Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 12:19, 09 lip 2014

leon60 napisał(a)
Ile cudnych zdjęć ! chciałam coś zacytować ale nie mogę się zdecydować które, ot kobieca natura

Twojej naturze to sie spodoba..... i już po problemie co cytować
leon60 13:44, 09 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Twojej naturze to sie spodoba..... i już po problemie co cytować

trafiłaś tylko powiedz co to za roślinka ?
agata19762 14:27, 09 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Problem sie wyjaśnił... kwaśno ale dużo glinu lub potasu

Przegapiłam moment kiedy są najpiękniejsze.. czyli połowa seledynowa, a połowa bordowa

zatem Aniu podzielę się moimi

makkasia 14:50, 09 lip 2014

Aniu Ultra, królowo liliowców, jeżówek i kolorowych bylin jakie jarmarki toż to sama angielszczyzna w najlepszym wydaniu, nikt nie ma takiego ogrodu, przepych kształtów i kolorów kocham Twój ogród nie ma takiego drugiego
Ja mam nowe jeżówki Razzmatazz i już zaczynają i tak mnie cieszą ...stare białe też i jedna suumer coś ta też U ciebie zawału ze szczęścia bym dostała
ściskam Cię Mała, wielka Mi i dziękuję za zdjęcia
elzbieta_g 18:06, 09 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Dziś mam fazę, że ta różnorodność mnie denerwuje.. nic tylko zaśpiewać "Kolorowych jarmarków..ta, ta, ta, ta ta.... blaszanych zegarków, kogucików na druciku.....

to ja kradnę ten jarmark bo dla mnie boski i dla ciebie na pewno ...bezcenny, po paru dniach na pewno byś za nim tęskniła
Mala_Mi 18:53, 09 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś jak ja żałuję że do ciebie tak daleko mam Dobrze że choć fotek nie skompisz Ja już chyba nie potrafię żyć bez pogaduch z wami i bez tych spotkań po których człowiek trochę więcej dystansu do życia zyskuje
Jeżówki i liliowce cudności Wyobrażaam sobie jak chodzę sobie u ciebie i podziwiam i siadam na ławeczkach

To musisz jeszcze raz ten kierunek obrać... ławeczka czeka

Mala_Mi 18:57, 09 lip 2014

ewsyg napisał(a)
A to może być liliowiec Mozart, też go mam.

Och jak ja lubię liliowce. Twoje piękne

Dziś je deszcz masakruje ... i tak ma być do niedzieli ...
Niestety nazwy tego nie znam... a jest tyle odmian, że nawet nie próbuje ustalać co to jest.
Ten pająkowaty też nn

Mala_Mi 19:15, 09 lip 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Aniu cały Twój ogród jest taki jak Ty ...nie napiszę bo powiesz że się podlizuję . Liliowce są bajeczne...
Buziam

Kolorowy jarmark.....
Urwałam wiadro wiśni.. pora coś z tego zrobić... pomiędzy kroplami deszczu.... jak ma padać kilka dni, to je szlag trafi.. bo już bardo dojrzałe.. zapomniałam dokończyć, bo zaczęłam szukać przepisu na wiśniówkę

I kolorowe jarmarki..

Mala_Mi 19:19, 09 lip 2014

EPODLAS napisał(a)
Pięknie u ciebie, ale najbardziej podobała mi się wielka kępa lawendy - cudna. Miałam ale mi zmarzła, myślałam, myślałam i w końcu wymyśliłam dla niej u mnie miejsce. Teraz tylko ją kupić. Pozdrówka.

Jak lawenda ma zimą sucho to nie marznie... tak wygląda przynajmniej u mnie... czym suchsze miejsce tym lepsze zimowanie..

Nie Pamiętam co wrzucałam z fotek... tu byłą kokorycz pogięta.. ale ścianm zaraz po kwitnieniu, bo leży jak długa.. a tak sie szybko odbuduje i bezie niski zielony dywanik.. floksy do eksmisji z tego miejsca..

Mala_Mi 19:24, 09 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Mycie kamieńi powiadasz...... Ale ja tam mom żwir .. I jak goooo myć ??.. Może ho zmienię na duże kamieniołomu ale płaskie , przymnjamniej łatwiej bedzie ta ..no wiesz..szcoteczką

Katalpa powaliła mnie na kolana , szkoda ,że jeszcze większa niż crimson ..na bank mi nie wlezie mimo strzyźenia

Ściskam Cię mocno

Są katalpy kuliste i małe odmiana nana.. nie maja tak seledynowych liści i nie kwitną, ale są ładne kulki.. i można ciać... na pewno mniejsze niż Crimson...

Obrazek ze szkółki u Pudełków zapożyczony http://www.pudelko.com.pl/katalog_roslin/471/catalpa_big_surmia_nana#.U716PIpO8ko