Aniu Muminek słodzinek U mnie chłopaki wiecznie bawili się kuchennymi 'zabawkami' nie raz przy okazji zrobili sajgon z kaszy, mąki czy co im tam w ręce wpadło...
Powiedz mi jak wygląda rdest jak nie kwitnie (od kiedy zaczyna kwitnąć)?
Aniu dzięki za zdjecie. Tak ostatnio myslałam że mogłabyś tego malucha pokazac. Dawno już go nie pokazywałas a on wszystkich w dobry humor wprowadza. Super dziecko, śliczy i widac że z wielkim zainteresowaniem bawi się, a na zdjeciu z Mamą widac ze mały psotnik z niego , ten uśmieszek mówiący ,, jeszcze mogę was zaskoczyc..." Buziaki dla Muminka i poazdrówka serdeczne dla Mamy i oczywiście dla Was.
Basiu to nie jest lusterko to taki rodzaj bębenka , tamburina czy jak to nazwac. Kulka na sznurku uderza w błonę w sroku tego ,,lusterka" i wydaje fajny niski dźwiek podobny do tam -tamów afrykańskich . Mój wnuś bardzo ten dźwięk lubił a teraz Ani też lubi.
Bogdzia - dziękuję za obszerną odpowiedź... Muminek dostał od Bogdzi kilka zabawek.. jednym z nich jest ten "tamburinek" (nie potrafiłabym określić co to jest). Jak rodzice usłyszeli dźwięk tamburinka to powiedzieli, że oni tej zabawki do domu nie wezmą nigdy, bo ten dźwięk ich do szewskiej pasji doprowadzi.
Jest to ulubiona zabawka Muminka.. która jest czymś co jest tylko u Babci I mi ten dźwięk nie przeszkadza
Szukam fotek, gdzie go mam na foto i na pewno od początku lipca już kwitnie. Na szybko znalazłam różowy
Do tej pory miałam to wrzucone w krzaki i było w przechowalniku, wiec furrory nie robiło. W zeszłym roku rozsadziłam by zapełnić lukę po liliowcach.. Mam w drugim miejscu, któy dostałam od Marka ze średniowiecznego (od Marka jest bardziej różowy).. i pełni rolę rośliny zadarniającej. W tym roku dopiero zrobiło efekt, bo wcześniej to były kuski posadzone tu i tam.
Po zimie wygląda dość marnie, zasychają mu liście jak bukom, zasychają a nie opadają. Jakby go zakrywał gałązkami iglastymi, to podejrzewam, że większosć liści by przezimowała.. ale komu sie chce tak bawić.
Tak wygląda.. jak rusza po zimie w kwietniu