Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

kasik778 22:44, 26 paź 2012

u mnie biedne ptaki mają nieco adrenaliny, jak w kółko biegają i hałasują dwa wielkie psy

może dlatego na każdy podejrzany ruch (czytaj ja z aparatem) natychmiast czmychają...
Milka 07:15, 27 paź 2012

U mnie podobnie jak u Kasi, ale sa ptaki, tylko nie mogę ich uwiecznic na fotce; jak juz jakąś mam to jest kiepskiej jakości!
buziam z rana
hanka_andrus 07:27, 27 paź 2012

Aniu,ptaszków dużo,to zimą nudzić się nie będziecie....zresztą,praca i dom na nudę nie ma czasu.
Dużo zdrowia!
Mala_Mi 11:13, 27 paź 2012

Witam z rana.... późnego rana.... u mnie leje deszcz..... i to intensywnie... zapowiadanego przymrozku nie było..ale ciepło też nie jest..+4. W pacy kicha z deszczem, ale dla roślin przed zimą taki deszcz to zbawienie... u nas było bardzo sucho.
Hanuś masz rację....... na nudę nie ma czasu... jest to słowo którego nie znam... bez różnicy na porę roku.... ale ptaszki to takie fajne urozmaicenie na zimę... wnoszą życie do ogrodu który śpi i zbiera siły na kolejny sezon...
Ptaszki najlepiej fotografować przez okno Ot i całą filozofia ostrych fotek ... jak ciepło to z tarasu.... siedząc cichutko..bo inaczej trzeba uzbroić się w dużą cierpliwość..... a to już nie moja mocna strona...bo się wtedy nudzę....
A teraz uciekam z powrotem do porządków domowych i moczenia "patyczaków"...
A tak powtórnie zakwitło moje dendrobium.....

A Felek ma kilka keików...

Te dendrobium znów kwitnie....

W międzyczasie skoczyłam w odwiedziny do Bogdzi... a tam biało....brrrrr jeszcze mnie trzęsie z zimna....

Zaczęłam pisać posta koło godziny 9...wyślę po 11.........
an_tre 11:16, 27 paź 2012

Aniu piękne obrazy pokazujesz, nie widać na nich, że tak zimno storczyki śliczności Pozdrawiam i życzę ciepełka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 11:29, 27 paź 2012

wiunia napisał(a)
Aniu, śliczne te karmniki - zastanawiam się czy ja nie zwabiłam wróbli - szkodników właśnie jedzonkiem? Aniu , a trawy to do kiedy można sadzić?

Wiunia a od kiedy to wróble są szkodnikami?? i na co szkodzą?--chętnie sie dowiem bo nic na ten temat nie wiem.
Milka 11:38, 27 paź 2012

też jestem ciekawa czemu wróble szkodniki, moje uwielbiam za jazgot i harce
Urszulla 12:29, 27 paź 2012

Ptaszki u mnie wydziobują styropian z ocieplenia, a M. się wkurza bo mu niszczą pracę. Jeszcze nie skończył a już zniszczone.
Fajna jesienna sceneria za oknem, a w domu roślinki szaleją jak widzę- jest się z czego cieszyć.
Milka 12:53, 27 paź 2012

a to łobuzy , musicie jeszcze coś zrobic, aby nie miały dostępu, tylko współczuć!
Mala_Mi 12:59, 27 paź 2012

Bogdziu..... u Wiuni ptaki wydziobują styropian z ocieplenia .... ale już ja pocieszyłam, że jak otynkuje dom, to wróble nie będą niszczyć elewacji..wolą inne zajęcie ... Tak się składa, że ptaki lubią styropian i piankę montażową Jak sobie wydzióbią to mają gdzie założyć gniazdo.... hi.hi. hi też budują sobie domki.... Jedyne wyjście to po ocieleniu od razu położyć tynk.... Nam też dziobały...ale przed tynkiem załataliśmy dziury i po problemie...
Ptaki są pożyteczne zwłaszcza wróbel, jaskółka, kopciuszek, sikorka, to nasi sprzymierzeńcy w walce z komarami, muchami, meszkami i innym robactwem, którego nie cierpię... .