Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 19:37, 08 wrz 2014

Milka napisał(a)

A znalazłaś coś jak rozmnażać rozplenicę Rubrum, bo ja nie.

Tak jak wszystkie rozplenice , łopata na pół.
ewa004 19:51, 08 wrz 2014

Aniu chciałam się upewnić czy nasionka jeżówek można teraz wysiać do gruntu czy kiedy ?
Anita1978 21:03, 08 wrz 2014

Piszesz że drażni cię jesienny ogród? Ale u ciebie piękny jest! Ja lubię zapach jesiennego ogrodu, wiesz, ten rano i potem wieczorem....dla mnie piękny zapach....i jescze czasem dodaj do tego zapach pieczonych w ognisku ziemniaków.....czujesz? Lepiej?
Mala_Mi 22:31, 08 wrz 2014

Wiadomość o Joli mnie przybiła.... nasza rodzina forumowa sie zmniejszyła... będzie mi brakowało jej celnych ripost, pogody ducha... może już zakłada ogród anielski?? Przyjdę do niej za jakiś czas na gotowe ....

mira 22:36, 08 wrz 2014

no i mnie też, a miał to być dzień dobrych wiadomości
jest mi smutno bardzo
Mala_Mi 22:44, 08 wrz 2014

Pszczółka - celnie dziś napisałaś. .wszytko to marność nad marnościami...

Kosolka - miły dzień dziś nie jest.. i nawet sto słoneczek nie zmieni tego Jotka była fantastycznym człowiekiem... i cieszę sie, że mogłam ja osobiście poznać.

Basiu - puchara nie ma... przeglądam foty i widzę Jolę uśmiechniętą pod pucharem.. dopięła swego.. przyjechała do mnie. Ostatnio żegnamy fajnych ludzi.. ale to chyba ten wiek tak już ma.. że częściej żegnamy niż witamy

Miła- ja tak to kopię powolutku... z doskoku... bez szarpaniny.... a trawę??.. Bogdzia napisała .. jak inne tego typu trawy Tak mi się wydaje

Ciocia Gosia - bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.. oglądam ogrody inne.. takie jak z katalogu.. i u mnie tak nigdy nie będzie.. bo nie ten typ i nie ten charakter.. ale ogród to mały pikuś, są poważniejsze problemy .. Co nie zmienia faktu, że o ogród trzeba dbać i dążyć do ideału

Grabulki - jak nie przytniesz jeżówek to nic im nie będzie.. ja przycinam tylko to co drażni, brzydkie i co zdążę (czytaj niewiele).

Ula - jak w drugi sezon kończyłam wydawałoby sie ostatnia rabatę to eMusiowi powiedziałam, że szkoda, że koniec rabat.. co ja będę teraz robić w ogrodzie?
O ja głupia i naiwna!!!!!!!!!!!!

Marek - no właśnie tu problem.. u mnie jak w ogrodzie botanicznym.. wiejskim ogrodzie botanicznym. Wszytko po troszku i bez efektu.. i basenu już nie ma... nawet nie skorzystałam z tego dobrodziejstwa.. a lato sie skończyło.. zawsze ma mdoła w tym momencie... za szybko ten czas leci, za szybko..

Madzenka 22:45, 08 wrz 2014

Szczecin już tylko mi się będzie z cięźką chorobą kojarzył.... Jolę poznałam rok temu.... A tak dobrze sobie radziła.. Ta pogoda ducha i celna riposta.
Chyba na chandrę w tym roku cięzko będzie znależć jakieś antidotum....
Mala_Mi 22:54, 08 wrz 2014

Bogdzia - jak rozplenice.. łopata i na kawałki Nawet czytać nie trzeba.. metodą analogii. Tą metodą pójdzie miskant zebrinus ze środka.. nie pasuje... a róża Tuskan sprzed hortki też pójdzie gdzieś.. ale już bez analogii. Róza już wyższa od hortki.. tak nie będzie Widzę tu jeden wielki kociokwik... z realu lepiej niż na foto, ale i tak do niczego.

Ewa agent - ja jeżówek nigdy nie siałam.. same sie sieją, a przez analogię to wysiewają sie same jesienią.. lub zimą... a jak wiosną to i tak na roślinie siedzą na zewnątrz..

Anita - ziemniaków nie będzie, bo mi na placu ogniskowym zrobiła sie rabata stworzona przez naturę.. i mi sie podoba... A z tą pięknością to za kilka dni się sama przekonasz o czym mówię Popołudnie spędziłam na czyszczeniu filtrów z oczka.. masakra... ale wyczyszczone.. kolejne czyszczeni .. na wiosnę.. lub przed zimą, ale raczej mało prawdopodobne.. jestem ciepłolubna

Mira - trzeba wzorem Joli.. głowa do góry i do przodu chociaż watr w oczy.. ona taka była.. nic tylko brak dobry przykład.

Mala_Mi 23:04, 08 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Szczecin już tylko mi się będzie z cięźką chorobą kojarzył.... Jolę poznałam rok temu.... A tak dobrze sobie radziła.. Ta pogoda ducha i celna riposta.
Chyba na chandrę w tym roku cięzko będzie znależć jakieś antidotum....

Mam antidotum.... z serii czarny dowcip.. na Lylippolu są w dobrej cenie krokusy, a ile odmian irysków.... właśnie oczy pocieszałam widokami.. wzdychając, jak grom z jasnego nieba... Irys CLAIRETTE - w kolorze nieba... Joys, Caroline... lub Fabiola.... krokuski białe Aśka Darc....
Ale antidotum w tym roku nie ma.. trudno Taki rok...
Dal Izy KOnstancji sfociłam.. co zrobić z rdestem... szkoda, żę mam mało miejsca, bo bym więcej tej kompozycji zrobiła.. i byłby efekt.. ale co wyciepać??? Wszystkiego żal..

agata19762 23:07, 08 wrz 2014

Aniu zaglądam z doskoku na forum ...
nadrabiam zaległości, a trochę tego miałam

wiadomość o Joli baaaaaaaardzo smutna
pamiętam jak byłam u Cebie ...poznałam ją wtedy ...
opowiadałaś jak bardzo chciała u Ciebie być,
pamiętam jak Jej Mąż za nią chodzł...jak troszczył się o nią ...