Ania dzięki za zdjęcia Pana Bylinowego - ach jak ja za nim tęsknię
kupiłam u niego naparstnicę - zakwitła cudna jest tak jak zapewniał
/ wiem,że ja za Małopolski i w Podkarpacie się nie pcham bo teraz i tak nigdzie nie jadę za to ochoczo pooglądam zdjęcia / zreszta jak zawsze nawet te co już 3 lata mają
Witaj Mała_Mi.
Prześledziłam Twój wątek, zamiast pracować czytałam, oglądałam, podziwiałam. Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną. Jestem pod wrażeniem ogrodu, historii związanej z domem, ogrodem i Miśkiem Głowę mam pełną patrzę rabatka, mówię super, za chwilę patrzę rabatka "przemeblowana", mówię o jeszcze fajniej. Kolejny rok znowu inaczej i jeszcze lepiej Dużo się u Ciebie dzieje, masz dużo energii co widać po zmieniającym się ogrodzie, wydaje mi się, że jesteś osobą pozytywnie zakręconą
Przede mną jeszcze długa i kręta droga ale już doczekać się nie mogę kiedy będę kreśliła pierwsze rabaty
Będę podglądała jeśli pozwolisz. Pozdrawiam serdecznie.
Ania, nie mogę robić takich długioch przerw w obecności na twoim wątku bo jak teraz nadrobiłam to mam mętlik w głowie, chciałabym napisac duzo, na kazdy temat jaki mi przyszedł podczas czytania i ogladania do głowy...ale nie ma co gadać, nie ma co pisać..........jest pieknie u ciebie, i na bylinowej i na wsiowej i w różankach, powojniki boskie, piwonie również, róże zaczynają dopiero ale i tak cudne sa i generalnie wszędzie.
CUDNIE !!!
Pozdrawiam !
Zapraszałam Cię tyle razy.... i.... zawsze masz drzwi otwarte..
Naparstnica Castro Promose pięknie zakwitłą i u mnie, dorodnie...kilka kwiatostanów... bajka.. a dziś kupiłam inna odmianę.. były nowe dwie, ale zdecydowałam sie tylko na jedną... liście ma z odrobina bordowego koloru.... Ilumination Rose, nie mogę wygoglać, bo są PInk i Flame..jakaś takaś ma być I jak nie kupić za głupie 8 zł?????
Byłą kwitnaca Secret Affair... nie mam jej.. nie wiem dlaczego??? Kolor w modnym bordo... z braku miejsca tylko 1 szt.. za 11 zł ,ale sadzonka wielka..
tu kolor przekłamany bo komórką robiłam.. w realu bardziej bordo niż róż..
I skusiłam się na inną nowość..... jeżówka Papalllo,, szukam w necie jak wygląda.. i znalazłam info, że już ją kupiłam 7 maja. Internet to kopalnia informacji nawet mogę znaleźć co już mam.... Szkoda, że nie znalazłam gdzie ja posadziłam I dalej nikt nie wie jak ona wygląda.. hmm
I kupiłam 1 szt. lawendy białej Ellagance Snow.. nie wiem gdzie wcisną, ale inne białe mam do niczego.. tą przetestuję Wyciepię tę co słabo rośnie
A ile nowych liliowców, ale tylko po kilka stuk, bo to nowości... bodziszki wielgaśne niebieskie.. kupiłam chociaż 2.
I jezówke Hope bo nie mam... oj ile było fajnych rołśinek.. wyszłąm z cieżkim sercem..
Reszcie odpowiem wieczorkiem... bo muszę coś poszukać co się da wyciepać...
ale mus sie pochwalić.. bo nie wytrzymam..
(bodziszków tylko połowa moja, bo nie mam gdzie i tak nawet tego posadzić.. ) wiec 2 szt po 6 zł.
I po 3,50 takie fajniutkie różwe bodziszki jak Max Frei... ozdobne cały sezon ale tylko 3 szt... bo brak miejsca .buuuu
Żółte pełne nachyłki dla kOnstancji... bo mi się wysypały, a one je lubi z żurawkami.. lecę sadzić Przypomniała mi, że takie coś kiedyś miałam... i też mi się podobało żółte z bordem.. i po kilku latach nachyłki szlag trafił.. w zimę co jej nei było... paranoja.
To chcę odytworzyć..
A na bazarku taka serduszka i paprotka stał i prosiła weź mnie, będę piękna...
I teraz sie cieszę bo nowe i fajne, a martwię się..... no wiecie czym....... czy ktoś mi współczuje tak naprawdę i z serca i rozumie mnie????
Ania Twoje jeżówki u mnie pewnie zakwitną! Ale listki się zwijają i coś je żre. Wytoczyłem armatę przeciw temu czemuś. Wszystko piękne u Ciebie a bonsai zachwyca i tak mi szkoda mojego że padł ze starości. Sosna wejmutka łapie grzyba i bez przerwy psikam. Jak się nie opamięta, to.... i będzie jałowiec.
Aneczko, jak ja Cie rozumiem Wlasnie czekam na 12 szt. naparstnicy Alba i 9 szt takiegoz rozchodnika A jeszcze musi byc miejsce na astry plozace Buziole