Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 12:04, 08 paź 2014

Mathildis napisał(a)

Żeby było merytorycznie i o kfiatkach: Aniu czy to Phantom?

i tak jeszcze moje ostatnie przemyślenia.... takie mało ciekawe, ale tak mnie ostatnio dręczyło i myślę, że przyjmiesz je "na klatę" , z wrodzoną u Ciebie uprzejmością

Jest wiele pięknych ogrodów na tym forum i pomimo tego, że jest kilka ogrodów, które są dla mnie "ładniejsze" .... to jednak na Twój wątek zaglądam najczęściej i ... z największą przyjemnością... Twój ogród również należy do jednego z ciekawszych ze względu na różnorodność (ile ja się u Ciebie nauczyłam encyklopedio) oraz nietuzinkowe kompozycje (często Twoje własne stworzone "mimo woli")...Taaak zdecydowanie jest to mój ulubiony wątek ogrodowy ale to zasługa nie tylko Twojego ogrodu, ale przede wszystkim Twoja Aniu... tego jaka jesteś...

Tak to Phantom Chyba... bo kupiony z metka innej hortki.. ale znaki na niebie i ziemi mówią, że to Phantom

Jakie branie na klatę?... co branie na klatę? Mam oczy i widzę.. są piękniejsze ogrody nawet w podobnym stylu... jakby nie było takich to nie latałabym z łopatą jak kot z pęcherzem tylko spoczęła na laurach

Ale dążenie do ideału też jest fajna sprawą... to jak gonić króliczka..

Miło mi, że zaglądasz Ty jak i inni ..
kitek81 13:52, 08 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wrzucam kfiotki i cisza..wrzucę Muminka i od razu ruch na wątku

dziwisz się, on taki słodki a może specjalny wątek trzeba dla Niego założyć
pozdrawiam :*
Pszczelarnia 13:57, 08 paź 2014

Ja bym sugerowała również chwilowe "siądnięcie" na laurach. Ja już nie wiem czy szopadel czy motyczka lepsze?
JulkAd 14:20, 08 paź 2014

Aniu pw wysłałam
Mathildis 21:24, 08 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Tak to Phantom Chyba... bo kupiony z metka innej hortki.. ale znaki na niebie i ziemi mówią, że to Phantom

Jakie branie na klatę?... co branie na klatę? Mam oczy i widzę.. są piękniejsze ogrody nawet w podobnym stylu... jakby nie było takich to nie latałabym z łopatą jak kot z pęcherzem tylko spoczęła na laurach

Ale dążenie do ideału też jest fajna sprawą... to jak gonić króliczka..

Miło mi, że zaglądasz Ty jak i inni ..

Aniu siadamy na laurach.... ale tylko do wiosny

też uważam, że w tej zabawie nie chodzi o to by złapać króliczka, ale o to by gonić go ...

U mnie kilka zdjęć "jesieni"
agniecha973 22:55, 08 paź 2014

Ania, pytanie o przetaczniki niebieskie\mam. Czy masz jakies, które trzymają się na wysokości ok. 50-70 cm i nie pokładają się? Są takie? Teoretycznie w opisach są.
Mala_Mi 23:20, 08 paź 2014

agniecha973 napisał(a)
Ania, pytanie o przetaczniki niebieskie\mam. Czy masz jakies, które trzymają się na wysokości ok. 50-70 cm i nie pokładają się? Są takie? Teoretycznie w opisach są.

Przetacznik kłosowy ma szansę być niski i stać w miarę dobrze.. natomiast przetacznik kłosowy Christa.. rośnie grubo ponad metr.

Inne przetaczniki z serii "mam" to już niziutkie..
przetacznik Knallblau Veronica teucrium - k. 30 cm.. ładny wiosną i jak kwitnie, potem niestety jest brzydki
przetacznik siwy i goryczkowy też niskie, nawet z kłosem
przetacznik od Finki (nazwa - skleroza) też niski..
Jakiś bez nazwy też niski

A christa za wysoki...

A z innej beczki.. ten widok mi sie najbardziej podoba o tej porze roku... i mam ochotę jednego przetacznika Knallblau wyciepać .. i posadzić więcej astrów Ale o innej porze roku mogę tego żałować.. wiec łapi nie ruszają tego

Fotki nie wchodzą... trudno
Mala_Mi 23:22, 08 paź 2014

O weszło..
Mala_Mi 23:23, 08 paź 2014

Mathildis napisał(a)

Aniu siadamy na laurach.... ale tylko do wiosny

też uważam, że w tej zabawie nie chodzi o to by złapać króliczka, ale o to by gonić go ...

U mnie kilka zdjęć "jesieni"

Byłam widziałam.. jesieni jeszcze brak..
U mnie też tylko kilka krzaków wygląda jesienie. Ale nie tęsknie do jesieni Tęsknie do lata.

Mala_Mi 23:24, 08 paź 2014

JulkAd napisał(a)
Aniu pw wysłałam

Czytałam, dzięki..