Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

barbara_kraj... 23:24, 20 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

I wiązik.. tego kochają szpeciele I jest to samo co z tulipanowcem... tym razem wygrywamy zdecydowanie ja

Aniu, jakie są objawy żerowania szpecieli?
AgnieszkaW 23:41, 20 maj 2014

Aniu, palucha odciskam, foty obejrzane i trochę poczytane, bo więcej to nie ogarniam ostatnio. Cmokam
Mala_Mi 00:09, 21 maj 2014

Też nie ogarniam.. błąkałam sie tu i tam.. i przesuwam odpowiedz na rano. Dzisiejsze rano
Kasiek 00:21, 21 maj 2014

Aniu, tamaryszek jest silnym krzaczorem? Mysle zeby podsadzic go silna roza, utrzyma ja?
Rench 00:45, 21 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Moje sadzonki... jaka dumna jestem z nich

Dostałam od Ciebie tamtej wiosny sadzonkę tej żurawki, jutro pokaze jaka piękna, olbrzymiasta wyrosła Masz babo rekę do roślin mimo woli
malgorzata_s... 00:50, 21 maj 2014

Aniu ja u ciebie też nie ogarniam Oto relacja od 15 Lało i lało i były fotki zza szyby a potem gadanie że nikt chyba do Pisarzowice nie pojedzie. No i lalo a jednak spotkaniu było Widziałaś kto
Potem upiekłam torty komunijne wieczorem i pokazałam No i moje pnące róże chyba do wyw alenia bo bielusieńkie od mączniaka i topsin nie dał rady. Na koniec okazuje się że wszystkie drogi prowadzą do Bogdzi i to tyle
Pa
Pszczelarnia 10:46, 21 maj 2014

Nie bijemy w stoły.... z powodu nożyc. Ja też myślę, gdzie Ty posadzisz Kazimierza skoro nawet piwonia się nie zmieści .

Tess 10:56, 21 maj 2014

Aniu, dzięki, że w natłoku zajęć i ciekawszych ogrodów i do mnie zaglądasz
A to, ile się cofnęłaś, doceniam w dwójnasób.

Miałam podobne doświadczenia z dzieleniem się roślinkami.

Nawet czasem myślę, że nie powinnam się dzielić, bo zdarzyło mi się kilka przypadków, że osoby obdarowane, znikają z forum

Fatum jakieś niose, czy jak?

Choć ostatnie dzielenie przyniosło odwrotny skutek
Grabie i Ev powróciły, a co najmniej jedna z nich twierdzi, że to dzięki otrzymanym kopytkom

Miłego dnia i pozdrowienia dla Muminka
Mala_Mi 11:47, 21 maj 2014

Agnieszka - grządka nie skończona , piszą że na groszek za późno.. wiec trudno, posadzę za rok..

Makkasiu - wieczór z dobranocką o Małej MI

Kindzia - będziemy sie ściskać.. jak auto naprawie, bo na razie mogę iść na nogach A część do auta najpierw przyszła nie ta, a teraz nie przychodzi żadna... grrrr

Admete - w środku tygodnia jak pasi zapraszam.. ale jakoś taki ten maj u mnie zapchany w kalendarzu... a czerwiec wygląda podobnie..

Madżen - spokojnie... nie denerwuj się ... będzie dobrze.. lato przyszło..

BusyBee - makabra..... jak nie urok to sraczka.. a jak już grad nie uwali to pies wlezie w rabaty i wyłamie ostróżki..grrr myslałam że go wczoraj wzrokiem teleportuję ze środka gęstej rabaty.

Karolina - grad był w sobotę... a na razie lato.. tylko burze szaleją wkoło.. wyrandapowałam jeżyny.. ledwo skończyłam i przywlokła sie taka jedna.... szlag by ja trafił..... znów muszę iść czołgać sie pod jodłami... wydrapana jestem jak po bitwie ze stadem dzikich kotów.. zaczęłam przesadzać azalie, stary wnerwił... pieprznęłam wszystkim i leży sobie wykopana azalia, łopata gdzieś w nerwie ciepnięta.... weny brakło, miejsca też....

I czereśnie nadają się do jedzenia

I nie tylko szpaki, sójki je podjadają..

Mala_Mi 12:03, 21 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, jakie są objawy żerowania szpecieli?

Na wiązie (na liściach) są to takie wybrzuszenia. Poczytaj na google, bo fotek nie mam.
Ogólnie u mnie jak nie przędziorki to szpeciele.. przędziorka wypatrzy, a tego draństwa nie.... widać jak sie deformują liście, a nawet rośliny padają.. miałam taki problem z tulipanowcem.... tu pokazywałam jak deformuje liście.. ale na wiązie wygląda zupełnie inaczej..
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=819#post_5