Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

zbigniew_gazda 15:48, 16 maj 2014

No to Ci narobiło. Obejrzałem fotorelację. U nas było spokojnie na szczęście i nie widzę zniszczeń. A wysoki jałowiec podobnie się rozczapierzył. Mam zamiar go miotłą przyklepać do środka. A z tymi basenami to uważajcie. Nasza wnusia po pływaniu na Węgrzech i tu w kraju nabawiła się jakiegoś wirusa z wody w basenie i nawet odwiedziła szpital. Nie ma takiej pewności że użytkownicy tam nie sikają. Na razie nie będzie pływania niestety chyba że w wannie.
Magda70 15:50, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Mama czyśćca wełnistego.. leży po deszczach jak 7 nieszczęść... i nie tylko on

A może jednak tego chcesz????

Bodziszka mam ,ale cały zagospodarowałam , już zaczyna kwitnąć, ale foto nie zrobiłam.. uwielbiam go

Dziekuję, wełnistego nie chcę mama moja ma...zresztą
A pokaż przy okazji jak wygląda ten bodziszek u Ciebie
Mala_Mi 15:52, 16 maj 2014

malkul napisał(a)
Czas host nadszedł i u mnie
Te jałowce to chyba tak mają że sie rozczapirzają

Gupie czapirzoki

Ale Adiantum czapirzok jest piękny i ten jeden i ten drugi... wiec zanudzam Was na amen.. obowiązku oglądania nie ma.. ..

Adiantum imbrcatum... wyczytałam, że liście zachowują sie jak lotos...tzw efekt lotosu... wiec próbowałam w kropelkach go zmęczyć

malkul 15:53, 16 maj 2014

czy Adiantum imbrcatum rosnei u ceibie w cieniu? półcieniu?
Mala_Mi 15:56, 16 maj 2014

Adiantum stopowate.... do porpzedniego wysiał mi sie orlik, muszę eksmitować.. a w tego posadziłam martagony.... też muszę eksmitować, ale gdzie???? Mam dwa rodzaje tawuły japońskiej w alei KOnstancji, wyciepię je

Mala_Mi 15:59, 16 maj 2014

malkul napisał(a)
czy Adiantum imbrcatum rosnei u ceibie w cieniu? półcieniu?

Rośnie od strony północnej, za jodłami i pomiędzy azaliami i rododendronami, czyli śwatła ma mało...
A to fotki robione po deszczu
I niech ktoś powie, że ta paproć jest brzydka To imbricatum... bo łątwiej fotografować be wchodzenia na rabaty.. mokre rabaty..

anna_g 16:01, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Adiantum stopowate....

ładniutkie. pozdrówka
Mala_Mi 16:01, 16 maj 2014

Magda70 napisał(a)

Dziekuję, wełnistego nie chcę mama moja ma...zresztą
A pokaż przy okazji jak wygląda ten bodziszek u Ciebie

mam biały i fioletowy.... foto stare ... ale tak wygląda, i na jesień piękny

BusyBee 16:02, 16 maj 2014

Dzięki Aniu za szybką odpowiedź Tak, to prawda jestem nowa i wątku jeszcze nie założyłam, bo jak tu się chwalić ogrodem, jak Wy takie cuda pokazujecie! Nie dziwię się, że nie mogłaś znaleźć pytania, bo u Ciebie w wątku ludzi jak mrówek Tym bardziej dziękuję, że znalazłaś czas, aby mi odpowiedzieć.

Prawdę mówiąc chodzi mi chyba o to drzewko, które widać na tym zdjęciu za skyrocketem. Czy ono się przebarwia jesienia, czy coś pomyliłam? Nie wygląda na duże...

Tak w sumie, to przepraszam, że Ci zawracam głowę jakimś drzewkiem, jak u Ciebie taka szalona pogoda. Myślę, że masz już dość tego deszczu i wiatru...jak my wszyscy zresztą Po niedzieli zapowiadają 26 stopni. huraaa!

Pozdrawiam
Kasia z Podlasia

Jag_58 16:02, 16 maj 2014

Anek co dolega twoim cisom ,bo na zdjęciu nie dowidzę współczuje stratom ,ale tak juz jest w ogrodzie jedno wypada ,a drugie zajmuje jego miejsce ,te jałowce tak maja ,ja w tym roku wycięłam 2 bo ciągle chorowały i opryski nie pomagały ,a nie chciałam aby cały ogród opanowało
Anek zrobić ogród jeszcze tak ładny w 2 lata to może tylko kobieta taka jak Ty pozytywnie zakręcona i pracowita : no i oczywiście eMuś
Udanego wypadu do Bogdzi ,mus fotki
Klonik piękny ,u mnie kilka lat temu dostał jakieś choróbstwo i wypadł ,,swojego pilnuj bo troche wrażliwe drzewko pozdrawiam