Witaj Aniu niedzielnie.U mnie dzisiaj pierwszy raz snieg za oknem taki wiekszy.Była piekna wiosna,porządki pozimowe zrobione.
Nawet nie wiedziałam ,ze są żurwki i zuraweczki,musze poczytac więcej o co tu chodzi.
Ania, u mnie polewka lodowa od wczoraj, ale dość delikatna. No i nie zaprzeczę, że ładnie to wygląda w ogrodzie. Dla mojego rejonu długoterminowe wyraźnie złagodniały, najniższa zapowiadana już tylko -8. ALe to jeszcze dalekoooo.
Gosiu.. u mnie w ciurkadełku to z 3 tony kamienia są do kupy Duże kamienie są o wadze każdy ponad 500kg. Dlatego one leża na gruncie.. tzn na folii jak do oczek
Korzystam z fotek ze spotkania, bo jakoś swoich nie mam ładnych tego miejsca.... ja fotografuję w nim ptaki
Jeden kamień mam przewiercony na wylot, dwa jeszcze nie, bo mi wiertarka się zepsuła... potem było spotkanie, a potem nie było czasu. Ale z 3 kamieni bedzie lała się woda, a w środku jest fonntanna bo ptaszki taki prysznic uwielbiają, maja pod nim wyżłobiony kamień...coś w rodzaju wanny My mówimy że to SPA dla ptaków
Aniu! Dobrze, że znalazłaś czas na kąpiel! Nie ma to jak morsowanie zimą! Ale ja się nie odważę.
No miałaś super pomysł z tym avatarkiem. niech się zima przestraszy i zwiewa.Napatrzec sie nie mogę na kamienne ciurkadełka. Wczoraj pokazałaś swoje jeziorko bez grama lodu to ja dzis chciałam dla porównania pokazac swoje ale jest tyle śniegu że prawie nie widac gdzie jest jeziorko. U siebie pokaże jak mam dziś w ogrodzie.Miłego dnia.