotek nie ma...
Mathildis 20:32, 03 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
I w zasadzie nic więcej nowego.... zakwitły kolejne tulipany.... nie wiem jakim cudem one tu są ... rok temu też sie zastanawiałam..

To fot sprzed roku.. dokładnie 24 kwietnia.. wtedy kwitło dokładnie to samo co dziś.. wszystko 3 tygodnie wcześniej...
24 kwietnia 2013

Posadziłam 10 tulipanów (tych morelowych.. po roku widać, ze jest ich dużo więcej..

Cudne te morelowe i mają śliczne liście ..... jak na tulipany. Aniu podawałaś nazwę? Jeśli tak to przegapiłam i proszę napisz jeszcze raz.
Ogólnie nie lubię tulipanów, ale te są chyba dość niskie, fajny kolorek mają no i te liściory we wzorki

piwonia koperkowa nawet w takim stadium daje czadu, mam nadzieję, że będziesz robić jej systematycznie zdjęcia - na razie u Ciebie pooglądam i jak mówisz że daje radę w piasku to może też sobie zafunduje

hihihihi wszystko od Ciebie zgapiam - wybacz ...
Bogdzia 20:49, 03 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Bożena, akurat w tym miejscu jest prawie sam piasek Żółty piasek.. i to głęboko.. ten fragment rabaty dorobiłam na miejscu w któym trzymałam piach i miałam posadzić tam coś co lubi sucho. Kupiłam piwonie, nie miałam pomysłu gdzie ja wcisnąć to poszła do piasku I tam została.. stwierdziłam, że jej to pasuje, to niech rośnie ..

Za to twoje martagony posadziłam w piękna glinę... jak sie dogrzebią korzeniami niżej.. to dojdą to zakopanego niedorobionego kompostu z trawy.. jak na razie nie narzekają, że rosną w tak ciężkim podłożu...
Patrz jakie piękne

I widok od góry.. widać tam twoje ciemierniki Malutkie, ale jest ich sporo

No to moja piwonia powinna lepiej wyglądac bo moja ziemia taka sama. U mnie martagony dopiero z ziemi wyszły , jutro zrobię zdjecie.Te faktycznie pieknie rosną i ciemierniki też widziałam, ja takie siewki sadze pojedynczo do doniczek i przed zima sa juz duże to idą do ziemi , czekam własnie zeby przymrozki się skończyły i bede sadzic.
monteverde 20:53, 03 kwi 2014

Bogdzia ma rację co do ciemierników buziolki dla obu Pań
Mala_Mi 20:55, 03 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Cudne te morelowe i mają śliczne liście ..... jak na tulipany. Aniu podawałaś nazwę? Jeśli tak to przegapiłam i proszę napisz jeszcze raz.
Ogólnie nie lubię tulipanów, ale te są chyba dość niskie, fajny kolorek mają no i te liściory we wzorki

piwonia koperkowa nawet w takim stadium daje czadu, mam nadzieję, że będziesz robić jej systematycznie zdjęcia - na razie u Ciebie pooglądam i jak mówisz że daje radę w piasku to może też sobie zafunduje

hihihihi wszystko od Ciebie zgapiam - wybacz ...

A se zgapiaj... nazwy nie podawałam, ale być może jest to TULIPAN CORSAGE .. kolor pasuje i reszta. Takie też kupowałam... miały być gdzie indziej,. ale tam są inne.. wiec może to te

Mala_Mi 20:58, 03 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

No to moja piwonia powinna lepiej wyglądac bo moja ziemia taka sama. U mnie martagony dopiero z ziemi wyszły , jutro zrobię zdjecie.Te faktycznie pieknie rosną i ciemierniki też widziałam, ja takie siewki sadze pojedynczo do doniczek i przed zima sa juz duże to idą do ziemi , czekam własnie zeby przymrozki się skończyły i bede sadzic.

A ja w zeszłym roku wydarłam siewki spod matecznej rośliny.. i wsadziłam na rabatę... myślałam, że padną, a żyją i mają sie dobrze
Joaska 21:02, 03 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Asiu - co sobie przypomnę wpis u Izy to mam banana

....

Aniu tak sobie myślę że muszę sfocić tego jak mu tam Lcośtam w moim bagażniku, może ktoś zechcę ha ha ha ha tylko w czym ja moje rupiecie do samochodu będę wozić