Aneta - nie ma Mai i nie wiadomo kiedy będzie.. ja już na nich nie czekam.. wycinam co muszę (powstają łyse placki), wzięłam się za obrywanie wszystkich owoców.. (oberwane, a tak pięknie było jak całe drzewa i krzewy były oblepione owocami). W szklarni szlag trafił ogród od przędziorka (ekologiczne opryski nic nie dawały), po deszczach wszytko leży... dumam skąd zdobyć trochę prętów zbrojeniowych, może cześć się da podnieść.. a tu zapowiadają kolejną fale opadów.. dziś jak zobaczyłam pogrom na ogrodzie, to aż sie odechciało wszystkiego. Jedynie chwasty maja się dobrze..
Madzia - jesteś bardzo miła.... co patrzę na moje pazury z czarnym frenczem (na upale nie dało sie robić w rękawiczkach)..to od razu sobie Ciebie przypominam. Skojarzenie jak pies Pawłowa
Mira - do 3 rano udało mi sie wydrylować wiadro wiśni i nastawić część na nalewkę, a drugą część przy pomocy nowego odkrycia kulinarnego (dzięki Bogusi... oj dawno u niej nie byłam) czyli żelfixu ..zrobiłam dżemy. Miałam odwrócić słoiki na chwilę i ...zapomnialam... dżem mam ułożony w słoiku do góry nogami..
Nalewkę robię z przepisu z internetu... wybrałam go bo bardzo mi sie spodobał opis...
tu weoly przepis . Kuchnię ogarniam, bo streczem nie zabezpieczałam.... ale aż tak strasznie nie było
Kachat - cieszę się, że rosną i maja sie dobrze. Naparstnicom pozwól sie wysiać.. to dwuletnie rośliny i za rok mogą zakwitnąć ale juz nie będą takie wysokie i nie będą miały ładnych liści. Najrozsądniej pozbywać sie takiej naparstnicy a sadzić te nowe z siewek. Jeżówki czasami nie zakwitną w danym roku.... ale maja ładne liście, wiec jak nie w tym, to w następnym pokażą co potrafią.. a potrafią.. będą na wysokość od metra do półtora

Ja swoim niektórym siewkom pozwoliłam zakwitnąć i stwierdzam, że te co sie wysiewają powtarzają cechy .. i są tak samo ładne jak oryginał. Tiarelki i dąbrówki możesz sobie mnożyć... odrywając po kawałku odrosty (rozłogi). Firletce też pozwól sie wysiać (chociaż ona i bez twego pozwolenia sie wysieje). Nie pamiętam co tam ci jeszcze wysłałam... wymieniam tylko to co Ty wymieniłaś u siebie.
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.