Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kasik 22:27, 10 wrz 2014

Aniu - ja ciągle podziwiam Twoje siły niespożyte.
Jesienny ogród jakoś mnie przytłacza. Wilgoć, ślimaki łażące nawet po łupku granitowym, nie ma jak wyjść uporządkować. Co ja mówię- może jest jak , tylko się nie chce.

Recepty na lenistwo nikt nie wymyślił...

Ale Twój ogród czaruje jesienią.
agata19762 22:42, 10 wrz 2014

Ania buziolki
przyciachałam moje tuje ....udało mi się
Madziarzeszow 06:40, 11 wrz 2014

Aniu to ja się znalazłam , a Ty teraz zaginęłaś ?
boguslawa_ma... 07:37, 11 wrz 2014

Aniu kupiłam dziś tą śnieżyce letnią Gigant ,ale cebule wielkie,większe od żonkili.Pozdrawiam
Kasial 13:10, 11 wrz 2014

Witaj Aniu.
Normalnie chwilę człowieka nie ma i encyklopedia do nadrobienia czytałam od 8.00 do tej pory wątek. Jak mnie z roboty wywalą, że się opierdzielam to w końcu przyjadę do Ciebie i chyba będziesz musiała mnie zaadoptować

Dziecie jest przecudne!!! Tez chcę takie!!!
Chyba się zakochałam, szkoda, że młodsza nie jestem

Po "opowieściach różanych" zaczynam redukować listę chciejstw różanych.
Na pewno na liście zostaje nostalgia i new dawn. Z reszta się zobaczy.

Wrzosowiska zawsze mnie kręciły. Kiedyś będę miała wielobarwne wrzosowisko

Pozdrawiam i promyk słońca zostawiam, bo u mnie zimno i leje i wieje
Kindzia 13:29, 11 wrz 2014

Gdzieś Ty?
kasiek 13:37, 11 wrz 2014

Świetnie wygląda rdest z jeżówką, rozchodnikiem i zawilcem...
nie wyobrażam sobie że w październiku może u Ciebie nie być kwitnących dywanów kwiatów
popcorn 14:24, 11 wrz 2014

Wnusio cudny Moje Nostalgie - mam 2, brzydkie i łyse tym bardziej podziwiam u Ciebie!!
JulkAd 14:38, 11 wrz 2014

Aniu przyszłam pomachać, fotki zobaczyć...a tu.... nawet nadrabiać nie musiałam...buziolki zostawiam
Mala_Mi 16:44, 11 wrz 2014

Julka- czego to ja dla Was nie zrobię, nawet wątek spowolnię.

Karola - bo tak to jest z kwiatkami, że u jednych dobrze, a u drugich źle.. i tak można komuś doradzać.. wszytko zależy od tak wielu czynników, łącznie z kaprysami.

Kasiek - chryzantemy złapał grzyb.. a to one prym wiodą w pażdzierniku... może chociaż będzie jesień w liściach kolorowa... w ramach rekompensaty.

Kindzia - jestem, ale sprzątam moje archiwa biurowe... odgruzowuję sie ze starty niepotrzebnych papierów.. chociaż z grubsza... nigdy czasu na to nie było, wiec wykorzystam wolne. Tawuły to ciacha sie głównie wiosną przed wegetacją. Ale ja ciacham wtedy kiedy denerwują swoim wyglądem. Przykład wzięłam z naszego Rysia A czy teraz grozi to konsekwencjami czy nie.. nie wiem.. jak denerwuje to tnij. Teraz można ciąć wszytko co "płacze" typu klony i brzozy.. wiec tawuła jako przedstawiciel żywotności jak chwast da radę..

Kasial - wiek nie gra roli w uczuciach Też zimno i do niczego... jako, że nigdzie nie wychodzę to uprawiam piżama party do tej pory.. zawsze mówię, że jak mam wybierać w temperaturach 16 czy 36 to wybiorę 36

Bogusia - z takiej cebuli i to gigant będzie ze śnieżnicy Ja swoje miałam przekopać w inne miejsce i zapomnialam..

Madzia - nie zginęłam... zahibernowałam sie.. i utonęłam w papierach .. ależ tego sie przez te kilka lat uzbierało..

Agata - widziałam i chwaliłam...

Pszczółka - cebulowe jak draśnięte to wsadzam, lilie nawet przepołowione też wsadzam Jak beznadziejnie uszkodzone wyrzucam.. Pamiętasz jak kupowałyśmy tę jednoroczną szałwię.. jedną mi ślimaki tak szybko jedzą, ze nie ma szan zakwitnać, a druga odparła atak.. i juz ma prawie moja wysokość.. muszę pozbierać nasionka.. jak ślimaki znów nie będą szybsze.. I niech nikt nie mówi, że ktoś ma ślimacze tempo..