Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Basia_1987 13:17, 21 lut 2013

Fajny avatarek wiosny wypatrujesz?Jak tam u nas z pogodą ,ponoć od niedzieli 8 na plusie
agata19762 16:51, 21 lut 2013

odrobinka wiosny dla Ciebie........
Mala_Mi 18:56, 21 lut 2013

U mnie kompletny brak czasu, wiec odpowiadać będę hurtem... (brak czasu jest ,ale zajrzeć tu muszę i zaglądam cały dzień, tylko już nie piszę.. musicie wybaczyć)
Aldona - szkoda wyrzucać cebulek...a w ogrodzie zawsze te malotki gdzieś się wciśnie.. zwłaszcza, że i tak z czasem jednych cebul przybywa, a innych ubywa.. to samo się dzieje z roślinami. Wszystko co rośnie jest jak ludzie, chorują i starzeją się....

Dorotka - byłam u Ciebie, ale na fuksjach się nie znam, żadnej nie miałam... to siedzę cicho, westchnęłam tylko głośna na wpis, że u Ciebie jeszcze dużo miejsca... i pełen prymulki też są na mojej liście, ale niestety jeszcze ich nie widać .. ale też i ja nie jeżdżę po sklepach. pilnuję roboty, czyli siedzę przed kompem kamieniem. Idzie wiosna, dziś już było wyraźnie czuć.. jak tylko słońce na chwilę wyszło, to od razu prawie wiosna. M się śmieje że niedługo kawkę będę pić na ławeczce.. Zaczną sie też prace w ogrodzie, a wiosna . najgorętszy czas..

Sylwia - jak miło Cię widzieć.... wykasowało mi wątki, wykasowało Twój, ścieżki nasze się nie krzyżują, mus do Ciebie zajrzeć..... zajrzałam .. i chwilkę się zostałam

Basiu - moje prymulki też nie wypasione..... i też niektóre giną... one nie lubią chyba zimą za mokro i nie lubią słońca.... muszę poczytać dokładniej co lubią ... kurcze.. gdzieś chyba miałam posadzone jakieś inne...... faktycznie znalazłam.... ciekawe czy przeżyły.. muszę jutro zajrzeć.... i to pełne

Mala_Mi 19:09, 21 lut 2013

Irenko - zagraciłam się kwiatkami na maksa... ale narcyzki rozwijają się w błyskawicznym tempie... po południu było 25 kwiatków, a już jest 32.. policzyłam.. Niedługo już nie będzie minus..... u nas lekko na minusie, ale ziemia zamarznięta.. łopaty jeszcze nie wbije ..

Grażynko- miłośnikiem herbaty to nie jestem... mogę się wogle bez niej obejść, ale filiżankę i bez.... to sobie bym zabrała.... Za to Bogdzia chętnie skorzystała z ciepłej herbatki.. i wszyscy zadowoleni

Basiu - poszłam się przejść po ogrodzie i wiosny jeszcze nie widać.. oczar stoi w miejscu.. ale mi się nie spieszy... wiosnę zrobiłam na parapecie i na biurku.. wystarczy.... do 8 marca zima, a potem wiosna.. dzięki temu nie ma chlapy-ciapy, błota wszędzie... czas mi tak szybko leci, że ja raczej jestem przerażona tą wiosną niż jej wyczekuję ..... oj dostanie mi się po uszach.. Ale ja twierdzę, że minimum do końca lutego ma być zima..

Zima tegoroczna jest bardzo łaskawa, chyba wstyd jej się zrobiło po ostatniej, gdzie było tyle strat w ogrodzie. Nawet berberys i ogniki nie zrzuciły żadnego listka.. nie umarzłą żadna gałązka, a tak co roku prawie do ziemi ścinałam. Miałam je wiosna wyrzucić, ale teraz będzie żal......

Agatko - w rewanżu też wrzucam wiosnę..

an_tre 19:25, 21 lut 2013

Witaj Aniu jestem pod wrażeniem awatarku już to mówiłam, jesteś niesamowita pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bociek 19:41, 21 lut 2013

Ania, Twoj awatarek wymiata Jaskolka jak nic Nie zebym uskuteczniala praktyki monopolistyczne

I se tez zmienilam fote, a co
Edi00 19:48, 21 lut 2013

Aniu, mam pytanie z typu "naiwne"- wysiewasz swoje astry z nasion czy kupujesz sadzonki- co lepsze?
Mala_Mi 20:05, 21 lut 2013

Aniu, Bociek - u Was już byłam.. z Boćkiem nawet się rozminęłyśmy .... w locie

Edyta - posiej.... szkoda kasy na sadzonki....... możesz końcem marca posiać w domu, albo w kwietniu do gruntu..jak będą przymrozki to najwyżej je okryjesz... Rosną bez problemu, jak już mi się udaje to uda się każdemu. Ja zapominam podlewać... i traktuje domowe po macoszemu..te w ogrodzie zresztą też..
Mala_Mi 20:15, 21 lut 2013

Fotki z rekonesnasu i wracam do pracy...

PAROCJA PERSKA
Zaczyna mi się coraz bardziej podobać... może wiosną już zakwitnie.. liście zaschnięte trzyma całą zimę....

Trzmielina oskrzydlona korki ma juz całkiem duże, a owocki jeszcze się trzymają na krzaku

Oczar gotowy do startu, ale czeka na słoneczko...

Mala_Mi 20:18, 21 lut 2013

W kotłowni choinka się obudziła.... widać pąki...

Jeżówki się w większości wszystkie wysiały

Oko jeszcze zamarznięte, ryby maja się dobrze... śpią, tylko małe troche pływają...

Wiciokrzew też już dostaje pąki.. bez (lilak) też w blokach startowych..