Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kasik 13:34, 06 gru 2014

U mnie temat pompy zaginął Zamiast basenu stoi altanka A i oczka na razie w planach nie widać. Połowę działki zaanektował mój M i szaleje sadowniczo. Może kiedyś odpuści, to znajdzie się miejsce na oczko i basen. Wróci temat pompy.

Okna mam nie myte, kaszlę i smarkam - jestem usprawiedliwiona
yolka 16:42, 06 gru 2014

Q, uciekł mi cały tekst, więc piszę to co zapamiętałam
Kto to widział bodziszka kupować co?????, byłoby mi niezmiernie miło przesłać Tobie sadzonki, zwłaszcza, że mam dług wdzięczności. Pamietam i wdzięczność będzie, tylko sposobność jakowa musi się nadarzyć
Bodziszek wspaniały (na zdjęciu) ma piekne kwiaty, ale bodziszek himalajski ma ciut drobniejsze ale za to bardziej niebieskie. Notomiast kępy ma duzo ładniejsze od wspaniałego- dosłownie pólkula wystrzyżona z daleka, ale to dopiero w 2-3 roku, z małej sadzonki się nie zrobi. U mnie na glinie rosnie ładnie. Tylko nie kupuj himalajskiego czasem, o ile nie masz, a mieć chcesz. Wiosną nadam paczusie i jeszcze kwiatki w czerwcu miec bedziesz, tylko daj znać. Pozdrawiam bodziszkowo
Mala_Mi 16:51, 06 gru 2014

AgnieszkaW napisał(a)
A ja zostawiłam werbenę (nasionka) na rabacie. W niektórych miejscach zagrzebałam nasionka w ziemi i czekam, co z tego wiosną będzie. Jakoś nie mam cierpliwości do siania w donicach i obstawiania nimi parapetów (podobno te w gruncie naturalnie przemrożone też mają szansę wzejść...w maju). Co Ty Aniu o tym myślisz? Gorzej niż źle, prawda?

Mogłaś trochę nasion zostawić w domu do wysiania na rabatach wiosną. Ale jak to będzie się tak siało jak w tym roku to i tak zawerbeni Ci cały ogród i trzeba będzie to pielić jak chwast
Też zakwitnie tylko ciut później niż taka wysiana w domu. A jak Ci nie wzejdzie to masz u mnie nasionka...trochę zebrałam, tak na wszelki wypadek. Dziś cięłam cały szpaler z werbeny która się wysiała z 2 sadzoneczek posadzonych w 2013 (przezimowały z braku zimy). Wyglądała fajnie taka zasuszona, ale w obawie przed wysiewaniem się... wycinałam całą, a większość wypieliłam bo zagłusza mi azalie. To samo zrobiłam przy ognisku.. i dziś zapłonęło pierwsze ognisko w sezonie
To się samo wysiało w tym roku i kwitły jak szalone, pomimo pielenia i tak sobie wyrosły.. znalazły zakamarki pomiędzy kamieniami i pomiędzy azaliami

I ognisko... z wysianych nasion z badyli które składowałam wiosną do wyrzucenia po wycięciu wiosennym .. tez dała radę

polinka 17:17, 06 gru 2014

Pierwsze ognisko w sezonie?? Anek tylko pogratulować terminu Choć lepiej póżno niż wcale

p.s. znam całą historię z rabatą w ognisku...
Mala_Mi 17:22, 06 gru 2014

yolka napisał(a)
Q, uciekł mi cały tekst, więc piszę to co zapamiętałam
Kto to widział bodziszka kupować co?????, byłoby mi niezmiernie miło przesłać Tobie sadzonki, zwłaszcza, że mam dług wdzięczności. Pamietam i wdzięczność będzie, tylko sposobność jakowa musi się nadarzyć
Bodziszek wspaniały (na zdjęciu) ma piekne kwiaty, ale bodziszek himalajski ma ciut drobniejsze ale za to bardziej niebieskie. Notomiast kępy ma duzo ładniejsze od wspaniałego- dosłownie pólkula wystrzyżona z daleka, ale to dopiero w 2-3 roku, z małej sadzonki się nie zrobi. U mnie na glinie rosnie ładnie. Tylko nie kupuj himalajskiego czasem, o ile nie masz, a mieć chcesz. Wiosną nadam paczusie i jeszcze kwiatki w czerwcu miec bedziesz, tylko daj znać. Pozdrawiam bodziszkowo

Jest mi głupio... ale nie pamiętam bym Cię czymś obdarowała... ot skleroza
Jak ktoś chętny wpisuję na listę, wysyłam , skreślam z listy i zapominam. Chyba, ze coś utkwi w pamięci z powodu szczególnej sytuacji.
Na bodziszki zawsze jestem chętna.. i chętnie się czymś zrewanżuję
Mala_Mi 17:28, 06 gru 2014

polinka napisał(a)
Pierwsze ognisko w sezonie?? Anek tylko pogratulować terminu Choć lepiej póżno niż wcale

p.s. znam całą historię z rabatą w ognisku...

No właśnie.. szkoda było tego dobra... w realu wyglądała dużo lepiej niż na filmie czy na fotkach
Dziś trochę pociachałam bylin.. i zrobiło się tego na przyczepę.. niestety nie mogę całego wycinania zostawiać na wiosnę, bo nie wyrobię czasowo.. mam tego dobra trochę... jak się gapię na rabaty to mało, ale jak zaczynam czyścić to końca nie ma.
Przeciętny śmiertelnik nie zdaje sobie sprawy ile tego mam... to wiedzą tylko Ci co maja podobnie Bogdzia, Alinka, Dzidka, Viva, Pszczółka też sie rozpędza z bylinówkami.. Ale jak mieć ogród bez bylin?????
yolka 17:39, 06 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jest mi głupio... ale nie pamiętam bym Cię czymś obdarowała... ot skleroza
Jak ktoś chętny wpisuję na listę, wysyłam , skreślam z listy i zapominam. Chyba, ze coś utkwi w pamięci z powodu szczególnej sytuacji.
Na bodziszki zawsze jestem chętna.. i chętnie się czymś zrewanżuję

. Werbenke mi przysłałaś . Bodziszki wyslę wiosną. Adres oczywiscie mam
yolka 18:05, 06 gru 2014

Wstawiłam bodziszki ale już po kwitnieniu, kule widać, ale kfiotków niet
yolka 18:51, 06 gru 2014

Myślałam , że o przedszkolu jest na stronie 3054, ale tu jest o wypędzaniu fochów, poszparam jeszcze
yolka 18:59, 06 gru 2014

Ponownie ad. przedszkola coby juz nie szukać
"W przedszkolu nie zaczynali tylko nieliczni Z efektem ja zaczynałam zdziebko po maturze, zaznaczyć muszę, że średnią robiłam 5-letnią. Synuś 5 latek po studiach, a córcia (młodsza 4 latka od braciszka) na ostatnim roku , a fota wybrana spośród wielu... wielu"