Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:28, 09 lip 2014

leon60 napisał(a)

trafiłaś tylko powiedz co to za roślinka ?

Kupiłam sobie jeżdżąc z Pszczółką po okolicy
To Szałwia Amistad
Niestety nie zimuje, tylko do -10... ale spróbuję przezimować w domu Rośnie wysoko ..do metra.. i ma kwitnąć do zimy. Na razie ma 30cm.
Mala_Mi 20:32, 09 lip 2014

Agata - dzięki za czosnki.. w odpowiedniej kolorystyce

Mały Głodku - tu dużo do poprawek.. bo we mnie są dwie natury.. i sie ciągle kłócą, aż pióra lecą..

I wściekła czerwień... na foto tego nie widać, ale to kolor fluorescencyjny.... daje po gałach, że aż boli..

Tu tonacja fajna... dobrze, że żeleźniak przekwitł...bo żółty jest

AgnieszkaW 20:36, 09 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jak lawenda ma zimą sucho to nie marznie... tak wygląda przynajmniej u mnie... czym suchsze miejsce tym lepsze zimowanie..

Nie Pamiętam co wrzucałam z fotek... tu byłą kokorycz pogięta.. ale ścianm zaraz po kwitnieniu, bo leży jak długa.. a tak sie szybko odbuduje i bezie niski zielony dywanik.. floksy do eksmisji z tego miejsca..

Patrząc na to zdjęcie, podzieliłabym tę dużą funkię na trzy i podsadziła w "nóżki" jałowcowi - fajnie by chyba było? Twój ogród, Anek, aż kipi od kwiecia U mnie leje od południa, wszystko przygięte do ziemi

Ps, z tą lawendą to prawda, to samo santolina.
Gabriela 20:47, 09 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Bo siedzę w ogrodzie dużó.. i tu spędzę wakacje.. po cholerę mam sie gdzieś tłuc jak mam u siebie wszytko, morze, jezioro, góry i basen, świeże powietrze, agroturytykę.... i park krajobrazowy..

My do tego też z M. doszliśmy już jakiś czas temu. Zawsze jak jechałam latem na dłużej, to osoby opiekujące się roślinami coś załatwiały na amen w pacierzu i nie widziałam niektórych kwitnących w tym czasie roślin. Same straty. Więc teraz jak już - to na krótko, jakieś ogródkowe wycieczki. A na wakacje to można jechać w listopadzie. Gorzej jak ktoś ma dzieci nieletnie, to wtedy jest trudniej.
Z atrakcji to mam tylko góry, świeże powietrze i widoki. Basen dzisiaj jest z nieba, a strumienie już zakopane.
Mala_Mi 21:19, 09 lip 2014

makkasia napisał(a)
Aniu Ultra, królowo liliowców, jeżówek i kolorowych bylin jakie jarmarki toż to sama angielszczyzna w najlepszym wydaniu, nikt nie ma takiego ogrodu, przepych kształtów i kolorów kocham Twój ogród nie ma takiego drugiego
Ja mam nowe jeżówki Razzmatazz i już zaczynają i tak mnie cieszą ...stare białe też i jedna suumer coś ta też U ciebie zawału ze szczęścia bym dostała
ściskam Cię Mała, wielka Mi i dziękuję za zdjęcia

Kasieńko.. jesteś tak miła, że aż mi głupio .. angielszczyna to jest ale w moim wydaniu, bo angielskiego nie umiem ... i są tego efekty

I takie tam z angielskeigo jeżyka migowego

DZWONEK LODDON ANNA
Mala_Mi 21:47, 09 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Patrząc na to zdjęcie, podzieliłabym tę dużą funkię na trzy i podsadziła w "nóżki" jałowcowi - fajnie by chyba było? Twój ogród, Anek, aż kipi od kwiecia U mnie leje od południa, wszystko przygięte do ziemi

Ps, z tą lawendą to prawda, to samo santolina.

Wiosną mam tu tulipany

Potem kokorycz podgięta..

Teraz chwila łyso i znów będzie dobrze.. zresztą hosta z przodu sie nie zmieści... a trawnika już nie chcę kasować.. może kiedyś..

Mala_Mi 21:50, 09 lip 2014

Gabriela napisał(a)

My do tego też z M. doszliśmy już jakiś czas temu. Zawsze jak jechałam latem na dłużej, to osoby opiekujące się roślinami coś załatwiały na amen w pacierzu i nie widziałam niektórych kwitnących w tym czasie roślin. Same straty. Więc teraz jak już - to na krótko, jakieś ogródkowe wycieczki. A na wakacje to można jechać w listopadzie. Gorzej jak ktoś ma dzieci nieletnie, to wtedy jest trudniej.
Z atrakcji to mam tylko góry, świeże powietrze i widoki. Basen dzisiaj jest z nieba, a strumienie już zakopane.

No to nie jestem jedyna w takim rozumowaniu.... Najważniejsze, ze wróciłaś z wojaży, a deszcz nie zalewa lip

Potem porewizytuję troszkę, a teraz uciekam do paieró.. bo cały dzień robię wszytko tylko nei to co miałam.. np 3 godziny w wydziale komunikacji przesiedziałam w kolejce.. jakiś koszmar.. W pokoju nie ma ksera, wiec pan po każdym petencie biegał z dokumentami na drugi koniec gmachu...by skserwoać.. Na całe miast jedna osoba obsługuje.. i rejestracje, wyrejestrowywanie, zmiana danych, wpisywanie tego głupiego nowego Vatu i takie tam.... porażka.
paniprzyroda 22:11, 09 lip 2014

Nie byłabym sobą, gdybym do Ciebie nie zajrzała na wieczorne fotki Uzależniłam się czy cóśś
gierczusia 23:28, 09 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

ładne ale wielkie .... wnerwa złapię i za rok nasypię im kamieni i piachu... i może sie opamiętają.. 1,3m... rabata dla wielkoludów..

Piplułam ekran i mało nie padłam .. Kupiłam christę niedawno .. Czytam ,że malusia i szkoda mi było , bo mi się wymarzyło , coby z miskanta ML wyłaziła .. A z opisu wynikało że malusia .. Tak wiec jak poczytałam u Cię ,że 1,3 to doszłam do wniosku ,że bedzie w sam raz

A Ty tam masz obok firletkę i perovskie ?? Dobrze widze ??

Ściskam

Matulu..piknie
Mala_Mi 23:35, 09 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Piplułam ekran i mało nie padłam .. Kupiłam christę niedawno .. Czytam ,że malusia i szkoda mi było , bo mi się wymarzyło , coby z miskanta ML wyłaziła .. A z opisu wynikało że malusia .. Tak wiec jak poczytałam u Cię ,że 1,3 to doszłam do wniosku ,że bedzie w sam raz

A Ty tam masz obok firletkę i perovskie ?? Dobrze widze ??

Ściskam

Matulu..piknie

Dobrze widzisz... też mutanty z piekła rodem.. nie dosć, że małą jestem, to jeszcze takei porosło... tył mogę oglądać z drabiny

Przetacznik jest na lewo od Perowskiej, nad firletką... słabo widać... a z drugiej krwawnik kichawiec go tłamsi.... a floksy też chcą sie pokazać i też giganty.... Astry sie poddały i zginęły marnie....... Te towarzystwo wielkoludów doprowadzę do porządku.. wiosną ....