Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

barbara_kraj... 23:38, 03 cze 2014

Luki napisał(a)
Aniu i jak my mamy Cię nie rozumieć... w piątek wybieram się na targi i już się boje tego roślinnego lamentu

A gdzie te targi?
Mirka 23:43, 03 cze 2014

Aniu może rozpoznasz werbena czy naparstnica to jest nie opisałam jak siałam .
MarekW 23:43, 03 cze 2014

dla mnie werbena na 100 %
Mala_Mi 23:52, 03 cze 2014

Luki napisał(a)
Aniu i jak my mamy Cię nie rozumieć... w piątek wybieram się na targi i już się boje tego roślinnego lamentu

Łukasz.... ja nic , tylko lament słyszałam... a i tak dzielnie wysszłam.... bo tyle co było i sie chciało to ho, ho, ho....
Ty mnie zrozumiesz....bo byliny to jedno, a liliowce to drugie.. już pąkami kwiatowymi.... Ribon Candy, Wich`s Timble, Entratment, Darla Anita, Siloam Dooblebug, Happy Hooligan, Aleksander Hay (pachnący), Night Ember, Chinese Incantation....

Entratment - może sie skuszę...

I jeszcze inna naparstnica, łososiowa w kropki....

A to do Gierczusi.. figi pan ma na sprzedaż.. i u niego owocują Duży krzak za 35 zł.... ale miejsca bak bo bym posadziła... u Pana bylinowgo rosna w gruncie .. cały szpaler wysoki na 2 metry.. i zbiera kilka wiader fig.. A Gierczusia myślała że kupiłą hortkę, a ma figę I też jej zimuje w gruncie ..

Mala_Mi 23:53, 03 cze 2014

Mirka napisał(a)
Aniu może rozpoznasz werbena czy naparstnica to jest nie opisałam jak siałam .

Werbena na 99,9%, naparstnica ... na 10000% NIE
Mala_Mi 23:58, 03 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
A propos astrów płożących: informuję,że żyją i rozrastają się,chociaż po zimie nie bardzo je widziałam, krokusowe liście je przykryły. Ale teraz liście już uschły asterek się pokazał. A zastanawiałam się co to za cudo tam mi między krokusami się chowa. Ach ta skleroza. Jeżówki szykują się do kwitnienia, ale niestety zimno je wstrzymuje.
Tyle wieści z poligonu.
Pozdrawiam

Hanuś.. to moja skleroza większa.. bo domyślam sie, że Cie uszczęśliwiłam płożącym astrem... ta cholera rośnie jak gooopia.. jeszcze ja przeklniesz jak miejsca brak Wydaję na prawo i lewo z 3 małych sadzonek, a jej coraz więcej .... ale kwitnie w listopadzie... więc go lubię.

Ja rozdaję na prawo i lewo, bo to moje dzieci..szkoda wyrzucać..

To idzie do koleżanki jutro.. i śladu nie ma, że to ode mnie, a jak popatrzę na stertę to głowa pęka.. to jest na kilka metrów kwadratowych do obsadzenia Wszystkiego nie widać.. pakuję to na dostawczaka juto bo do osobówki musiałabym 3 razy obrócić.. ..

Rozdaje nadwyżki.. i naprawdę nie pamiętam co komu daje Cieszę sie, że moje dzieci maja nowy domek ...
MarekW 23:58, 03 cze 2014

Aniu to i chyba ja się wybiorę do tego pana bylinowego bo kusisz jak nic choć nie planuję nowych nasadzeń, ale jak ma takie rarytasy - czytaj figi to mus tam być Muszę zaplanować wycieczkę do Rzeszowa
Mala_Mi 00:00, 04 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ania cudne zakupy Jak ja się cieszę że u nas nie ma takiego wyboru roślin, musiałabym kredyt hipoteczny wziąć aby wszystko móc mieć
Sprawozdanie:
Życzyłam dzisiaj Asi miłego dzionka a mój tablet dzionek przerobił na członek.Nim poprawiłam już było cytowane Wszyscy się ubawili a ja już nie wiem dlaczego tablet mnie w takie sytuacje wpędza Wczoraj mrówki zamienił na krówki i Marysia szukała krów na rabacie
Pokazałam widoki okienne i już prawie 1000 u mnie Buziam.

Gosia.. jesteś niemożliwa... leżę i płaczę ze śmiechu... to lepsze niż kabaret.. jutro plisss nowe sprawozdanie.. a ja u Ciebie nadrobię .. ale nie dziś...
Mala_Mi 00:04, 04 cze 2014

MarekW napisał(a)
Aniu to i chyba ja się wybiorę do tego pana bylinowego bo kusisz jak nic choć nie planuję nowych nasadzeń, ale jak ma takie rarytasy - czytaj figi to mus tam być Muszę zaplanować wycieczkę do Rzeszowa

Marek i asfodelki piękne też ma.. moje od niego
To małą szkółka i co chwila jet coś innego.. trzeba zajeżdżać co jakiś czas.. niektóre rzeczy ma stale, a cześć w małych ilościach... ja chyba jednak pojadę po tę inna naparstnicę.. bo wyjdzie i nie będzie..
Jeżówki po 11 zł duże sadzonki i to takie super odmiany...
By nie wydawać kasy i martwić sie gdzie posadzić już nie jeżdżę, ale dziś było po drodze.... ale dla tych bodziszków po 6 zł warto było i te po 3, 50 tez.... kupię więcej bo wysypały mi sie internetowe jeżówki Pikolino.. będą bodziszki
Mala_Mi 00:05, 04 cze 2014

Margarete napisał(a)

.......te wasze wpisy to lepsze niż kabareton w TV, ale sie usmiałam ........

I ja też