Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 19:16, 07 lis 2014

Pszczółka - po akcji z Tuscanem.. chyba Grahama przesadzę wiosną... obejrzałam dziś zaległy odcinek Mai.. z ogrodem z trawami.. bardzo mi się podobało.. i pokazałam eMusiowi, że też możemy tak sobie pod okienko machnąć.. Kółka na czole mi nie nakreślił...czyli .. zima do przemyśleń. Trawy mam ... tylko posadzić. I dać Grahamka do zebrinusów.. będzie miodzio.

Drzewa prawie łyse,,

I chyba kilka jodeł wyrzucimy i sadzimy serby... widzisz jaki przestrzał za granicę działki??? Dom sąsiada widać, już nie będziemy walczyć o te jodły.. trudno.. a dom naprzeciw wielkiego okna... bez firanek... Serby szybko rosną.. decyzja podjęta.
Mala_Mi 19:21, 07 lis 2014

Ela - mi też alejka sie podoba

I cd jesieni.. róża Nostalgia ma wszystkie liście!!!! jako jedyna . Zlewa się z jodła.. wiec musicie wierzyć na słowo.

Hortusie już suche.. muszę uciąć kilka do wazonu..

Mala_Mi 19:26, 07 lis 2014

Karola - ja nie grabię tylko dmuchawa zbieram a z trawnika kosiarką... grabiami mnie by śmierć zjadła.. zresztą zbieram tylko co z grubsza, a reszta sie rozkłada i robi próchnice..
Wczoraj przyszedł pan.. i zapytał się czy nie trzeba pomocy przy grabieniu liści w zamian za drobna opłatę lub coś do jedzenia... ale rzucił okiem na ogród.. i stwierdził, że duuuuży.... Pocieszyłam go że pomocy do liści nie potrzebuję, dałam kilka groszy... wiec z ulgą stwierdził, że przyjdzie zimą śnieg odgarnąć spod domu

Łyse drzewa Widać jaka pokręcona jarzębina... ale i tak wolałabym tu taką jak ma Magda .. może keidyś. Ale eM się nie zgodzi, bo na tej jarzębinie ptaki maja świetną suszarkę po kąpieli..

Mala_Mi 19:28, 07 lis 2014

Ewa agent oo4 - zgłosiła sie i uciekła... wirtualnie odpozdrawiam.. obrazkiem.. jak nie kochać wrzosów.... no jak??

Mala_Mi 19:31, 07 lis 2014

baraga1904 napisał(a)
...ostania fotka jak z pinsa cudnie Anek...o trawach zapamiętam, podchodzić z piłą; )

Bo chyba inspirację Konstancja wydarła z pinsa.. tylko trawki muszą się pogrubić.. by siatki nie było widać... i będzie jak z pinsa.. bo na razie to jest prawie jak z .... a prawie zawsze robi różnicę
Dla Ciebie fotki muszą być pod ciebie Uporządkowane.. na froncie porządek jest zawsze Jak umarzną trawki to sobie kupię nowe .. zastanaiwam sie by jedna przechować w szklarni.. jakby co na podział.. cudne są

Olili 19:41, 07 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Drzewa prawie łyse,,

I chyba kilka jodeł wyrzucimy i sadzimy serby... widzisz jaki przestrzał za granicę działki??? Dom sąsiada widać, już nie będziemy walczyć o te jodły.. trudno.. a dom naprzeciw wielkiego okna... bez firanek... Serby szybko rosną.. decyzja podjęta.

A co się działo/dzieje z jodłami?
Bogdzia 20:20, 07 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Pszczółka - po akcji z Tuscanem.. chyba Grahama przesadzę wiosną... obejrzałam dziś zaległy odcinek Mai.. z ogrodem z trawami.. bardzo mi się podobało.. i pokazałam eMusiowi, że też możemy tak sobie pod okienko machnąć.. Kółka na czole mi nie nakreślił...czyli .. zima do przemyśleń. Trawy mam ... tylko posadzić.

Dopilnuj żeby w niedzie obejrzał Maję będzie własnie o trawach, cuda.
mira 21:20, 07 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Karola - ja nie grabię tylko dmuchawa zbieram a z trawnika kosiarką... grabiami mnie by śmierć zjadła.. zresztą zbieram tylko co z grubsza, a reszta sie rozkłada i robi próchnice..
Wczoraj przyszedł pan.. i zapytał się czy nie trzeba pomocy przy grabieniu liści w zamian za drobna opłatę lub coś do jedzenia... ale rzucił okiem na ogród.. i stwierdził, że duuuuży.... Pocieszyłam go że pomocy do liści nie potrzebuję, dałam kilka groszy... wiec z ulgą stwierdził, że przyjdzie zimą śnieg odgarnąć spod domu

Łyse drzewa Widać jaka pokręcona jarzębina... ale i tak wolałabym tu taką jak ma Magda .. może keidyś. Ale eM się nie zgodzi, bo na tej jarzębinie ptaki maja świetną suszarkę po kąpieli..

Ania poczytałam o irysach - uff idziesz bez skrupułów - sama nie wiem może tak trzeba - Ty masz wielki ogród do mnie ale i tak chodzi o mniej roboty - trza przemyśleć

a jarzębinę też mam taką /no nie taką ładną / ale stale mi choruje i mam złość na nią muszę jesienią wczeną działać mocno - Ciebie chorują liście?
AgnieszkaW 21:30, 07 lis 2014

To Twoja rabata??? Cudna jest
paniprzyroda 22:16, 07 lis 2014

Poczytałam, nadrobiłam Aż zazdroszczę tego czasu, który możesz w dzień poświęcić na ogród, oczywiście tak troszkę Wreszcie popadało porządnie, a już miałam jutro podlewać, bo susza totalna była. Pozdrawiam i ucałuj Muminka, bo coś dawno go nie widziałam