Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 11:46, 07 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Ale energetyczne kolory! I ten pełnik!

A tulipanów nigdy w życiu w żadnym ogrodzie nie widziałam tak różnych i tak pięknych.

Pełnik to chyba kwiat Kotliny Bardzo je lubię i te europejskie i te chińskie

Iryskami mogę się podzielić ..są niskie... a pełniki jakoś mi się nie mnożą ..ale też nie giną Czytam teraz , że lubią dość wilgotno (a u mnie często są po prostu zasuszane na amen.. a bylinowego praktyczni nigdy nie podlewam, ma radzić sobie sam.. ), latem można je dzielić.... muszę się im przyjrzeć lepiej..
Mala_Mi 11:57, 07 maj 2013

nebel napisał(a)

Aniu ten pomysł z wątkiem też mi się podoba i to bardzo. Szczególnie z tego powodu, o którym napisałeś.
A dzisiejsze Twoje fotki jak zwykle urzekające. Nie wiem co mi się bardziej podoba - Twoje rośliny, czy sposób w jaki je pokazujesz. Chyba i jedno i drugie.
Miłego dnia ;-

MIłego dnia ... jest słoneczko i jaszczurki się wygrzewają A ja muszę przed kompem buuuu
Urszulla 15:52, 07 maj 2013

asc napisał(a)

A j prawie nic nie poczytałam, bo coś mi się z okiem dzieje, ledwo na nie patrzę, jakby piachu nasypał..
Ale tulipki sfociłam.... to już chyba ostatnie odmiany jakie mam.

Cudowne Aniu,
czy Ty je kupowałaś u siebie czy wysyłkowo
Milka 15:56, 07 maj 2013

Ależ boskie te ciemne tulipany, mam 3 nie wiem skąd; na jesień dobieram; cudnie masz Ania, kwitnie wszystko jak na zamówienie
Mala_Mi 16:13, 07 maj 2013

Urszulla napisał(a)

Ula większosć kupuje przez internet..ale jak idę do sklepu i widzę późną jesienią przecena 50% .....to jak się powstrzymać??? Jak one biedne krzyczą weź mnie i posadź, bo się zmarnujemy?
No jak....... albo widzę w internecie, że przecena jesienna 30%...a tu takie ślicznoty??
I biegam potem gdzie to upchać..
Ten tulipan co zacytowałaś.. i zresztą cała ta kępa to ze sklepu z tych przecenionych 50% w listopadzie .. i miało być biało--różowo--niebiesko..... i jest pomarańczowo też
I jak zachować konsekwencję???

A to kwiaty berberysu.. mikruska na skalniaku..

Mala_Mi 16:17, 07 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Ależ boskie te ciemne tulipany, mam 3 nie wiem skąd; na jesień dobieram; cudnie masz Ania, kwitnie wszystko jak na zamówienie

Ja też mam trochę takich co to miały być inne
U Ciebie to wielkimi grupami i takie same rosną, a u mnie to tak pstrokacizna
Burza i deszcz.. wiec biegałam rozsypywałam nawóz pod rh i róże..... niech niebo podlewa... ja nie mam szans by sie wyrobić ze wszystkim
I bezik pachnący

Milka 16:27, 07 maj 2013

a ja też zero czasu, więc nic nie opryskane, nie nawożone i nie posiane, trudno jakoś mi nadążyć, ten rok ze wszystkim spóźniony, ale co tam, ważne że ciepło
niektóre tulipany będę przesadzać, jak przekwitną, od razu bo potem zapomnę
Mariusz 16:28, 07 maj 2013

Sprawdzam co sie pojawiło i uciekam
Pełniki piękne, ja na etapie irysków, może się uda jeszcze nowe sfotosić.
Do wieczora
Twój wątek to encyklopedia roślin.
JulkAd 18:42, 07 maj 2013

Aniu jak zwykle zachwycające te Twoje tulipany, a pamiętasz nazwę tych ciemnych? U mnie rosną ciemne, ale nie mam bladego pojęcia jak się zwą, o dokupieniu identycznych można tylko pomarzyć, więc trzeba poczekać, aż się rozmnożą....
.....i tak Cie podziwiam, taka zapracowana jesteś, a jeszcze latasz z aparatem i dla nas fotki wklejasz... za nie dziękuję bardzo, bo to radość dla oczu....buziam Aniu i słonka na jutro, ale bez duchoty i gwałtownych burz
Kasiek 18:51, 07 maj 2013

Anius,krewniaczke wisienki amanogawa Ci przynioslam

wiosna u Ciebie juz bardzo dojrzala,piekna i cudownie nam ja pokazujesz,dziekuje