Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 21:39, 03 mar 2015

jadwiszka napisał(a)

OBŁĘD. Fantastycznie to wygląda, miałam postanowienie na ten rok, ze trzymam się sciśle listy zakupowej i co wejdę na forum to listę mimochodem powiększam. dzisiaj powiększyłam o te iryski ciekawa jestem tegorocznych zdjęć - jeśli będzie kwiatów jeszcze więcej, to już chyba wylądujemy w siódmym niebie

Pod brzozy ułudka - piękna ona jak kwitnie i jest soczyście zielona później, rośnie jak dzika, tylko jesienią brzydnie. Nasadzona w dużych ilościach wygląda mimo wszystko cudnie

Iryski można wciepać pod krzaki i miejsca nie zajmują.. na przedwiośniu trudno o to by z czymś kolor kolidował.. nawet kępka z 5 cebulek robi dobrą robotę Traktujemy je jako wypełniacz, a nie lista gatunków Pamiętaj tylko, że potem maja długie liście, które muszą zaschnąć.. wiec posadzenie w liściaste krzaki jak najbardziej wskazane

Foto pokazałam z 2013 roku.. w zeszłym roku było ich jeszcze więcej.. a w tym dopiero wyłażą z ziemi.. ale już muszę przesadzić, bo się nie mieszczą.. no i są tu cebule tulipanów które już słabo kwitną i mój LUcifer co rośnie pod sosną...

malkul 21:39, 03 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Mirella, Leon, Hogata, Agnieszka -

Jesienią 2012 posadziłam nowe poletko iryskowe.. te 3 pierwsze to właśnie z niego..
Zestawiłam jak przyrastają po jednym roku. Na tegoroczny przyrost trzeba poczekać jeszcze co najmniej tydzień.

nie jest dobrze Aniu
to zdjęcie oznacza bowiem
że za dwa lata wiosną będę miała jedną rabate zupełnei niebieską za dużo kupiłam szafirków zeszłej jesieni
Mala_Mi 21:42, 03 mar 2015

agata19762 napisał(a)
Iryski kupiłam posadziłam i nie mam ...coś je zjadło ???

U Ciebie zimniej więc mogły jeszcze nie wyleźć z ziemi.. Jak nie zjadło tulipanów to i nie zjadło irysków. Mogłaś też mieć głębiej posadzone, wtedy też później wyłażą z ziemi. Jak sadziłaś ostatniej jesieni to takie świeżoki też później kwitną (i nie tylko irysy, wszystkie cebule).
Jak zastrajkują to dam ci moje.. tych nic nie zje
Mala_Mi 21:44, 03 mar 2015

malkul napisał(a)

nie jest dobrze Aniu
to zdjęcie oznacza bowiem
że za dwa lata wiosną będę miała jedną rabate zupełnei niebieską za dużo kupiłam szafirków zeszłej jesieni

Szafirków czy irysków???
Jedne i drugie łatwo się wykopuje i rozdziela A jak nie wykopiesz to one rosną w kępę, po rabacie się nie rozłażą .. Nadmiar wsadzisz w trawy.. i nich sobie tam rosną.. potem trawy je zakryją.
Mala_Mi 21:45, 03 mar 2015

malkul napisał(a)
moje carexy the beatles też wyglądaja jak kupa;(

Wyglądają to jedno, ale skubać je to drugie... chyba pójdą out... bo na tyle skubania to ja czasu nie mam.

A cała niebieska rabata na przedwiośniu.. to będzie widok
malkul 21:45, 03 mar 2015

szafirków nadkupiłam, mam je w kłosownicy na szczęscie
Mala_Mi 21:57, 03 mar 2015

Viola - nie ty jedna Kuszę moich gości od kilku lat na forum Kupiłam i inne odmiany, ale tylko te niebieskie i szafirowe są piękne

Madzen - skubać ich na pewno nie będę.. chyba że nożem i nisko przy ziemi.. z tego powodu kiedyś wyciepałam Ice Dance wszystkie.. jedna zapomniana kępa w krzakach urosłą i miałam co rozdawać gościom na prawo i lewo Kolejna jej los podzieli.

Ula - u nas padał śnieg, ale się topił. Ale tyle co u Was to go nie napadało.. Dlatego ja nie wpadam w euforię z wiosną do połowy marca.. mniej rozczarowania potem.

Jolka - to jeździłaś na nartach czy na rękach????

A to foto dla Bogdzi.. przyszły w dobrym stanie.. i pełne

Idę sobie pochorować.. bo wolny czas też przed komputerem po 13 godzinach pracy na komputerze.... to jest też chore.... wiec sorki.. ale nie mam siły jużdo was iść.. zdycham.. i z komputera i z choroby.
malkul 21:59, 03 mar 2015

ja cie dziś zastąpię
a ty odpocznij ok?
Bogdzia 22:03, 03 mar 2015

Aniu piękne są.
anka_ 22:03, 03 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
.. przyszły w dobrym stanie.. i pełne

Aniu wysyłkowo zamawiałaś? Jeśli tak to zdradź proszę gdzie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies