Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 09:38, 17 maj 2014

Ewa napisał(a)
Oj!!!! piekna, piekna okolica Aniu.
Mówiłam Ci juz, że mnie zaraz dopada zazdrość....ale taka pozytywna, bom przecież z Podkarpacia i duma mnie tez rozpiera
Zdjęcia świetne.

Ewa... bardzo Cię rozumiem.... te podwójne obywatelstwo"
Mala_Mi 09:47, 17 maj 2014

Kochani... pogoda do bani... ale jutro Muminkowy Dzień ...wiec zwiewam od kompa.... i wszystkim odpowiadam hurtem.

Widzę, że widok z dachu zrobił większe poruszenie niż widoki z poziomu ziemi....

Sąsiadom nic nie będę zmieniać w ogrodzie.... bo to ich ogród... i ich życie Troszkę kwiatków mają, róże, lawendy, wrzosy, magnolie.... powiedziałabym że ogrodowiskowo mają.... I warzywnik ekologiczny jest
Za podwójnym rzędem cyprysów i tuj.... są jak w innym państwie... nawet siebie nie słyszymy.... chyba, że podejdziemy do płota...... przedrzeć się przez te zasieki też nie sposób.. dobrze, że są telefony

Jotka - uśmiałam sie

Ula - to kawałek ogrodu, widać ciut więcej niż pół.

Madzia - oni widzą moje tuje i cyprysy... a resztę widzą jak wejdą na dach Są normalni wiec po dachach nie chodzą Ja zarosłam... i nawet nie mam jak pogadać przez płot z sąsiadką.... do czego to doszło.. po prostu masakra.. dobrze, ze ta szkalrnia jest, to jeszcze tam sie daje..
agata19762 10:35, 17 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
I teren do zagospodarowania, aż sie prosi. ... u siebie koniec rewolucji, chyba przeniosę sie do sąsiadów...
Robili zdjęcie wariatowi na dachu

Aniu powiem Ci widoki niesamowite z innej perspektywy
z dołu znam Twój ogród z każdej strony
bociek 11:15, 17 maj 2014

Anek,

Przykro mi, ze Ci pogoda nabalaganila Ogrod sie obroni, sama wiesz to najlepiej.

Mam do Ciebie pytanie. Pisalas u mnie, ze tojesc na wiosne trzeba przekopac...Jak to przekopac Aniu??? Nie przyciac tylko przekopac??? Bo ja na jesieni juz ja ostrzyglam przy ziemi, powinnam na wiosne ja przekopywac szpadlem??? Wyrosnie???
popcorn 11:16, 17 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Karolina......
1. ja sąsiedzkich ogrodów od siebie nie widzę, bo zarosły jodły, tuje, ..... a jak nie widzę to łapki nie świerzbią.
2. Każdy mój sąsiad ma porządek na posesji i tego pilnują, bardzo mi się to podoba
3. A każdy ma to co lubi..... jak jest punkt 2...to jest dobrze, nie każdy lubi grzebać w ziemi.
4. Mam super wszystkich sąsiadów.. i w razie czego... domu nie będzie mi żal, ale ogrodu i sąsiadów już bardzo... bo tego nie da sie kupić... i jak czytam jakie są sąsiedzkie problemy ..to ręce załamuję. Faktem jest że słupami akcja u mnie też była, ale załatwione bez awantur... i kłótni sąsiedzkich... załatwione po ludzku... I wiemy wkoło, że jak coś trzeba to na siebie możemy liczyć... Dobry sąsiad to majątek...

Sama prawda! Czekam aż mi żywopłot urośnie z jednej strony, bo ludzie nie tacy źli na drugi rzut oka ale to co mają wokół domu.. masakra. Kiedyś przyjedziesz, zobaczysz

pozdrawiam!
Mala_Mi 11:40, 17 maj 2014

Lecę do ogrodu ... nie pada.... przejaśnia sie...... i wiatr złamał mi połowę piwonii od Mariusza, tej pięknej z ciemnym oczkiem.. i to gałązkę gdzie był pąk kwiatowy..buuuuuu
Róze połamane strasznie, ale one jak nie tu to na innych gałązkach zakwitną ,a na piwonie muszę czekać rok ...buuuuu

Jag_58 12:39, 17 maj 2014

Anek super zdjęcia z tego dachu ,zupełnie inne spojrzenie na ogród , popieram zwykłe jeżówki ,bo fajnie się same rozsiewają a motyli tyle na nich ,widok nie zapomnianymiłego weekendu dla całej ekipy na spotkaniu i żeby pogoda Wam dopisałapozdrawiam
Margarete 13:12, 17 maj 2014

Fajne fotki pokazałaś, z innej perspektytywy to zupełnie inaczej ten twój ogród wygląda. Jakis taki nieduzy mi sie wydaje, jak pokazujesz od dołu to większy wygląda, i tyle roslin sie w nim mieści, az nie do uwierzenia....Musze i ja wleźc na dach u siebie i u sąsiadów, tylko może nie dzis bo leje i ślisko..
Rośnie u ciebie wszystko, cudnie !
Ciesz sie Muminkiem i poprawy pogody na wekend życze !

Uwaga ! nie musisz odpowiadać na mojego posta ( program naprawczy !
brysia 13:42, 17 maj 2014

A ta drabina, przerzucona przez płot to tak zawsze?
Sebek 13:51, 17 maj 2014

Pięknie wygląda ogród z lotu ptaka, zapewniłaś sąsiadom świetne widoki