Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

danuta_szwajcer 09:00, 06 kwi 2014

Jak czytam u Ciebie o przekopywaniu, przesadzaniu to mi lżej na duszy, bo tez mam taką "szajbe" i ciagle roboty dokładam Masz pieknie no i psiunie podrap za uszkiem , wierna i jaka szczesliwa w ogrodzie echh moja tez tak bardzo zawsze cieszyła sie jak razem szlismy do ogrodu. Pozdrawiam i miłej niedzieli
zawitka 09:42, 06 kwi 2014

Ania popatrzyłam na Twoją rewolucję i -------wszyscy ogrodnicy tacy sami ----- cóś się nie podoba -pomysł zmieniam i lecę do ogrodu .ha ha Ja zaczęłam w lutym i dobrze bo bym na p---k padła ..do dziś mnie kręgosłup boli ,ale co tam 2-3 dni i dalej.Będę Ci kibicować bo lubię rewolucje Pozdrawiam niedzielnie
kasiek 09:52, 06 kwi 2014

Czy mnie sie wydaje czy Ty co roku zmieniasz coraz bardziej działkę? Nie muszę chyba dodawać że na coraz piekniej
Eve 09:58, 06 kwi 2014

Aniu, tytanie pracy

Kolejna rewolucja ale dobrze, bo gdzie spożytkowałabyś swoją energię gdybyś nie kopała i nie przesadzała?

Ogród jak przerabiany, znaczy, że żyje

Jest tyle inspiracji, poza tym jedne rośliny się sprawdzają inne nie, jak nie to koniecznie trzeba zmienić, a jak nam się na dodatek nie podoba to co kiedyś się zrobiło, no to rewolucja konieczna

Potrzebne na forum są osoby takie jak Ty, które dają innym energię i zachęcają do zmian!

Sesja zdjęciowa, robocza jest rewelacyjna! Chyba każda z nas tak wygląda, szalejąc w ogrodzie

Miłego dnia !
Urszulla 10:04, 06 kwi 2014

Aniu, poczytałam o kopaniu...nawet zimno Cię nie odciągnie
Miłej niedzieli z Muminkiem.
anna_g 10:14, 06 kwi 2014

Anek - dobrej niedzieli... dzisiaj odpocznij od pracy w ogrodzie, nabierz dystansu bo wiesz... co za dużo.... nawet ulubione danie się kiedyś znudzi jak się go ciągle zajada więc czasami przerwa Buziaki dla całej Doliny Muminków
Konstancja30 10:40, 06 kwi 2014

pogoda nie jest za ładna ... więc nie fiem czy Muminek będzie ale jak będzie to go proszę ubuziakować od cioci ...
Anek przerzucanie i zmienianie to hasło przewodnie tej wiosny ... fszyscy poszaleli ... moja zeszłoroczna pielgrzymka "po polskich ogrodach" jeszcze rok nie minął a już mocno nieaktualna ... ja zginę jak kiedyś dotrę do Ciebie bo tam już nic ... poza kałużą ... chyba nie jest na swoim miejscu ... bojam się nawet o moją cudną aleję ... buźka
darek_sztuczny 10:48, 06 kwi 2014

Gdzieś w natłoku pięknych ogrodów Twój mi gdzieś umknął, teraz zaznaczam, żeby być na bieżąco. Ppozdrawiam
Mala_Mi 12:27, 06 kwi 2014

Darek - aby być na bieżąco... to na pewno nie u mnie.... tu już i ja jestem nie na bieżąco .. jakoś tak pędzi samo. mimo woli..

Konstacja - alejka bez zmian... z wyjątkiem detali.. pod wierzbą doszło sporo host, zdychające w ciemności wrzosy zostały zastąpione trawą Ice Dance.... i mam zamiar dwa ostrokrzewy wyeksmitować... bo sie zrobiło tłoczno.... ale pod ostrokrzewy dopiero robimy miejsce na cebulowej rabacie.... juki wyeksmitowane, pęcherznice przesadzone bardziej z głową (chyba bardziej, ale przekonania nie mam.. ), utknęłam na jaśminowcu, bo muszę go przesadzić i nie wiem gdzie....

Aniu, Ula z powodu pogody Muminka dziś nie będzie.. miłej niedzieli..

Eva, kasiek - najgorszy problem w rewolucjach .. to ten żal z wyrzucaniem roślin... do tego trzeba dojrzeć i dorosnąć.... na razie motamy sie próbując zachować stan posiadania.. ale to nie jest to co trzeba... Każdy ogród trzeba zmienić cały czas, chociażby z powodu takeigo, że rośliny rosną.. albo nie rosną..

Zawitka, Danusia - tu na forum to chyba same szajby ogrodowe.. a przynajmniej większość... bo największa przyjemność z robienia..

Krysiu - zmiany są konieczne.... to jak wymiana zawartości szafy.. może nie całą, ale zawsze coś trzeba

Kondzio - my dzieci ADHD..dobrze, że wtedy nie było tego określenia i byliśmy normalni.. tylko z większym temperamentem

Mirella, Mirka, - dziękuję za wyrozumiałość..

Aniu Monte - to prawdziwy pies ogrodnika ... dziś już nas nie ciągnie nigdzie.. leży pod biurkiem i śpi... bo wie, że pogoda beznadziejna.. a ja idę czytać o nicieniach...... bom sie wczoraj wnerwiła... skąd opuchlaki w rozchodnikach, które rosna w jednym miejscu od kilku lat, nic nie dosadzałem, nic nie było do tej pory.. a wczoraj patrzę co one tak zmarniały, a tu krewetki./.. prawie wszystkie rozchodniki mam zaatakowane... Widocznie rozchodniki są jeszcze bardziej lubiane niż żurawki.. bo krewecie miałam tylko w jednych żurawkach świeżo kupionych..
Mala_Mi 12:29, 06 kwi 2014

Oczywiście dziękuję za wizytę Hani, Marioli, Alce...... i jeszcze komuś kogo przeoczyłam, ale na pewno poczytałam... ciekawe co tam u Was.. ale najpierw poczytam co tam z nicieniami się robi..