Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Gabriela 17:31, 24 lut 2013

asc napisał(a)
I
Wszystkim zaglądającym zostawiam moja Gardenie dla ubogich Właśnie dziś ją moczyłam... ledwo wciskam już je na parapety....

Ania, to wcale nie jest Gardenia dla ubogich. Storczyki wspaniałe i znakomitej jakości, jak z wystawy właśnie, widać że masz do nich rękę, zazdroszczę ale sympatycznie, jednocześnie podziwiam. Moje dwa falenopsisy są jak ubogie krewne przy Twoich. No ale w końcu nie można mieć wszystkiego.
Urszulla 17:38, 24 lut 2013

Gardenia Twoja przecudna
hanka_andrus 18:03, 24 lut 2013

Moje falki, to dopiero bidulki. Ale u mnie na zachodnio - północnym oknie i częściowo zacienione dachem od balkonu. A słońca było mało tej zimy, dopiero ruszają.
JulkAd 18:21, 24 lut 2013

Aniu za pierwszy zwiastun wiosny dziękuję, tego mi trzeba...bo doła powoli załapuję
Magda70 18:42, 24 lut 2013

Jak je zobaczyłam to od razu o Tobie pomyślałam...i nie wiem dlaczego

Mala_Mi 19:01, 24 lut 2013

Irenko - pojechałabym z Wami się spotkać I to największy powód Targi ogrodnicze (znałam do tej pory tylko budowlane) to nie miejsce na zakupy.... bo celem targów jest zareklamowanie nowych produktów A moje chciejstwa są tak wielkie, że lepiej nie denerwować serducha ....

Romka - komplemenciara

Hanuś - chyba jeszcze 1 marca za wcześnie....ale już bliżej niż dalej, dzięki ogrodowisku przetrzymaliśmy zimę.... Haniu, moje okno ma wystawę zachodnią .... z tendencja bardziej na północ niż na południe. Storczyki wcale nie potrzebują tak dużo światła.. Te co przekwitną i nie mieszczą się na parapetach to lądują w kanciapie..2 metry od zachodniego okienka. W dodatku pokój nieogrzewany.

Gabrielo - co to takie felki przy Twoich innych cudach.... nie wpisuję się u Ciebie, ale zaglądam, bo jest po co.. a z powodu warzywniaka..to nawet sporo buszowałam.

Ula - dzięki Ale gardenie z hiacyntami muszę przenieść z biura gdzieś indziej, bo zapach taki, że nawet pies już nie chce leżeć pod biurkiem.. a mnie w nosie kręci...

Julita - mnie też podbudował Taki malutki a taka moc. ima ma być zimą, ale rośliny wiedzą kiedy wiosna, jak one tak zaczynają mówić to tak ma być

Magda - ja też nie wiem.... tych niebieskich przecież nie chcę... bo to sztucznie barwione..... ale te pozostałe.... zawsze mogłabym zrobić półkę wiszącą w połowie okna i trochę by jeszcze weszło Tylko te moczenie..... Dziś znalazłam jednego bidoka, którego zapomniałam ostatnim razem podlać.... liście zmarszczyło ,korzenie wyschły i się kruszą, ale kwiatki nie opadły... powinien przeżyć ...miesiąc niepodlewany.. ot i tak ja dbam o moje patyczaki.
beta 19:04, 24 lut 2013

Aniu imponująca ta Twoja Gardenia

przeczytałam coś o żywopłocie przy warzywniaku...muszę się cofnąć kilka stronek
danuta_szwajcer 19:28, 24 lut 2013

Ale u Ciebie już wiosna bo i w ogrodzie pierwszy zwiastun i na parapecie u nas śniegu jeszcze dużo ale pada już deszcz a Twoja Gardenia Superowa
Milka 19:34, 24 lut 2013

Aniu, proszę zerknij
http://www.petlifecurver.pl/
Urszulla 19:39, 24 lut 2013

Widzisz jak to z pachnidłami jest, co za dużo to niezdrowo

Te storczyki co Magda wkleiła- poproszę te z prawej- seledynowe. Mam taki jeden i pachnie Inne: białe i fioletowe niestety nie