Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Milka 15:35, 24 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)

To nie pies... pełnoprawny to członek rodziny

Genialne! Pies zadowolony a dzieci też. I ten górski klimat.

rozczulające foto!

a klonik i chryzantemy podziałały ożywczo; sprawdzę dziś, jak u mnie z cebulowymi, o ile nie będzie ciemno jak wrócę!
Konstancja30 15:44, 24 paź 2012

asc napisał(a)

A potem to już był wysokogórski pies.... przelazł z nami Tatry ile wlzie nad samym Morskim Okiem był dziesiatki razy, a nawet za Mnichem i nad Czarnym Stawem

To nie pies... pełnoprawny to członek rodziny

Aniu historia Miska już dawno mnie wzruszyła ... wiesz czasami się zastanawiam czy to one ... nasze pupile mają szczęście czy my ... bo nasze zycie z Kilą jest inne .. jest coś w tej psiej miłości tak czysto bezwarunkowego i uczciwego, że potrafi zmienić wszystko ... Kila w domu ... nikt ze znajomych nie wierzył )), że ja i moja pedantyczna fobia z Kilą na tym samym metrazu )) ... a jednak ... pożegnałam się z fobią Kila została i obrzydliwie mi z tem dobrze

no i moja droga ... na ostatnim to Ty ??? ... Ania jak my wiele mamy do nadrobienia ... potrzebuję Cię na wyłączność w porze anyzielonej na kilka dób )) ...

yhm ... muszę edytować bo wszystko jasne ... Morskie Oko ... Czarny Staw ... Tatry ... to tłumaczy momentalne porozumienie bez słów z Adamo ... on nawet mnie na tydzień poślubny w te Tatry zabrał !!! ... mnie oczekującą w schronisku na ciepłą wodę ... mnie z walizeczką (wyjechaliśmy dzień póxniej jak zobaczył garderobę) ... mnie mającą we łbie tylko morze )) ... no i mnie co z miłości chyba tylko wlazła na Grzesia ... i niech nikt mi nie mówi, że to nie szczyt ... płuca prawie wyplułam po drodze ... no a potem to już 17 lat destruktywnego wpływu onego na mnie i wiem, że góry som )) ...
grupa_trzyma... 16:39, 24 paź 2012

Aniu, mieszaniec czy nie, jakie to ma znaczenie? Podobny bardzo do szkockiego trikolora. Nasza Brina była z nami 13 lat. Pochorowała się i już jej nie ma. Jak ciężko się rozstać z psem, wiedzą wszyscy, którzy mają czworonogi...
Dzięki za kolory do zielnika. Klon red sunset w pełni zasługuje na swoją nazwę. Wpisałam na listę "muszę go mieć". Jarząb szwedzki, jak ja go długo szukałam. U nas nie spotkałam takiego. Pozdrawiam.
Mala_Mi 18:05, 24 paź 2012

Dziewczyny... miło czytać, miło Was widzieć...
Tysiąc pięćset myśli ciśnie się by każdej odpisać.. ale walczę z głupotą ludzką..... zachłannością ludzką,......... pazernością ludzką...... brakiem poszanowania dla drugiego człowiek... itp itd....
I pomyśleć, że to wszystko ma przydomek "ludzki"....
Czasami naprawdę wolę towarzystwo mojego psa niż ludzi .. tych "ludzkich".
A że mieszaniec, a nie rasowy....... jest jeden wielki problem.... drugiego takiego już nie będzie

Konstacja.. moja pierwsze góra to był Nosal.. też pryszcz a nie góra.. w połowie wyplułam płuca.... padłam jak nieżywa.. i powiedziałam dość!!! Ale inni szli, a ja leżałam.... więc po chwili wzięła górę ambicja.... Nikt mi nie powiedział, że w górach powoli dalej zajdziesz Oj szkoda, żeśmy z Adasiem nie poznali się wcześniej.... miałbyś u mnie lux warunki do przetrwania w górach.. i jaki nastrój.... a tyłeczek wwieziony na samą górę autkiem I inne atrakcje

Mala_Mi 18:14, 24 paź 2012

AniaDS 18:34, 24 paź 2012

Rench napisał(a)
A odnośnie rośliny Coleus canina,zwanej Koleus psi

http://www.alpinarium.pl/karta_rosliny/rid,22.html

AniaDS posała że miała takie coś,ale z marnym skutkiem.
Ja wypróbuję na wiosnę,bo działają mi na nerwy koty , które przychodzą się droczyć z moim piesiem 2 razy mniejszym od nich

Ciekawa jestem efektu, u mnie raczej był marny.
Nie pomyślałam też, żeby go wykopać na zimę i przenieść do piwnicy, padł po pierwszym lekkim przymrozku.
A miałam chyba 8 sadzonek, kupionych właśnie w tym sklepie.
AniaDS 18:35, 24 paź 2012

asc napisał(a)

Bogdzia 18:43, 24 paź 2012

asc napisał(a)

I zimujące hortensje.... rozmnażam na więcej To rekordzistki w kwieciu o tej porze roku...... żółte też jeszcze się popisują

Acha u mnie też narcyzy wylazły z ziemi.... gdzie sie dało to rozgarnęłam korę.. by nie przyspieszać wzrostu.. niech zastopują... a nowo posadzone zasypię korą po większych przymrozkach...

Ad zdjęcie nr1. Aniu jakie hortensje????

Ad zdjęcie nr2. Nie chcę Cie martwic ale w tamtym roku tak wyrosło wiele moich i wszystkie razem z cebulkami zmarzły.

A z ploteczek powiem :Hani dziś urodziła sie nowa wnusia.
eliza3 18:54, 24 paź 2012

Z tymi narcyzami to rzeczywiście ciekawa sprawa ??? Może nie zmarzną ? Pewnie więcej nie urosną, bo podobno zima idzie, chociaż według Irenki grabi mamy nie chować
kasik778 18:58, 24 paź 2012

asc napisał(a)

ale fajnie wygląda w okularach, uśmiałam się